brand

Versiunea de producție a lui Bugatti Bolide a fost dezvăluită

Versiunea de producție a lui Bugatti Bolide a fost dezvăluită

Bugatti ne-a oferit recent o imagine completă a hypercarului de track-day Bolide în forma sa finală de producție, după ce a postat câteva imagini teaser pe rețelele de socializare. Aceasta nu este prima dată când vedem mașina, deoarece anterior fusese dezvăluită în imagini cu specificațiile de producție. În plus, Bugatti a anunțat acum că Bolide trece la următoarea fază de dezvoltare, care a început în 2021.

Bugatti nu a dezvăluit detaliile evoluției celui mai nou Bolide, dar este evident că spoilerul a fost revizuit și se scufundă între aripioarele de pe părțile laterale. De asemenea, se pare că și conductele de aer din față au fost ușor ajustate, iar scoop-ul de pe acoperiș pare mai mare decât înainte. Din păcate, nu sunt disponibile imagini noi din spate, așa că nu se poate spune dacă difuzorul mare și cele patru terminații de evacuare din mijloc sunt la fel de vizibile ca înainte. Totuși, din lateral, se poate observa că acestea sunt, de fapt, încă acolo.

Bugatti a prezentat modificările ample necesare pentru a da viață hipercarului Bolide. Multe componente au fost inspectate și modificate pentru a asigura performanțe maxime și pentru a reduce greutatea. În cele din urmă, mașina își propune să producă 1.578 de cai putere de la motorul său W16 cvadruplu-turbo, în timp ce cântărește doar 1.200 de kilograme. Acesta este un indiciu clar că Bolide este proiectat cu gândul la performanțele în viraje, mai degrabă decât să fie pur și simplu un Chiron redesenat.

Președintele Bugatti Automobiles, Christophe Piochon, a remarcat că Bolide stabilește un nou precedent pentru Bugatti. Acesta a continuat să explice că este pentru prima dată când un motor puternic a fost combinat cu un design ușor pentru a crea o mașină care poate atinge niveluri de performanță de motorsport pe circuit.

În 2021, Bugatti a declarat că producția Bolide va fi creată doar într-o serie limitată de 40 de unități, fiecare costând 4 milioane de euro, ceea ce echivalează cu aproximativ 4,7 milioane de euro. Acest lucru a fost confirmat și, dacă lucrurile rămân pe drumul cel bun, livrările vor începe în 2022.