brand

Top 10 cele mai bune SUV-uri 4x4 și off-road de cumpărat în 2024

Top 10 cele mai bune SUV-uri 4x4 și off-road de cumpărat în 2024

Drumurile din Romania sunt pline de SUV-uri de diferite dimensiuni, și deși multe persoane se referă la aceste mașini ca la „4x4”, acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Multe dintre SUV-urile pe care le vedeți pe drum sunt de fapt cu tracțiune pe două roți și au fost concepute pentru a rămâne ferm pe asfalt. Dar ce se întâmplă dacă doriți cu adevărat să mergeți în teren accidentat? Aici intervin cele mai bune mașini 4x4 și off-road.

Alegerea unei mașini cu tracțiune integrală vă va permite să conduceți în continuare pe drum, dar vă va oferi mult mai multă capacitate atunci când lucrurile devin dificile și noroioase. Desigur, unele 4x4 sunt mai bune în a traversa cel mai dificil teren decât altele, așa că experții noștri au testat în mod exhaustiv fiecare off-roader pe care îl puteți cumpăra în Romania și au strâns top 10 definitiv.

Cele mai bune SUV-uri 4x4 și off-road pe care le puteți cumpăra acum

Citiți mai departe pentru a afla care sunt cele mai bune SUV-uri cu tracțiune integrală pe care le puteți cumpăra chiar acum.

1. Land Rover Defender

Land Rover Defender este un vehicul 4x4 robust si de incredere, proiectat pentru a face fata celor mai dificile conditii de teren. Defenderul a fost lansat pentru prima data in 1983 si a devenit rapid un vehicul popular printre militari si pasionatii de off-road din intreaga lume.

Masina are o caroserie robusta si rezistenta la socuri, cu o suspensie independenta pe toate cele patru roti. Defenderul ofera o experienta de condus confortabila off-road, datorita tractiunii sale integrale permanente si a sistemului de control al tractiunii.

Defenderul are o capacitate de remorcare de pana la 3.500 kg si un volum de incarcare de pana la 1.075 litri. Masina este echipata cu o varietate de motorizari, inclusiv un motor diesel de 2.0 litri si un motor pe benzina de 2.0 litri.

2. Dacia Duster

Dacia Duster este un SUV compact robust și accesibil, cunoscut pentru calitățile sale off-road și raportul excelent calitate-preț. Dusterul a fost lansat pentru prima dată în 2010 și a devenit rapid un succes comercial, fiind vândut în peste 2 milioane de exemplare în întreaga lume.

Masina are o caroserie alungită și o gardă la sol ridicată, oferind o stabilitate excelentă pe teren accidentat. Dusterul este echipat cu o tracțiune integrală permanentă, care asigură o aderență optimă pe orice suprafață.

Dusterul are un interior spațios și practic, cu o capacitate de încărcare de până la 478 de litri. Masina este echipată cu o varietate de motorizări, inclusiv un motor diesel de 1.5 litri și un motor pe benzină de 1.0 litri.

Dusterul este un vehicul versatil care poate fi folosit pentru o varietate de scopuri, inclusiv călătorii aventuroase, transport de persoane și transport de marfă. Masina este disponibilă într-o varietate de versiuni, inclusiv Duster Prestige, Duster Adventure și Duster Extreme.

3. Toyota Land Cruiser

Puține vehicule off-road se simt la fel de invincibile ca legendarul Toyota Land Cruiser. Este adevărat că nu este la fel de sofisticat ca unii rivali, cum ar fi Land Rover Discovery, dar când lucrurile devin dificile, Toyota de încredere este într-o clasă proprie. De asemenea, este foarte practic, cu un interior imens cu șapte locuri, un portbagaj mare și multe spații de depozitare utile. Și în timp ce Land Cruiser are un sentiment mai utilitar decât majoritatea, nu duce lipsă de luxuri, cu tapiserie din piele și toate cele mai recente tehnologii.

Land Cruiser-ul are o caroserie robustă și o suspensie off-road performantă, care îi permit să navigheze cu ușurință pe terenuri dificile, inclusiv dune de nisip, stânci și râuri. Motorul său puternic și eficient îi asigură o putere de tracțiune excelentă, iar sistemul de tracțiune integrală permanentă îi permite să rămână pe traseu, chiar și în cele mai provocatoare condiții.

Land Cruiser-ul este un vehicul versatil care poate fi utilizat pentru o varietate de scopuri, inclusiv off-road, călătorii în afara drumurilor principale, transport de persoane și transport de marfă. Este disponibil în mai multe variante, inclusiv Land Cruiser 300, Land Cruiser 150 și Land Cruiser Prado.

4. Ford Ranger

Ford Ranger este un pick-up robust, versatil și fiabil, care este popular în rândul utilizatorilor de afaceri și a pasionaților de off-road. Ranger-ul a fost lansat pentru prima dată în 1983 și a fost revizuit în mod semnificativ de-a lungul anilor pentru a rămâne la curent cu cele mai recente tendințe în tehnologie și design.

