brand

Topul celor mai populare mașini europene din 2005 și până azi

Topul celor mai populare mașini europene din 2005 și până azi

Europa este renumită pentru automobilele de înaltă calitate produse aici. De fapt, multe mărci și nenumărați producători de mașini celebri își au originile în țări precum Germania, Regatul Unit, Franța, Republica Cehă, Spania, Italia și Țările de Jos.

În timp ce unele mărci au apărut și au dispărut de-a lungul anilor, mărcile moderne de mașini europene precum: BMW, Audi, Volkswagen, Skoda, Renault și Mercedes-Benz păstrează vie tradiția producând mașini pentru șoferii care caută un vehicul de calitate, dar și elegant.

Producătorii europeni de mașini continuă să depășească limitele creativității când vine vorba de design, dar și de eficiență și inovație. Acesta este de fapt și motivul pentru care cunoscătorii și cei cu adevărat pasionați de automobile investesc în mașini europene în loc să cumpere mașini asiatice de exemplu, cu performanțe similare, dar semnificativ mai ieftine.

Noi, echipa cauțimașină.ro cel puțin, pur și simplu adorăm mașinile europene și de aceea, în articolul de față, am întocmit și un top al celor mai populare vehicule lansate pe continentul nostru din 2005 și până acum.

Audi A5 - Premium Coupe din 2007

Audi A5 a fost proiectul cu care această companie a intrat pe piața premium Premium Coupe. El a fost prezentat pentru prima dată la Salonul Auto de la Geneva din 2007.

Inginerii de la Audi au proiectat A5 cu gândul la un automobil de lux, până în cele mai mici detalii. Acesta oferă șoferilor și celorlalți pasageri ai săi un exterior și un interior elegante și sofisticate, pe lângă un motor puternic și un consum de combustibil relativ mic.

Acest automobil prezintă și platforma longitudinală inovatoare a companiei, prin care grupul de propulsie a fost repoziționat în spatele axei din față pentru o mai mare stabilitate și o manevrabilitate mai bună.

Motorul standard de 3,2 litri FSI V6 furnizează 265 CP și a fost o completare excelentă pentru sistemul de tracțiune integrală Quattro Permanent de la Audi.

A5 are și o cabină mai mare în comparație cu alte modele Audi. Fiecare unitate este echipată cu un sistem audio cu un singur CD, jante din aliaj, geamuri electronice și aer condiționat.

Skoda Octavia - Sedan Mediu din 2009

Skoda Octavia 2009 este o versiune actualizată a seriei de automobile din cea de-a doua generație. Pe lângă un interior și exterior impecabil reproiectate, Octavia 2009 prezintă și un motor mult îmbunătățit, care promite o economie semnificativă de combustibil.

Grila și farurile automobilului Octavia 2009 sunt făcute pentru a arăta mai mari și mai impunătoare. Partea din are un stil mai modern decât vehiculele anterioare, cu lumini grupate în formă de C.

Cea mai mare schimbare de design poate fi văzută în interiorul mașinii. Volanul a fost îmbunătățit cu cea mai recentă tehnologie, iar panourile de instrumente au primit și ele un look mai clasic. Skoda a modernizat de asemenea și sistemul de divertisment al lui Octavia, ceea ce nu a fost deloc o inițiativă rea.

Motorul Skoda Octavia din 2009 livrează 75Kw și 148Nm putere. Eficiența consumului de combustibil este unul dintre cele mai mari puncte forte ale acestui automobil, motorul său consumând doar 7,8 litri la 100 km.

BMW 120i - Hatchaback din 2018

120i este unul dintre cele mai populare modele hatchback din seria 1, clasică de la BMW. El a înlocuit modelul compact din Seria 3 în 2004, dar nu oricum, ci cu mult stil. Acest hatchback cu 5 uși este cunoscut pentru manevrarea sa foarte ușoară și eficientă.

„Urban Line” vine la pachet cu bare de protecție în față și pe spate, realizate cu finisaje mate, jante din aliaj de 17 și țevi de eșapament duble cromate.

Tapițeria modelului BMW 120i 2018 este îmbrăcată în piele, cu un aspect elegant, negru și perlat. Confortul din timpul condusului este asigurat de sistemul de control al climatizării cu două zone. La capitolul siguranță, putem vorbi despre senzori de parcare atât în față, cât și în spate.

Pentru un hatchback compact, 120i oferă multă putere. Are un motor de patru cilindri turbo de 2,0 litri, cu o putere de 135 kW/270 Nm. Iar să-l conduci este pur și simplu o poveste datorită sistemului său de transmisie cu opt trepte.