brand

Audi, printre firmele care au luat în considerare beneficiile legilor pentru Reducerea Inflației din SUA

Audi, printre firmele care au luat în considerare beneficiile legilor pentru Reducerea Inflației din SUA

Un număr de companii, precum Audi, sunt interesate de beneficiile pe care le poate oferi legislația SUA de Reducere a Inflației.

Audi, parte a grupului german Volkswagen, investighează fezabilitatea construirii unei fabrici de vehicule electrice în Statele Unite, cu intenția de a profita de subvențiile puse la dispoziție în cadrul programului IRA.

Markus Duesmann, CEO-ul Audi, a declarat într-un interviu pentru publicaţia germană Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung că, în contextul programului american IRA, construirea unei uzine pentru vehicule electrice a devenit foarte atractivă. El a mai adăugat că Audi este deschisă la posibilitatea de a-şi construi propria uzină sau una în colaborare cu grupul Volkswagen, însă încă nu există o astfel de uzină în Statele Unite ale Americii.

Markus Duesmann a sugerat că, în viitor, ar putea exista posibilitatea ca Volkswagen Group să producă mai multe automobile destinate piaţei din America.

Cu începere de lună, Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a propus o relaxare a regulilor privind ajutoarele de stat, în scopul de a sprijini tranziţia verde a companiilor industriale europene, în contextul subvenţiilor americane, fără ca UE să acorde finanţări în perioada imediat următoare.

În această situație, statele Uniunii Europene se tem că subvențiile oferite de Statele Unite pentru vehicule electrice și alte tehnologii ecologice ar putea crea un dezavantaj pentru companiile din Europa. Motivul este că pentru a primi subvențiile americane, este nevoie de un anumit grad de componente produse local.

Luna viitoare, Valdis Dombrovskis, Vicepreședintele Comisiei Europene, va merge la Washington pentru a discuta despre IRA. Cu toate acestea, oficialul are puține speranțe că va rezolva problema care ar putea face ca multe companii europene să-și extindă sau să mute fabricile in SUA.

Dombrovskis a afirmat că SUA sunt receptivi către o abordare care să ne considere ca un partener echivalent în acordul de liber schimb. El a mai adăugat că, în ceea ce privește IRA, ne putem rezolva unele dintre probleme, însă nu toate.