brand

Topul mașinilor care ne fac să ne simțim norocoși că locuim în Europa

Topul mașinilor care ne fac să ne simțim norocoși că locuim în Europa

Cu siguranță știai că nu toate mașinile europene se vând și în State, exact la fel cum nici toate mașinile fabricate în State nu se vând în Europa. Dar din acest punct de vedere noi parcă suntem puțin mai avantajați și ca să înțelegi mai bine de ce spunem asta, în acest articol de pe blogul cauțimașină.ro ți-am pregătit o listă lungă cu mașini superbe care ne fac să ne simțim norocoși că locuim aici și putem să le cumpărăm.

Volkswagen Scirocco R

Volkswagen a încetat să vândă Scirocco în SUA în anii '80 și americanii sunt cum nu se poate mai supărați din acest motiv. Când Scirocco R modern a debutat în Europa, compania chiar a dus temporar un exemplar până în America pentru ca jurnaliștii de acolo să aibă șansa să-l conducă. Și iată că s-a dovedit a fi cea mai rapidă mașină cu tracțiune pe față pe care mulți din cei care l-au testat au avut șansa s-o conducă până în acel moment.

Audi RS 3 Sportback

Audi vinde sedanele RS 3 în Statele Unite, dar ceea ce își doresc cu adevărat americanii este versiunea hatchback, RS 3 Sportback. Acest model are același motor de 400 de cai putere cu cinci cilindri, doar că într-o caroserie mai practică. Din fericire însă, au și americanii un motiv de bucurie și anume acela că RS 6 Avant se pare că nu va mai fi atât de exclusivist.

Renault Sport Spider

Renault Sport Spider este o adevărată plăcere când vine vorba de condus. Dar pentru că Renault nu vinde mașini în America, evident, puțini din cei de acolo au avut șansa să-l conducă de nou-nouț, la scurt timp după lansarea sa în 1996 și au avut ceva de așteptat până s-a dat undă verde la transporturi.

BMW M3 GTS

La acest model BMW a renunțat la șasiul clasic E92 și a ales o variantă GTS, axată pe tracțiune. Mai mult, ca totul să fie ca la carte, a pictat mașina într-un portocaliu strident și a mai pus la bătaie și o aripă voluminoasă în partea din spate, precum și un motor V8. Americanii însă s-au ales cu ediția Lime Rock Park care era de asemenea drăguță, dar nu la fel de drăguță ca a noastră, a europenilor.

Pagani Zonda

Deși poți cumpăra un Huayra în Statele Unite, nu același lucru se poate spune despre prima mașină a lui Pagani, Zonda. Nu a fost niciodată omologat pentru drumurile din SUA și, prin urmare, nu a fost niciodată vândut oficial în țara tuturor posibilităților. De aceea, conform regulii de 25 de ani, americanii nu vor putea cumpăra în mod legal un astfel de model până în 2024.

BMW M5 Touring (E61)

De-a lungul istoriei companiei BMW, modelul M5 a fost construit sub două variante: E34 (care acum este suficient de vechi pentru a fi importat în SUA) și E61 pentru care se oftică de fapt americanii. Au și ei versiunea sedan acolo, dar nu Touring și le înțelegem frustrarea pentru că cine ar putea rezista la un adevărat tanc echipat cu motor V10 de 500 de cai putere?

Alpine A110

Legendarul Alpine A110 a reînviat în anul 2017 ca o mașină sport, de o eleganță aparte. Însă Renault nu se atinge de pământ american și atunci nici americanii nu au cum să cumpere o asemenea frumusețe și s-o conducă la ei acasă deși le-ar plăcea la nebunie. Dar timpul trece repede și în 20 de ani, parcă-i vedem pe toți zâmbind fiecare la volanul câte unui exemplar de acest fel.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio cu transmise manuală

Pentru noi europenii un Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio cu transmisie manuală este un automobil chiar banal, dar nu același lucru am putea spune și pentru americani, cărora le-ar plăcea să simtă mai mult viteza și pulsul mașinii pe care o conduc, dar nu au de ales decât varianta automată.

BMW M3 CSL

BMW a lansat o versiune foarte sexy a modelului M3, dar din păcate pentru pasionații de mașini care nu locuiesc în Europa, nu se vinde în altă parte și nu prea ai ce să faci decât o călătorie până aici ca să simți acel motor formidabil cu 360 de cai putere.