brand

Volkswagen introduce ChatGPT în mașinile sale

Volkswagen introduce ChatGPT în mașinile sale

Volkswagen, unul dintre cei mai mari producători auto din lume, este pe cale să revoluționeze modul în care interacționăm cu mașinile noastre. Compania a anunțat recent că va introduce ChatGPT, un chatbot de inteligență artificială (IA), în unele dintre modelele sale în 2024. Acest sistem avansat de IA va completa asistentul vocal existent al Volkswagen, IDA, oferind răspunsuri relevante la aproape orice întrebare pe care șoferii o pot avea.

Ce este ChatGPT?

ChatGPT este un chatbot de inteligență artificială dezvoltat de OpenAI. Acesta este capabil să genereze texte coerente și relevante, bazate pe inputul primit. În cazul Volkswagen, ChatGPT va fi integrat în asistentul vocal IDA al mașinii, permițându-i acestuia să răspundă la o varietate mai mare de întrebări.

De exemplu, dacă IDA nu poate oferi un răspuns clar la o întrebare, ChatGPT poate fi apelat pentru a oferi un răspuns. Aceasta înseamnă că puteți întreba mașina dumneavoastră Volkswagen despre distanța până la Jupiter și ChatGPT ar putea veni cu un răspuns inteligent.

Siguranța și confidențialitatea datelor

Volkswagen subliniază că introducerea ChatGPT nu va compromite siguranța sau confidențialitatea datelor utilizatorilor. Compania afirmă că ChatGPT nu va avea acces la datele vehiculului și că toate întrebările sunt șterse imediat după ce sunt puse. Acest lucru înseamnă că, teoretic, nu ar trebui să existe niciun risc de divulgare a informațiilor personale sau sensibile prin utilizarea ChatGPT.

Integrarea cu sistemul infotainment

ChatGPT va fi integrat în sistemul infotainment existent al Volkswagen, utilizând aceeași voce familiară. Nu vor fi necesare niciun fel de acțiuni suplimentare pentru a-l utiliza. În plus, Volkswagen afirmă că ChatGPT va oferi răspunsuri relevante la "aproape orice întrebare imaginabilă".

Volkswagen intenționează să lanseze funcționalitatea ChatGPT mai întâi pe piețele europene, începând cu al doilea trimestru al anului 2024. Momentan, se află în proces de aprobare pentru Statele Unite, dar nu se știe încă când (sau dacă) va fi introdus și acolo.

ChatGPT va fi disponibil în cadrul sistemelor de infotainment de nouă generație din modelele ID.3, ID.4, ID.5 și ID.7, precum și din noul Tiguan și viitorul Passat. De asemenea, va fi inclus în noul Golf faceliftat, începând din al doilea trimestru al acestui an.

Introducerea ChatGPT în mașinile Volkswagen reprezintă un pas important în tehnologia auto. Aceasta poate să îmbunătățească semnificativ experiența de condus și să ofere șoferilor acces la o cantitate impresionantă de informații, direct din confortul propriului vehicul. În plus, Volkswagen afirmă că această tehnologie va fi disponibilă pentru toate mașinile, de la segmentul compact în sus, ceea ce subliniază angajamentul companiei de a face tehnologia accesibilă pentru toți.