brand

Noul BMW Seria 5 Touring cu opțiunea i5 EV - O alternativă atractivă la SUV-uri

Noul BMW Seria 5 Touring cu opțiunea i5 EV - O alternativă atractivă la SUV-uri

Într-un peisaj auto dominat de SUV-uri, BMW introduce o alternativă interesantă: noul Seria 5 Touring. Acest model elegant și practic este disponibil în versiuni plug-in hybrid și totalmente electrice, oferind performanțe impresionante și o autonomie generoasă.

Noul BMW Seria 5 Touring este un model estate (combi) care combină practicitatea și spațiul generos cu performanțele tipice pentru marca germană. Modelul este disponibil în versiuni plug-in hybrid și all-electric, numite 530e și, respectiv, i5 Touring.

La lansare, în Europa vor fi disponibile doar versiunile plug-in hybrid și electrică. Alte piețe globale vor avea și opțiuni de motorizare cu benzină sau diesel, cu sistem mild-hybrid.

Versiunea electrică, i5 Touring, este disponibilă în două variante de motorizare: eDrive40 și M60. eDrive40 dispune de un motor electric montat pe puntea spate, cu o putere de 334 CP și o baterie cu o capacitate utilă de 81,2 kWh. BMW afirmă că autonomia acestei versiuni variază între 482 - 560 km, în funcție de condițiile de rulare.

Modelul M60 adaugă un al doilea motor electric și ridică puterea la 592 CP. Performanțele sunt impresionante: accelerația de la 0 la 100 km/h se realizează în doar 3,9 secunde. Autonomia scade însă la un interval între 446 - 505 km.

Versiunea plug-in hybrid, 530e, combină un motor cu benzină turbo de 2 litri cu un motor electric. Puterea combinată este de 294 CP, iar autonomia în modul electric variază între 84 - 96 km, în funcție de condițiile de rulare.

Noul BMW Seria 5 Touring cu opțiunea i5 EV - O alternativă atractivă la SUV-uri

Noul 5 Series Touring păstrează liniile elegante ale versiunii sedan, dar adaugă un plus de practicitate datorită caroseriei de tip estate. Capacitatea portbagajului este de 570 de litri cu scaunele din spate în poziția normală și crește până la 1.700 de litri cu scaunele rabatate. Aceste valori sunt ușor sub cele ale principalului rival, Mercedes E-Class Estate, dar superioare celei oferite de SUV-urile electrice, precum Mercedes EQE.

Noul BMW Seria 5 Touring își încântă clienții cu o listă generoasă de dotări standard, inclusiv pentru versiunile Sport Edition, care propun un preț de intrare mai accesibil în gama 5 Series. Prețurile pentru versiunea 530e Touring plug-in hybrid vor fi dezvăluite mai târziu în cursul acestui an, în timp ce i5 Touring poate fi deja comandat, cu prețuri începând de la 82.000 euro pentru modelul eDrive40 Sport și ajungând la 118.000 euro pentru modelul de top, M60.

Noul BMW Seria 5 Touring reprezintă o alternativă atractivă la SUV-uri, oferind un amestec reușit de stil, practicitate și performanță. Versiunile plug-in hybrid și electrică sunt în concordanță cu tendințele actuale din industria auto și promit o experiență de condus plăcută, fără a compromite autonomia sau spațiul interior.