brand

Topul mașinilor pe care le așteptăm cu sufletul la gură în anul 2023 și mai târziu

Topul mașinilor pe care le așteptăm cu sufletul la gură în anul 2023 și mai târziu

Ca pasionați de mașini, avem o mulțime de mașini pe care abia așteptăm să le vedem pe șoselele din Europa și, bineînțeles, din România. De la mașini mici, de oraș, și până la SUV-uri impresionante, producătorii din Europa ne-au pregătit o mulțime de modele care mai de care mai interesante. Pe cele mai fascinante dintre ele le-am adunat în această listă și ne-am gândit să ți le prezentăm pe larg.

BMW X2

BMW X2 a fost de multă vreme o versiune puțin mai elegantă a SUV-ului X1, cu toate acestea, pentru cea de-a doua generație, coupe-SUV-ul compact BMW va căpăta o nouă siluetă, mai subțire, dar mai impunătoare, similară cu cea a lui BMW X4. Cumpărătorii se pot aștepta să vadă în interiorului lui cel mai recent sistem de infotainment BMW iDrive OS8 cu configurația de afișare „Panou curbat”, precum și o gamă electrificată de sisteme de propulsie. La fel ca și la X1, este foarte probabil să fie deja în lucru un iX2 complet electric, cu o autonomie de aproximativ 450 de kilometri după o singură încărcare.

Mercedes EQE SUV

Mijește ochii și îți veți da seama că cel mai recent SUV electric al Mercedes nu este o versiune actualizată a SUV-ului EQS de vârf, ci de fapt un crossover mai mic, construit pentru a rivaliza cu BMW iX, numit SUV-ul EQE. Având multe în comun cu sedanul EQE, SUV-ul EQE are o autonomie de până la 342 de mile și urmează să fie pus în vânzare la începutul anului 2023. La fel ca multe dintre modelele electrice de ultimă generație ale mărcii germane, cumpărătorii au posibilitatea de a alege sistemul de infotainment gigant Hyperscreen de la Mercedes – deși mai mult ca sigur va costa câteva sute de euro în plus.

Polestar 3

Polestar 3 este primul SUV al mărcii suedeze și este, de asemenea, și primul construit noile suporturi EV ale mărcii. Un rival potent pentru SUV-ul BMW iX și Mercedes EQE, Polestar 3 este disponibil în două configurații diferite, modelul entry-level Long Range putând atinge 600 de kilometri cu o singură încărcare. În general, designul lui Polestar 3 este tipic suedez, minimalist, iar interiorul este plin de țesături de calitate, durabile. Cu prețuri începând de la aproximativ 100.000 de euro, Polestar va fi unul dintre cele mai costisitoare SUV-uri electrice când va fi scos la vânzare în 2023.

Volvo EX90

Volvo EX90 este un succesor spiritual complet electric al SUV-ului emblematic al mărcii, XC90. Se pare că va fi vândut împreună cu omologul său hibrid, cu motor cu combustie și plug-in înainte ca marca să treacă exclusiv la producția de vehicule electrice, EX90 primește o versiune modernizată a designului lui XC90, cu proporții mai elegante. La interior dispune de cel mai recent sistem de infotainment de la Volvo, care cuprinde un ecran tactil enorm, de 14,5 inchi. Are de asemenea și tapițerie fabricată din sticle de plastic reciclate și materiale bio. Cu o autonomie electrică de peste 580 de kilometri și un preț de aproape 112.000 de euro. Aceasta este totuși o ofertă de nișă, iar vestea bună este că Volvo intenționează să lanseze și SUV-uri electrice mai puțin costisitoare.

BMW i4 hatchback

BMW i4 oferă tot luxul și performanța la care te-ai aștepta de la o limuzină sport într-un pachet cu zero emisii. I4 M50 este prima mașină electrică care a fost modificată de divizia „M” a BMW și oferă experiențe asemănătoare mașinilor sport, rămânând în același timp, datorită celor patru uși, un fel de hatchback.

I4 păstrează stilul verișoarei sale pe benzină și diesel, Seria 4. Cu toate acestea, la i4, eventualele țevi de evacuare sunt înlocuite cu piese ornamentale care îmbunătățesc fluxul de aer și eficiența. I4 are o autonomie maximă de 590 de kilometri, dar să te aștepți să plătești destul de mult pentru el deoarece acest BMW va fi foarte departe de cea mai accesibilă mașină electrică de pe piață.

Dacă te-a inspirat acest articol, pe blogul cauțimașină.ro te așteaptă o mulțime alte articole despre mașini vechi, din prezent și din viitor care abia așteaptă să le descoperi!