brand

Cele mai economice mașini în 2023

Cele mai economice mașini în 2023

Te-ai plictisit să plătești pe combustibil doar pentru a ajunge de la A la B? Am inclus o gamă de mașini care răspund tuturor cerințelor - de la mașini de oraș, ideale pentru a se plimba prin oraș, până la SUV-uri și berline mai fericite pe autostrăzi. De asemenea, am inclus o gamă largă de puteri, inclusiv modele pe benzină, diesel și hibride.

Așadar, dacă sunteți preocupat de costurile de funcționare a mașinii și doriți să economisiți bani, consultați aceste mașini care vă vor economisi bani pe termen lung...

Toyota Yaris - Cea mai bună alegere pentru o mașină de oraș hibridă

Vechea Toyota Yaris a fost o mașină grozavă - fiabilă, ieftină și practică, avea tot ceea ce ai nevoie de la o mașină mică, dar (neavând nici o urmă de dorință), nu a fost niciodată o mașină pe care ți-ai dori să o ai. Aici intervine acest nou model, pentru că face toate lucrurile plictisitoare foarte bine, dar, în plus, arată foarte bine și este pe jumătate decent de condus.

Să ne ocupăm mai întâi de acesta din urmă, deoarece motorul hibrid pe benzină de 1,5 litri de 116 CP al lui Yaris - singurul disponibil - îl definește. În oraș, se conduce în modul electric silențios aproape tot timpul, deci este foarte relaxant, în timp ce are destulă forță pentru viteze de autostradă, este, de asemenea, decent de distractiv în curbe și va face toate acestea în timp ce întoarce cu hotărâre 3.6 l/100km.

Dar vă puteți bucura de această economie în timp ce cumpărați o mașină care, datorită stilului gelatinos, arată foarte bine, în timp ce la interior beneficiați de un sistem de infotainment modern, cu Apple CarPlay și Android Auto montate standard. Sigur, nu este la fel de spațios ca un WV Polo, dar are totuși spațiu pentru patru adulți și un portbagaj mare. Mașinile care sunt ieftine de utilizat nu pot fi mai bune de atât.

Skoda Superb iV Break - Cea mai bună alegere pentru o mașină break

Skoda Superb este una dintre mașinile noastre de familie preferate. Are un aspect elegant și un interior care oferă mai mult spațiu decât veți găsi în orice altă mașină la prețul său.

De asemenea, este ieftin de utilizat dacă optați pentru modelul hibrid iV benzină-electric. Acesta combină un motor pe benzină de 1,4 litri cu un motor electric și o baterie mare pentru a oferi 218 CP și o autonomie doar electrică de aproximativ 50 km. Atâta timp cât aveți unde să încărcați mașina, înseamnă că puteți efectua călătorii scurte cu energie electrică ieftină.

La interior, Superb are un spațiu pentru picioare în spate care rivalizează cu cel al unei limuzine și un portbagaj imens. De asemenea, se simte foarte bine făcut și este foarte intuitiv de utilizat.

Toyota Corolla - Cea mai bună alegere pentru o mașină de oraș

Toyota Corolla este o opțiune excelentă dacă sunteți în căutarea unei mașini ieftine de condus. Are un aspect elegant, este spațioasă și foarte bine construită la interior. Este o mașină foarte confortabilă de condus și este capabilă să producă o economie de combustibil uimitoare.

Acest lucru se întâmplă datorită alegerii sale de motoare hibride benzină-electricitate. Acestea pot funcționa doar cu energie electrică pe distanțe scurte, astfel încât veți vedea în mod regulat o economie de combustibil de peste 4.3 l/100km în oraș și nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la conectarea la priză.

La interior, veți beneficia de un ecran mare de infotainment care poate reflecta smartphone-ul dvs. și toate modelele sunt dotate cu o suită de tehnologii de conducere autonomă, ceea ce înseamnă că pot accelera, frâna și conduce singure pe autostradă.

