brand

Top mașini second hand scumpe, dar mai profitabile decât mașinile noi vândute la același preț

Top mașini second hand scumpe, dar mai profitabile decât mașinile noi vândute la același preț

Am vorbit de multe ori pe blogul cauțimașină.ro despre mașini second hand ieftine, dar data aceasta ne-am gândit la un subiect la fel de interesant, mai puțin obișnuit însă. Este vorba despre un top al mașinilor second hand scumpe, dar mai bune ca investiție decât una nouă la același preț.

Mercedes SL

Te vei chinui să găsești o mașină atât de talentată ca acest Mercedes SL. Acest automobil îți oferă echilibrul perfect între putere, fiabilitate și confort. În plus, spre deosebire de unii rivali ai săi, el are un acoperiș metalic, pliabil, care îi oferă un rafinament deosebit.

Șasiul lui SL ar putea să nu fie la fel de complex ca al rivalilor săi ca de exemplu Jaguar F-Type, dar cel puțin este la fel de practic. Iar mormăitul motorului V6 este pur și simplu un deliciu.

Porsche Cayman

A doua generație de Porsche Cayman a ieșit din umbra lui 911 și a evoluat într-o mașină sport de sine stătătoare – una dintre cele mai bune mașini ale vremii sale.

Motorul său cu șase cilindri, cu turații libere dezvoltă 271 CP – suficient pentru a ajunge de la 0 la 100 de kilometri în doar 5,7 secunde. Singurul lucru despre care vrem să te avertizăm este că modelul standard Cayman nu este foarte bine echipat, așa că ar fi bine să suplimentezi puțin bugetul de investiție dacă îți dorești un erou veritabil.

Volvo V90

Grație, ritm și spațiu. Nu, nu de la un Jaguar, ci de la extrem de doritul Volvo V90. Unul dintre primele modele ale companiei după preluarea sa de către China, acest model este și unul din cele mai versatile.

Nu este la fel de mare ca automobilele Volvo din trecut, dar are un portbagaj de 560 de litri (1.526 de litri cu scaunele rabatate), care nu te va obliga să lași nimic în urmă când mergi în călătorii. Interiorul este prevăzut cu multe kituri, inclusiv un ecran tactil intuitiv, în stil tabletă.

În mișcare, rafinamentul este la el acasă în cazul acestui automobil. Cu toate acestea, cu 232 CP, V90 nu te rămâi în urmă pe autostradă. În plus, nu numai că are o putere excelentă, dar are și o puternică economie de combustibil și emisii scăzute. Cu alte cuvinte este rentabil de condus și verde.

Porsche Panamera

Ce obții când împerechezi o mașină sport cu un sedan de lux? Un Porsche Panamera. Combinând cunoștințele de înaltă performanță ale companiei germane cu un confort și un rafinament impresionante, obții pentru șoferi un automobil extrem de versatil. Este o alegere rațională, dacă vrei un hatchback practic și cu o caroseri de top în ceea ce privește construcția.

Fanii Porsche sigur se vor bucura din plin de motorul diesel de sub capotă, cumpătatul, dar foarte rapidul V6, care permite o accelerare de la 0 la 100 de kilometri pe oră în doar 6,8. Iar în ceea ce privește prețul de vânzare, având în vedere că poți găsi și exemplare cu doar 20.000 de euro, Panamera este un chilipir față de alte mașini scumpe și potente second hand.

BMW i3

BMW a actualizat modelul i3 în 2016, așa că chiar și Range Extender a primit un acumulator de 33 kWh. Acest lucru i-a oferit o autonomie complet electrică de aproximativ 240 de kilometri, cu timpi de încărcare destul de rapizi. Motorul pe benzină pe de altă parte acționează ca un generator, așa autonomia nu ar trebuie să-ți provoace niciun fel de anxietate.

Călătoria cu ea este puțin cam rigidă, dar i3 este o mașină simpatică, cu mult înaintea timpului său la vremea la care a fost lansată.

Volkswagen Passat

Fiind o mașină de familie universală, este greu să găsești ceva de reproșat la Passat. Este relaxant de condus, cabina sa este încăpătoare și pare scumpă, dar din alte privințe este un automobil subtil și nu caută să atragă atenția cu orice preț.

2.0 BiTDI a fost un motor twin-turbo de 237 CP. Combinat cu un sistem automat cu dublu ambreiaj, tracțiune pe patru roți și echipament sportiv R-Line, Passat oferă multe avantaje la un preț nu foarte ridicat pentru clasa sa.