Ranger-ul este disponibil cu o gamă de motorizări eficiente, inclusiv un motor diesel de 2.0 litri și un motor pe benzină de 2.3 litri. Modelele mai noi sunt echipate cu o serie de tehnologii moderne de confort și siguranță, inclusiv un sistem de infotainment cu ecran tactil, asistență la parcare și un sistem de frânare automată de urgență.

Ultimul Ford Ranger a făcut pași mari pentru a se dezvolta într-un vehicul mai rafinat decât predecesorii săi. Nu numai că acest pick-up arată mult mai distinctiv pe exterior, dar interiorul este un loc mult mai confortabil în care să te afli. Împreună cu materialele de calitate superioară, bordul Ranger este decorat cu ecrane care rulează tehnologia slick SYNC 4 infotainment a Ford. Aceste accente contribuie la faptul că pick-up-ul Ford este mult mai plăcut de utilizat ca vehicul de zi cu zi

5. Land Rover Discovery

Discovery de la Land Rover este un SUV mare care poate face totul. Caroseria sa mare cu 7 locuri oferă o practicabilitate impresionantă și există o abilitate off-road remarcabilă datorită unui șasiu de înaltă tehnologie controlat de sistemul Terrain Response al Land Rover. În același timp, în timp ce face toate acestea, Disco este încă confortabil și relaxant de condus pe drum. În ceea ce privește calitățile pe care le doriți de la un SUV mare, există foarte puține puncte slabe, dar prețurile sunt pe partea superioară.

Land Rover Discovery este un SUV extrem de capabil pe teren accidentat, datorită sistemului Terrain Response 2, care reglează automat setările vehiculului pentru a se adapta la diverse condiții de teren, precum noroi, nisip, pietriș, zăpadă sau drumuri alunecoase. Tractiune integrală permanentă, garda la sol ridicată și suspensia adaptivă garantează o experiență de condus sigură și confortabilă chiar și în cele mai dificile condiții.

Land Rover Discovery se remarcă prin versatilitatea sa, adaptându-se cu ușurință atât la aventurile off-road, cât și la călătoriile familiale confortabile. Scaunele confortabile, sistemul de infotainment avansat și numeroasele spații de depozitare asigură un confort maxim pentru toți pasagerii, indiferent de durata călătoriei.

6. Mercedes G-Class

Mercedes-Benz G-Class este un SUV iconic, recunoscut pentru designul său robust, capacitatea off-road excepțională și reputația de vehicul de lux. Lansată pentru prima dată în 1979, seria G a devenit rapid un simbol al stilului și performanței, păstrându-și aproape neschimbată silueta iconică de-a lungul anilor.

Mercedes-Benz G-Class impresionează prin designul său legendar, care îmbină robustețea cu eleganță. Caroseria pătrată, liniile clare și proporțiile echilibrate îi conferă un aspect inconfundabil, care nu a rămas neobservat de-a lungul anilor. Interiorul este spațios și confortabil, cu materiale premium și o ergonomie bine gândită, adaptată atât pentru aventurile off-road, cât și pentru călătoriile moderne.

Mercedes-Benz G-Class îmbină caracteristicile unui vehicul off-road cu cele ale unui SUV de lux. Interiorul este echipat cu cele mai noi tehnologii de confort și infotainment, inclusiv sistem multimedia cu ecran tactil, scaune încălzite și ventilate, sistem audio premium și o serie de sisteme de siguranță active și pasive.

7. KGM (SsangYong) Rexton

KGM Rexton este un SUV robust, de încredere și elegant, recunoscut pentru combinația armonioasă de performanțe off-road, confort și tehnologie. Lansată pentru prima dată în 1998, seria Rexton a devenit rapid un succes în rândul pasionaților de aventură și familiilor moderne.

KGM Rexton impresionează prin designul său robust și elegant, care îmbină trăsăturile clasice ale unui SUV cu un stil modern și sofisticat. Caroseria sa impunătoare și proporțiile echilibrate îi conferă un aspect distinctiv, în timp ce detaliile moderne, cum ar fi grila frontală cromată și farurile LED, îi adaugă o notă de eleganță. Interiorul este spațios și confortabil, cu materiale premium și o ergonomie bine gândită. Scaunele din față sunt confortabile și rabatabile, iar cele din spate oferă suficient spațiu pentru pasagerii adulți.

KGM Rexton este un SUV complet care combină performanțele off-road, confortul și tehnologia de ultimă generație. Cu designul său robust și elegant, interiorul spațios și confortabil și sistemele de siguranță moderne, Rexton este o alegere excelentă pentru cei care caută un SUV versatil și de încredere.

