brand

Toyota prezintă bZ Sport Crossover și bZ FlexSpace

Toyota prezintă bZ Sport Crossover și bZ FlexSpace

La Auto Shanghai 2023, Toyota a prezentat două mașini concept din seria bZ, ambele fiind BEV-uri.

Toyota a anunțat că două dintre vehiculele sale concept, bZ Sport Crossover și bZ FlexSpace, vor intra în producție în China în 2024. Acestea fac parte din cele 10 vehicule electrice pe care compania a planificat să le lanseze până în 2026.

Toyota bZ Sport Crossover are o caroserie de tip SUV-coupe cu elemente de design unice pentru seria bZ. Dimensiunile sale mai mari în comparație cu Toyota bZ Compact SUV Concept sugerează că mașina a fost special creată pentru a se adresa clienților mai tineri din generația Z, cu caracteristici care să ofere un spațiu personal.

Crossoverul bZ Sport vine cu capabilități inteligente care pot fi îmbunătățite după achiziție cu actualizări software over-the-air, inclusiv sisteme de asistență pentru șofer și de parcare automată.

BYD Toyota EV Technology (o societate mixtă a BYD și Toyota), FAW Toyota Motor și Toyota Motor Engineering & Manufacturing China (TMEC) au colaborat la dezvoltarea acestui model. Când va fi gata, Toyota bZ Sport Crossover va fi fabricat și vândut de FAW Toyota Motor în China.

Conceptul bZ FlexSpace, un SUV electric conceput în jurul ideii de "Cozy Home", este conceptul Toyota pentru un vehicul orientat spre familie, cu accent pe utilitate. Acesta este menit să ofere un spațiu pe care familiile să îl utilizeze în siguranță și în confort.

Toyota prezintă bZ Sport Crossover și bZ FlexSpace

Se susține că BEV-ul va oferi o cantitate mare de spațiu în cabină, confort, caracteristici de siguranță foarte avansate, o distanță de deplasare fiabilă și mai multe capacități inteligente. Se așteaptă ca modelul inițial al vehiculului să fie cel mai atractiv pentru familii.

Toyota, Guangzhou Automobile Group, GAC Toyota Motor și TMEC și-au unit eforturile pentru a crea conceptul bZ FlexSpace. Acest SUV electric este planificat să fie fabricat și comercializat de GAC Toyota Motor.

La exterior, cele două vehicule par a fi aproape de nivelul de producție, dar interiorul lor, cu tablouri de bord simple, ecrane centrale mari și volane asemănătoare cu roțile, ar putea fi prea avansat pentru piață. Ne putem aștepta să vedem unele modificări atunci când vor fi lansate pentru producție în 2021.

Toyota nu a comunicat nicio informație despre sistemul de propulsie al niciunuia dintre cele două concepte. Nu s-a precizat dacă aceste concepte se vor găsi doar în China sau dacă vor fi disponibile și în alte zone.