BMW 3 Series - Cea mai bună alegere pentru o mașină second hand

Poate că dieselul a devenit un cuvânt murdar în ultima vreme, dar adevărul este că dieselurile moderne sunt foarte curate, iar BMW Seria 3 320d este unul dintre cele mai bune. Arată foarte bine, are un interior elegant și este excelent de condus.

Dieselul 320d produce 190 CP, așa că nu este deloc neglijent. Acesta face ca Seria 3 să ajungă de la 0 la 100 km/h în 7,2 secunde, dar poate să obțină o economie de combustibil de 4.7 l/100km în condiții de condus mixt. Experiența de conducere este la fel de bine echilibrată, deoarece Seria 3 este liniștită și confortabilă, dar și plăcută la condus.

La interior, Seria 3 se simte foarte bine construit. Are o mulțime de materiale plastice moi la atingere, care sunt finisate cu piese de finisare frumoase și un aspect minimalist datorită ecranelor mari de infotainment ale mașinii. Spațiul este, de asemenea, abundent, există loc pentru patru persoane, iar portbagajul este mare.

Kia Soul EV - Cea mai bună alegere pentru un SUV electric

Kia Soul este una dintre cele mai bune mașini electrice aflate la vânzare și este foarte utilă dacă aveți unde să o încărcați acasă. Vine foarte bine echipată, iar stilul său de SUV de tip "boxy" se traduce într-un interior spațios.

Este propulsat de un motor puternic de 204 CP care te poate duce de la 0 la 100 km/h în 7,3 secunde și, pentru că are o singură treaptă de viteză, este foarte ușor de condus. Între timp, o autonomie de 320 de kilometri ar trebui să fie disponibilă cu ușurință și este impresionantă dacă luăm în considerare faptul că o încărcare completă la domiciliu costă aproximativ 10 lire sterline pentru Kia.

La interior, este foarte bine echipată. Aveți un ecran mare de infotainment, un interior din piele, scaune încălzite și un volan încălzit. Aveți, de asemenea, spațiu pentru patru adulți și un portbagaj pătrat care este ușor de încărcat.

Lexus RX - Cea mai bună alegere pentru un SUV

Dacă sunteți în căutarea unui SUV luxos, mare și practic, dar nu aveți unde să încărcați un plug-in hybrid, Lexus RX este o opțiune excelentă.

Motorul său hibrid pe benzină-electric se potrivește cu RX până la pământ. Este o configurație foarte silențioasă, în special în oraș, unde poate funcționa cu energie electrică pentru perioade scurte și ar trebui să ajungă la aproape 4.7 l/100km dacă sunteți blând cu accelerația. Totuși, atunci când viteza crește, puteți apela la întreaga performanță a motorului său pe benzină cu șase cilindri.

Lexus este extrem de bine construit la interior și dispune de piele moale și ornamente din lemn de la divizia de piane a Yamaha. Are spațiu în interior pentru patru adulți înalți, iar portbagajul este mare și pătrat.

BMW X5 PHEV - Cea mai bună alegere pentru un SUV de lux

Capacitatea BMW X5 PHEV de a parcurge 54 de kilometri - aproximativ dublu față de ceea ce reușesc rivalii - doar cu energie electrică îl face unul dintre cele mai ieftine SUV-uri, dacă faceți majoritatea călătoriilor scurte și aveți unde să-l încărcați.

Frumusețea lui X5 este că are și un motor pe benzină twin-turbo la care puteți apela dacă aveți drumuri mai lungi. Acesta îi conferă lui X5 un viraj îngrijorător de hot-hatch departe de semafoare și, în ciuda greutății sale, X5 este compus și are multă aderență în viraje.

X5 se simte foarte elegant la interior și primești un ecran tactil mare de infotainment care recunoaște comenzile vocale, precum și un control iDrive practic între cele două scaune din față. Are foarte mult spațiu în față și chiar și adulții înalți vor avea mult spațiu în spate. Dacă mai punem la socoteală și portbagajul uriaș, X5 este unul dintre cele mai spațioase modele din lume.