brand

Noul Audi A3 va deveni cel mai ieftin model electric al nemților

Noul Audi A3 va deveni cel mai ieftin model electric al nemților

Audi ar putea poziționa noul model la capătul inferior al gamei sale, cu console frontale și posterioare scurte, deși este posibil ca firma să decidă să opteze pentru un design mai clasic, incluzând o berlină cu trei cutii, care ar fi diferită de Q4 și care ar putea fi bine primită în țări mari precum Statele Unite și China.

SSP anticipează că va oferi mai multe dimensiuni de baterii și potențialul de încărcare ultra-rapidă la 800V, pe lângă configurația MEB 400V existentă. Audi ar putea, în mod fezabil, să își comercializeze mini-mașina de lux cu o capacitate mai mare, precum și cu o varietate de motoare electrice.

S-a stabilit că platforma SSP va putea găzdui puteri de până la 85 kW (114 CP), însă se așteaptă ca Audi să fie lansat cu aproximativ 200 CP și tracțiune spate. Configurațiile cu mai multe motoare de la PPE ar putea oferi inginerilor potențialul de a introduce tracțiunea integrală și vectorizarea cuplului pentru modelele de performanță RS.

Pare puțin probabil să fie creată o alternativă cu motoare cu combustie la A3, care a fost lansat în 2020, din cauza introducerii noii versiuni complet electrice. Acest lucru ar însemna că vehiculul ar sosi într-o epocă în care Audi va lansa doar vehicule cu propulsie electrică, având în vedere durata de viață obișnuită de șapte ani.

Mașina este programată să primească o schimbare de look în acest an, ceea ce, combinat cu posibilitatea ca ultima serie de motoare tradiționale ale Grupului VW să fie pusă în funcțiune, ar trebui să o țină în funcțiune până la sfârșitul anului 2027 sau 2028.

Audi nu are intenția de a se alătura programului "MEB Entry" al grupului VW, care se concentrează pe crearea de vehicule electrice ieftine în categoria supermini.

Compania renunță la sarcina de a proiecta vehiculele, planificate să aibă un preț de pornire mai mic de 25.000 de euro, în favoarea Volkswagen, care a prezentat recent conceptul ID.2all, precum și modele similare de la Skoda și Cupra.