brand

Top sedanuri nou nouțe către care să-ți îndrepți atenția anul acesta

Top sedanuri nou nouțe către care să-ți îndrepți atenția anul acesta

Vrei să investești într-un sedan de ultimă generație? Ei bine, află din topul cauțimașină.ro care sunt variantele de care ai putea să profiți anul acesta!

BMW Seria 3

Indiferent de sistemul de propulsie cu care este prevăzut, BMW seria 3 2022 este un automobil extrem de satisfăcător de condus. Această mașină este una foarte rafinată, iar corpul său este gândit în așa fel încât să se potrivească pe orice tip de drum. Frânele sale sunt puternice, iar experiența de condus pe care o oferă se potrivește pentru treburile de zi cu zi. În plus, interiorul său este bogat și încăpător și are un portbagaj generos.

Rivali precum Genesis G70 oferă o valoare mai bună, iar Alfa Romeo Giulia este o alternativă mai sexy, dar niciun alt sedan sport nu posedă lățimea de bandă a acestui BMW. Împreună cu o cutie automată sublimă, cu opt trepte și tracțiune pe spate sau integrală, seria 3 este disponibilă cu un superb turbocompresor cu patru cilindri (330i), o configurație hibridă plug-in (330e) cu o autonomie satisfăcătoare. Poți să alegi gamă complet electrică sau un turbo feroce de 382 CP (M340i).

Genesis G70

Deși își împărtășește aceeași bază cu Kia Stinger, G70 2022 ridică standardele când vine vorba de lux și demonstrează că marca Genesis este un concurent puternic pentru acest segment al pieței. Confruntarea cu liderii sedanelor sport precum BMW seria 3 și Mercedes-Benz Clasa C necesită atât un șasiu atletic, cât și o cabină elegantă - două lucruri care, din coincidență, sunt chiar punctele forte ale lui G70.

Genesis G70 nu numai că oferă șoferilor săi o experiență de condus extraordinară, dar are și un interior frumos aranjat. Chiar și cel mai mic sedan de la Genesis este un exemplar de luat în calcul pentru cei care își doresc mașini bune cu un preț mic, el fiind cu câteva mii de euro mai ieftin decât rivalii săi cheie din Germania. Acest lucru l-a ajutat mult să câștige un loc pe lista noastră în acest top al mașinilor sedan de luat în calcul în 2022. Ca să nu mai vorbim de pachetul său standard ce oferă o garanție de 10 ani, care este mai mult decât dublu față de ceea ce oferă majoritatea mașinilor de lux.

Mercedes-AMG C43

Disponibil în variante coupe și cabriolet, Mercedes-AMG C43 2022 are o atitudine de mașină sport, cu dotări de lux. Aceste modele C43 cu două uși sunt dotate standard, cu un motor V-6 twin-turbo de 385 CP cu o putere mare și cu un sunet fantastic - dacă asta este o caracteristică ce ți se pare atrăgătoare la o mașină.

Tracțiunea integrală este standard, iar manevrabilitatea lui C43 este foarte bună. Din păcate însă, nu impresionează cu nimic condus pe drumuri cu multe curbe și cu porțiuni accidentate. La fel ca majoritatea mașinilor cu un look sportiv, C43 este un automobil cu bune și cu rele. Cabina sa este elegantă, bine echipată și confortabilă pentru pasagerii de pe scaunele din față, dar cei din spate ar putea dori mai mult spațiu pentru cap și picioare. La fel stau lucrurile și cu spațiul portbagajului, care este doar mediu pentru clasa sa de preț. Această mașină va fi probabil ultima din această generație, deoarece clasa C a fost reproiectată special pentru 2022, ceea ce înseamnă că o variantă AMG ar trebui la un moment dat să înlocuiască C43 cu ceva mai modern și, sperăm, la fel de distractiv de condus.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Cu un motor V-6 dublu turbo de 505 CP sub capota bombată, Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio din 2022 incinge spiritele pe segmentul sedanurilor sport. Această mașină împărtășește șasiul și interiorul cu Giulia standard, ceea ce înseamnă că moștenește și manevrabilitatea ei ascuțită, dar și comportamentul acesteia.

Concurenții săi la performanțe sunt BMW M3 și Mercedes-AMG C63, precum și noul Cadillac CT5-V Blackwing. Dar spre deosebire de acestea Giulia oferă și o anumită aromă italiană imposibil de găsit la alte sedanuri. Deși Giulia Quadrifoglio a fost afectată de oarecare probleme de fiabilitate, încă credem că performanța și carisma ei o fac să merite atenția șoferilor care caută senzații tari în timpul condusului.