brand

Topul mașinilor pe care abia așteptăm să le vedem pe străzi în 2023

Topul mașinilor pe care abia așteptăm să le vedem pe străzi în 2023

Se pare că în 2023 vom vedea în sfârșit trecerea la amplificatorul electric. Din ce în ce mai multe mărci lansează o gamă largă de modele plug-in, fie ele hibride sau vehicule electrice complete.

În 2030 se prevede interzicerea mașinilor noi pe benzină și diesel. Dar să nu crezi că această listă cuprinde doar vehicule electrificate, deoarece noi mașini cu motor cu combustie sunt încă în curs de dezvoltare și lansare.

Alpine A110 R

Alpine A110 R va fi cea mai recentă variantă care se va alătura gamei A110, alături de modelele GT, S și standard. Se spune că R este mai inspirat din mașinile de curse. Actualizările de la mașina standard includ un nou splitter, difuzor, o capotă mai rafinată și spoiler pe spate.

Există, de asemenea, un pachet nou de frâne și suspensie îmbunătățită, alături de scaune sport, mult mai confortabile. Mașina și-a făcut debutul la Salonul Auto de la Paris 2022, după ce a fost prezentată în weekendul Grand Prix-ului Suzuka F1.

Audi A6 e-tron

Mașini precum Skoda Enyaq și Ford Mustang Mach-E arată că este practic pentru mărcile de mașini să construiască vehicule electrice pornind de la un anumit stil de caroserie SUV - dar există mai multe modalități de a profita la maxim de un concept. Audi demonstrează acest lucru cu noul A6 e-tron, care va lua forma fie un salon elegant, fie a unui break. De asemenea, va avea o autonomie maximă de 700 km.

Se va baza pe noile suporturi EIP ale companiei, care au fost dezvoltate în tandem cu Porsche. Audi a mai sugerat că A6 e-tron va avea o putere de aproximativ 470 CP și aceeași capacitate de încărcare super rapidă de 800 de volți pe care o găsim la e-tron GT. Sportback va sosi în 2023, în timp ce break-ul își va face debutul în 2024.

BMW iX1

Modelul electric iX1 va adopta cel mai recent motor electric cu dublu motor de la BMW – iar BMW a confirmat că va avea o autonomie maximă cuprinsă între 413 și 437 km. Acest lucru sugerează că va avea un pachet de baterii puțin mai mic decât unitatea de 80 kWh găsită la iX3, deoarece acea mașină poate călători mai mult de 450 kilometri cu o singură încărcare.

Modelul electric va intra în vânzare în anul 2023. BMW își propune să livreze peste două milioane de vehicule electrice până în 2025, deoarece intenționează să lanseze 15 modele de vehicule complet electrice.

Polestar 3

Primul SUV al lui Polestar va fi construit pe aceeași bază complet electrică folosită de Volvo și va adopta o multitudine de sisteme de siguranță ale companiei mamă. Suspensia pneumatică cu două camere și amortizoare active vor asigura o călătorie lină și confortabilă, în timp ce autonomia sa electrică este setată să depășească 600 km.

Producția lui Polestar 3 ar trebui să înceapă la începutul anului 2023 și va fi prima dintre cele trei mașini pe care marca le adaugă la gama sa în anul, iar Polestar 4 și 5 vor urma. Polestar 4 va fi un SUV în stil coupe, în timp ce Polestar 5 va fi un Grand Tourer cu patru uși.

Peugeot e-308

Versiunea electrică a lui Peugeot 308 va avea un acumulator de 54 kWh și un motor electric de 156 CP cu multă putere pe roţile din faţă, despre care marca spune că va permite o autonomie de peste 400 km.

Peugeot nu a urmat aceeași cale ca și Volkswagen la capitolul automobile electrice, deoarece e-308 va arăta identic cu tovarășii săi pe benzină. În schimb, marca franceză a investit mulți bani în articole precum sistemul de încărcare. Cumpărătorii vor obține o capacitate de încărcare rapidă de 100 kW DC, care este suficientă pentru a încărca celulele mașinii de la 0 la 80 la sută în doar 30 de minute.

Dacă îți plac mașinile la fel de mult ca nouă, te invităm pe blogul platformei cauțimașină.ro unde găsești cele mai noi informații din lumea automobilelor, dar și să folosești motorul nostru de căutare pentru a găsi la prețuri convenabile modelele care îți plac.