brand

Colecția de mașini a lui Lewis Hamilton: O privire asupra garajului campionului de Formula 1

Colecția de mașini a lui Lewis Hamilton: O privire asupra garajului campionului de Formula 1

Lewis Hamilton, celebrul pilot de Formula 1, este recunoscut nu doar pentru abilitățile sale înalte pe pistă, ci și pentru pasiunea sa pentru mașini. Colecția sa impresionantă de vehicule, de peste 15 milioane de euro, include mai multe bijuterii pe patru roți, fiecare cu propria sa poveste.

1. O raritate: Ford GT Shelby Cobra din 1966

Dintre toate mașinile din colecția sa, cea mai scumpă este un Ford GT Shelby Cobra din 1966. Acest automobil valoros, care costă aproape 4,7 milioane de euro, nu este doar o mașină, ci o adevărată raritate.

2. Mercedes-urile lui Hamilton

2.1 Mercedes AMG Project One

Cea mai recentă achiziție a lui Hamilton este un Mercedes AMG Project One, un automobil pe care pilotul l-a primit cu un an înainte de lansarea oficială. Acest model hibrid poate atinge o viteză de 350 de km/h și este extrem de rar, cu doar 275 de exemplare produse.

2.2 Mercedes AMG SLS Black

Un alt model Mercedes din colecția lui Hamilton este Mercedes AMG SLS Black, cel mai rapid model de serie al brandului. Cu un motor de 6,2 litri care produce 622 de cai putere, acest model poate atinge o viteză de 315,4 kilometri pe oră.

2.3 Mercedes Maybach 6

Hamilton mai deține și un Mercedes Maybach 6, un superautomobil electric lansat în 2016.

2.4 Maybach S600

Un alt Maybach din colecția sa este Maybach S600, un automobil care redefinește luxul în lumea auto, fiind comparat adesea cu un iaht pe roți.

3. Ferrari LaFerrari: Viteza și tehnologia

Ferrari LaFerrari este cea mai rapidă mașină din colecția lui Hamilton. Acest automobil atinge o viteză de 352 de km/h și este considerat o "icoană" a tehnologiei auto.

4. McLaren P1: Putere și performanță

Hamilton este, de asemenea, proprietarul unui McLaren P1, o mașină pe care a achiziționat-o în 2015 pentru suma impresionantă de 2.37 milioane de euro. Acest bolid produce 903 cai putere și poate atinge 350 de km/h.

5. Ford Mustang Shelby GT500: O bijuterie din film

Un alt automobil din colecția lui Hamilton este Ford Mustang Shelby GT500, o mașină celebră din filmul "Gone in 60 seconds". Hamilton și-a personalizat exemplarul, care se vinde, în general, la prețuri de peste 800.000 de euro.

6. Pagani Zonda 760 LH: O raritate pe patru roți

Hamilton deține și un Pagani Zonda 760 LH, un superautomobil extrem de rar. Pilotul a fost într-un accident cu această mașină în 2015, dar a ales să o păstreze în colecția sa.

7. Mașini "de film"

Hamilton este un fan declarat al actorului Steve McQueen, așa că nu este de mirare că și-a cumpărat un Shelby Mustang GT500 din 1967, identic cu cel condus de actor în filmul "Bullitt". În plus, un Mercedes SL 300 Gullwing face parte din colecția pilotului.

8. Autovehicule diverse

Pe lângă mașinile sale de lux, Hamilton mai deține și un quad, un ATV și o motocicletă.

Hamilton are o avere estimată la peste 350 de milioane de euro, o mare parte a acesteia fiind investită în mașinile sale.

Colecția de mașini a lui Lewis Hamilton este cu adevărat impresionantă, reflectând pasiunea sa pentru automobile și dorința de a deține cele mai rare și valoroase modele. Fiecare mașină din colecția sa are o poveste unică și reprezintă o parte a personalității sale.