8. Jeep Wrangler

Jeep Wrangler este un SUV off-road emblematic, recunoscut pentru designul său iconic, performanțele impresionante off-road și spiritul de aventură. Lansată pentru prima dată în 1987, seria Wrangler a devenit rapid un simbol al libertății și al spiritului de aventură, fiind preferat de pasionații de off-road din întreaga lume.

Jeep Wrangler impresionează prin designul său iconic, care s-a păstrat aproape neschimbat de-a lungul anilor. Caroseria pătrată, capota lungă și liniile curate îi conferă un aspect inconfundabil, care evocă spiritul de aventură și robustețea. Interiorul este spațios și confortabil, cu materiale rezistente și o ergonomie bine gândită. Scaunele din față sunt confortabile și rabatabile, iar cele din spate oferă suficient spațiu pentru pasagerii adulți.

Jeep Wrangler este un SUV extrem de versatil, putând fi configurat pentru o varietate de activități, de la aventuri off-road până la călătorii familiale confortabile. Modelul cu capotă joasă (JL) este mai potrivit pentru drumuri asfaltate, în timp ce modelul cu capotă înaltă (JK) este mai potrivit pentru teren accidentat. Wrangler este disponibil și în versiunea 4xe plug-in hybrid, care oferă o autonomie electrică de până la 50 km.

9. Suzuki Ignis

Suzuki Ignis este un SUV urban compact, cunoscut pentru designul său atractiv, versatilitatea și performanțele off-road. Lansată pentru prima dată în 2000, seria Ignis a devenit rapid un succes în rândul tinerilor și familiilor moderne.

Suzuki Ignis impresionează prin designul său atractiv, care îmbină liniile moderne cu elemente de design retro. Caroseria sa dinamică și proporțiile echilibrate îi conferă un aspect distinctiv, în timp ce detaliile personalizate, cum ar fi jantele de aliaj, acoperișul în nuanțe contrastante și jantele de 16 inch, îi adaugă o notă de unicitate. Interiorul este spațios pentru dimensiunile sale, cu un portbagaj de 267 de litri, care poate fi extins până la 504 de litri prin rabatarea banchetei spate.

Suzuki Ignis este un SUV urban compact, dar cu adevărat versatil. Garda la sol de 180 mm îi permite să navigheze pe teren accidentat, iar sistemul de tracțiune integrală ALLGRIP le oferă pasagerilor o experiență confortabilă off-road. Ignis este disponibil și cu o versiune hibridă, care combină un motor pe benzină cu un motor electric, pentru o experiență de condus mai eficientă.

10. Ineos Grenadier

Ineos Grenadier este un vehicul de teren robust, inspirat de modelul clasic Land Rover Defender, proiectat și produs de Ineos Automotive Ltd. A intrat în producție în octombrie 2022.

Grenadier-ul are o caroserie robustă și rezistentă la socuri, cu o suspensie independentă pe toate cele patru roți. Grenadier oferă o experiență de condus confortabilă off-road, datorită tractiunii integrale permanente și a sistemului de control al tracțiunii.

Grenadier-ul are o capacitate de remorcare de până la 3.500 kg și o capacitate de încărcare de până la 1.075 litri. Masina este echipata cu o varietate de motorizari, inclusiv un motor diesel de 2.0 litri și un motor pe benzina de 3.0 litri.

Grenadier-ul este disponibil cu o gamă de motorizări eficiente, inclusiv un motor diesel de 3.0 litri cu 6 cilindri în linie și un motor pe benzină de 2.0 litri cu 4 cilindri în linie. Modelele mai noi sunt echipate cu o serie de tehnologii moderne de confort și siguranță, inclusiv un sistem de infotainment cu ecran tactil, asistență la parcare și un sistem de frânare automată de urgență.

Ce este un 4x4?

În ultimul timp, expansiunea enormă în ceea ce ne place să numim „piața SUV” a adus o creștere mare a numărului de mașini de vânzare cu tracțiune integrală. Probabil că putem spune în siguranță că o mașină cu tracțiune integrală nu este chiar ceea ce majoritatea oamenilor se gândesc atunci când vorbesc despre „4x4”, deși.

Termenul „4x4” este de obicei transpus cu „SUV” (Sports Utility Vehicle), referindu-se la stilul de mașină - înaltă, cu aspect dur, concepută pentru a fi condusă off-road - mai degrabă decât la transmisia sa. Deși puteți avea mașini sport 4x4, hatchback-uri fierbinți și break-uri, SUV-urile cu tracțiune integrală sunt cele mai des asociate cu termenul 4x4.

O mare parte a procesului de luare a deciziilor aici va fi să determinați câtă capacitate off-road aveți de fapt nevoie. Pe măsură ce mașinile 4x4 devin mai capabile pe teren accidentat, ele tind să devină mai puțin confortabile și compuse pe asfalt. Deși există 4x4 care sunt extrem de confortabile pe drum și capabile off-road, va trebui să plătiți un premium pentru a cumpăra una.