brand

Audi A4 va fi redenumit A5 pentru următoarea generație

Audi A4 va fi redenumit A5 pentru următoarea generație

S-ar părea că Audi plănuiește câteva schimbări semnificative în metodologia sa de denumire prin promovarea modelului A4 la apelativul A5. Auto Express susține că modelul reînnoit care va debuta în cursul acestui an va ridica nivelul de denumire atât pentru sedan, cât și pentru break. Cu toate acestea, trebuie să precizăm că fotografii spioni nu au văzut încă prototipuri ale bunului salon. Unii susțin că cei Patru Inele renunță la stilul de caroserie cândva tradițional, dar nimic nu este încă oficial.

În ceea ce privește motivul acestei presupuse schimbări de nume, modelele cu numere pare vor trece treptat la sisteme de propulsie pur electrice. Cu alte cuvinte, un viitor A4 va fi vândut strict ca EV. În mod similar, se crede că următorul A6 va deveni A7, dar modelul alimentat cu baterii va purta numele A6.

Se presupune că următoarea generație de mașini electrice de la Audi va păstra sufixul "E-Tron", în aceeași ordine de idei cu Q4 E-Tron/Q4 Sportback E-Tron și cu modelul mai mare Q8 E-Tron/Q8 Sportback E-Tron. Prin urmare, așteptați-vă să vedeți un A6 E-Tron urmat de un A4 E-Tron la un moment dat. Între timp, un înlocuitor electric pentru A8 a fost deja confirmat pentru un debut în 2024, astfel că nava amiral s-ar putea numi A8 E-Tron.

Jurnaliștii susțin că Audi va trece și modelele calde cu sigla S la un număr mai mare, deoarece aceste mașini vor avea în continuare un motor cu combustie. Dacă acest lucru este corect, așteptați-vă la sosirea unui S5 Sedan și a unui S5 Avant în următorii ani, oricât de ciudate ar părea numele lor. Auto Express nu răspunde la o întrebare arzătoare: Ce se va întâmpla cu modelele Sportback? Probabil că acestea vor continua cu numele A5/S5 și A7/S7, cu un Sportback la final pentru a le diferenția de sedan și wagon.

În ceea ce privește modelele RS cu drepturi depline, Audi se gândește deja să facă un EV de înaltă performanță, așa că un RS6 E-Tron pare plauzibil. Oricare ar fi cazul, mașinile electrice vor merge pe platforme dedicate, în loc să împartă bazele cu vehiculele cu motorizare ICE.

Audi a precizat deja foarte clar că va lansa ultima mașină nouă cu motor cu ardere internă în 2025, urmând ca fiecare produs nou care va veni din 2026 să fie un EV. Va pune capăt producției de mașini pe benzină și diesel până în 2033.