brand

Top mașini în care merită să investești dacă ești pasionat de tuning

Top mașini în care merită să investești dacă ești pasionat de tuning

Tuningul este o pasiune foarte costisitoare, dar în egală măsură de satisfăcătoare dacă nimerești un model de mașină versatil, care îți permite să-l transformi așa cum visezi. Mașinile europene de exemplu sunt perfecte pentru tunat, mai ales cele pe care le-am ales noi, echipa cauțimașină.ro, special pentru tine în această listă cuprinzătoare.

Volvo 850R

Volvo 850R este unul dintre cele mai faimoase modele Volvo din toate timpurile și asta pe motive întemeiate. El bifează aproape toate calitățile cutiilor Volvo rapide; cinci trepte de viteză și pe deasupra este un și un bolid pur și simplu ridicol de cool.

În plus, pasionații de tuning au reușit să extragă forțe nebunești din acest motor. Având în vedere că aceste mașini Volvo sunt extrem de ieftine pe piața second hand, oricare exemplar care încă se mișcă cu talent ar putea fi un proiect interesant pentru un pasionat de tuning.

Mercedes W124

Una dintre cele mai emblematice și mai legendare generații a brandului Mercedes este Mercedes E-Class. De la AMG Hammer, care acum valorează averi și până la versiunile absolut indestructibile cu motor diesel, W124 este una dintre cele mai bune mașini din istoria celor de la Mercedes Benz.

Se știe că unii oameni extrag și peste 600 CP din motoarele diesel cu 6 cilindri în linie de la Mercedes Benz, ceea ce nu este deloc rău. Și pe deasupra și opțiunile de tuning sunt destul de generoase așa că te poți distra pe cinste cu un astfel de exemplar.

MK5 Jetta 2.5

Desigur, o Jetta nu este niciodată o propunere prea atractivă când vine vorba de mașini de performanță, dar acest sedan modest, de dimensiuni medii a fost disponibil cu grupul motopropulsor VR5 de 2,5 litri pentru o perioadă.

Aceste motoare pot produce multă putere și dacă le mai și tunezi, poți avea o mașină care sună ca un mini Lamborghini Gallardo/Huracan. Și acest model este foarte accesibil pe piața mașinilor second hand și pentru pasionații de tuning, cu siguranță merită analizat.

Porsche 996

În ultimii câțiva ani, această generație 911 a câștigat multă popularitate, chiar dacă încă de la început a fost considerată cea mai urâtă generație. Se numără printre cele mai convenabile generații produse de Porsche, dar mai sunt și alte lucruri atractive în legătură cu ea. Trebuie totuși să ai grijă atunci când vrei să cumperi un model uzat, mai ales dacă este vorba de un exemplar cu mai mulți kilometri la bord. Dar dacă ești atent la ce cumperi, nu ai niciun motiv să-ți faci griji.

Cu un astfel de model mai ai de asemenea și avantajul că există multe ateliere de tuning care vor ști ce să facă cu el, iar dacă ți-ai fi luat un exemplar nou, profitai și de un suport exemplar post cumpărare.

Volvo C30

Volvo C30 este mașina perfectă de modificat, mai ales dacă alegi un model cu un motor turbo. Poți găsi ușor pe piață unul în stare excelentă, alimentat de un motor turbo de 2,5 litri, chiar și cu un buget mai mic de 10.000 de euro. De asemenea, cel mai bun lucru la acest model este că, pentru a obține mai multă putere, poți pur și simplu să faci remapping-ul motorului și vei vedea instant o creștere semnificativă a puterii.

Ultimul lucru pe care va trebui să îl mai adaugi acestui model este o țeavă de eșapament sport și niște roți grozave și obții o mașină rapidă și agresivă la un preț destul de ieftin.

Peugeot 205 GTI

Acest Peugeot este un model emblematic și face parte din familia cool de hatchback-uri fierbinți din anii 80. La vremea ei era o mașină incredibil de distractiv de condus când a apărut, dar în ziua de azi parcă cere să fie modificată ca să se transforme într-o versiune și mai brutală.

Unul primele lucruri pe care ar fi bine să-l faci ca să actualizezi acest model ar fi să schimbi motorul de 1.6 litri cu motorul folosit de Peugeot 405 care poate fi găsit pe piață la un preț accesibil. Când este modificat, motorul eliberează mai mult de 200 de cai putere, iar în combinație cu greutatea redusă a acestei mașini, transformă modelul într-un exemplar incredibil de rapid.