brand

Alpina dezvăluie noile versiuni B3 GT și B4 GT

Alpina dezvăluie noile versiuni B3 GT și B4 GT

Alpina, renumitul producător german de automobile de înaltă performanță, a făcut recent valuri în industria auto cu lansarea a trei noi modele care promit să lase fanii BMW fără cuvinte. Aceste vehicule exclusiviste, cunoscute sub numele de B3 GT sedan, B3 GT Touring break și B4 GT Gran Coupe, sunt gata să cucerească inimile pasionaților de mașini puternice și rafinate.

Ceea ce face aceste mașini atât de speciale este motorul lor twin-turbo de 3.0 litri în șase cilindri în linie, care produce o putere uluitoare de 522 cai putere și un cuplu maxim de până la 730 Nm. Comparativ cu modelele anterioare Alpina B3 și B4, noile GT-uri beneficiază de 33 de cai putere suplimentari, precum și de o livrare îmbunătățită a puterii la turații mai mari. Inginerii Alpina au reușit, totuși, să asigure că această putere extraordinară este disponibilă în orice situație, făcând aceste mașini ușor de condus în viața de zi cu zi.

Datorită acestei puteri impresionante, toate cele trei modele pot accelera de la 0 la 100 km/h în doar 3,4 secunde (B3 GT sedan) sau 3,5 secunde (B3 GT Touring și B4 GT Gran Coupe). Vitezele maxime sunt la fel de impresionante, atingând 307 km/h pentru B3 GT sedan și 304 km/h pentru celelalte două variante.

Pentru a gestiona această putere uriaşă, fiecare model este echipat cu o transmisie automată cu 8 trepte, reprogramată pentru a se potrivi perfect cu motorul mai puternic. De asemenea, toate beneficiază de tracțiune integrală și de un diferențial electronic cu alunecare limitată la puntea spate, pentru o aderență maximă pe șosea.

Inginerii Alpina nu s-au oprit aici. Pentru a asigura o manevrabilitate și un răspuns al direcției excepționale, B3 GT sedan și break-ul au primit suporturi de amortizoare mai rigide, o bară stabilizatoare spate mai groasă și brățări de ranforsare pentru a îmbunătăți agilitatea. Cu toate acestea, confortul la rulare a rămas o prioritate în procesul de reglare a suspensiei.

Alpina dezvăluie noile versiuni B3 GT și B4 GT

Modelul B4 GT Gran Coupe a beneficiat de îmbunătățiri similare, precum suporturi puternice pentru amortizoarele față, precum și reglaje fine ale direcției, suspensiei, sistemului de tracțiune integrală și diferențialului cu alunecare limitată.

Toate cele trei vehicule sunt dotate cu un sistem de frânare îmbunătățit, pentru a putea opri în siguranță aceste mașini extrem de rapide. Discurile și etrierii au fost reproiectate pentru a face față solicitărilor sporite.

Din punct de vedere estetic, noile modele GT se deosebesc prin numeroase elemente de styling unice care le conferă un aspect agresiv și aerodinamic. Jantele fumurii forjate de 20 de inci în nuanța exclusivă "Oro Tecnico" bronz sunt o semnătură distinctivă Alpina, la fel ca opțiunea de grafică art-deco și cusăturile de contrast în interior.

Fondată în 1965, Alpina a început prin a pregăti mașini BMW pentru competițiile de motorsport, înainte de a produce primul său automobil de șosea la sfârșitul anilor '70. Compania a fost stabilită la Buchloe, Germania, începând cu 1970 și va continua să dezvolte și să producă mașini acolo până la sfârșitul anului viitor, când va deveni parte a Grupului BMW.

În concluzie, noile Alpina B3 GT și B4 GT reprezintă o adevărată capodoperă a ingineriei auto de înaltă performanță. Combinate cu un design sofisticat și o finisare de excepție, aceste vehicule exclusiviste oferă o experiență de condus de neuitat pentru cei care apreciază viteza, puterea și luxul de calitate superioară. Fanii BMW cu siguranță vor fi încântați de aceste noi bijuterii ale mărcii Alpina.