brand

Îți plac proiectele DIY? Iată modele de mașini vechi pe care poți să le transformi așa cum îți place

Îți plac proiectele DIY? Iată modele de mașini vechi pe care poți să le transformi așa cum îți place

Cine nu iubește un proiect DIY care îți oferă ca rezultat o mașină cum nu mai are nimeni altul? Un astfel de proiect îți oferă o satisfacție nemaipomenită și în timpul lucrului, dar și la final, când te alegi cu un bolid care atrage asupra lui toate privirile celor de pe stradă.

Vestea cea mai bună este că nici nu trebuie să cheltuiești o avere pentru a cumpăra o mașină pe care poți s-o transformi într-un monstru cu mulți cai putere. Dacă alegi din această listă modelul preferat și apoi folosești platforma cauțimașină.ro pentru a găsi un exemplar de buget, ieși și mai ieftin per total.

Volkswagen Scirocco

Indiferent de versiunea pe care o alegi, fie că este vorba despre un exemplar din anii '80 sau unul mai recent, toate modelele Scirocco merită să fie modificate, deoarece pur și simplu arată uimitor ca design, prezintă încredere și nici nu sunt prea scumpe. Modelul 2010-2011 poate fi găsit pe piață la un preț foarte ieftin, în stare excelentă, chiar și cu mai puțin de 4500 de euro.

Această mașină este frumoasă chiar și așa cum a ieșit pe porțile fabricii, dar are mult potențial și poate arăta chiar și mai bine. Cel mai mare avantaj al acestei mașini este că nu contează anul sau generația pe care o alegi, pentru că există foarte multe website-uri de pe care te poți inspira în ceea ce privește proiectele DIY de tuning, Cu toate acestea, dacă deții un turbo de 1,4 litri, cel mai simplu lucru pe care îl poți face este un mapping al motorului turbo pentru a obține mai mulți cai putere.

BMW Z3

Z3 are potențialul de a se transforma într-o mașină grozavă în mâinile potrivite. În primul rând, ea este foarte accesibilă ca preț și poți găsi un exemplar în stare excelentă cu un buget de aproximativ 5000 de euro. În al doilea rând, acest model de BMW a fost construit astfel încât să poți conta din plin pe fiabilitatea sa.

Pentru mai puțin de 1.000 de euro, poți cumpăra un motor M52 de 3,0 litri și poți schimba stocul de 2,2 litri pentru a crește semnificativ puterea emisă. Dacă mai faci câteva modificări și pe partea de stil, poți obține o mașină foarte rapidă și absolut uimitoare pentru aproximativ 10.000 euro.

Audi A4

Piața second-hand este plină de Audi-uri A4 din perioada 2008-2010 cu prețuri mult sub 10.000 de euro. O astfel de mașină, dacă este modificată corespunzător, se poate transforma într-un demon absolut. Cel mai comun model pe care îl vei găsi dacă te hotărăști să cercetezi puțin problema, este unul alimentat de un turbo uimitor de 2,0 litri care îți permite să-l reglezi așa cum vrei tu, cu multă ușurință.

Poți crește foarte simplu puterea motorului e la 200 la 240 de cai putere și de asemenea, să adaugi și tot felul de piese pentru a crește performanțele generale.

SAAB 9-3

Mașina aceasta este deja o fiară discretă, deoarece vine din fabrică echipată cu un motor turbo de 2,3 litri și, cu puține modificări, poate elibera în jur de 290 de cai putere. Cele mai frecvențe modificări pe care le aduc pasionații de tuning la acest bolid au ca scop îmbunătățirea puterii generale a mașinii.

De asemenea, dacă te încumeți și la un remapping al motorului, vei obține un bolid prea bun și prea ieftin ca să fie adevărat.

BMW E36

BMW-urile de epocă sunt făcute pentru a fi modificate. E un adevăr incontestabil. Din păcate însă, este destul de greu să găsești un M3 la un preț rezonabil și în condiții excelente. Cu toate acestea, există puține opțiuni disponibile pe piață pentru E36 sub 7.000 euro.

Cu toate acestea, îl poți aduce cu ușurință la nivelul unui M3 deoarece poți găsi motorul versiunii M pe piață în condiții excelente pentru aproximativ 3.000 de euro și ar presupune doar un schimb direct de plug-in-uri. E36 cu puține modificări de design la nivelul caroseriei poate arăta foarte agresiv, pur și simplu uimitor.