brand

Top cele mai ieftine mașini hibrid din România în 2022

Top cele mai ieftine mașini hibrid din România în 2022

Consumul cât mai eficient și reducerea emisiilor de carbon sunt două obiective extrem de importante de atins în industria auto din motive lesne de înțeles. De aceea, de câțiva ani buni deja, producătorii de autoturisme se întrec în a lansa modele cât mai puțin poluante dar și cât mai eficiente în ceea ce privește consumul.

Deși mașinile electrice sunt ”the new thing ”și pare că atenția este îndreptată către acestea iar viitorul se anunță a fi unul electric, se pare că pentru moment nu toți șoferii sunt convinși că ar trebui să conducă un autoturism full electric.

Din fericire, există o categorie intermediară de automobile, cele hibrid (adică mașinile care folosesc două sisteme de propulsie: un motor convențional și unul electric) care ajung cumva la un compromis între emisii mai puține și consum mai mic.

Mai jos te invităm să citești un top 3 cu cele mai ieftine mașini hibrid pe care le poți cumpăra în 2022 în România.

Desigur, așa cum te-am obișnuit deja, modelele le poți găsi și în anunțurile de vânzare de pe platforma noastră, cautimasina.ro.

Renault Clio E-Tech

– de la 19.630 euro (15.000 euro prin Programul Rabla)

Cu ajutorul motorizării hibride noi, cu încărcare automată, Clio E-Tech hybrid asigură o plăcere de a conduce fără precedent și un consum mai redus de carburant: în oraș, se poate conduce în proporție de până la 80% în modul integral electric, frânarea regenerativă maximizează autonomia în modul complet electric, se obține un consum de combustibil mai redus cu până la 40% comparativ cu un vehicul cu motor pe benzină.

De asemenea, are un interior spațios, ecrane mari conectate, siguranță și sisteme de asistență la condus ultramoderne.

Dotările standard includ: cameră video pentru marsarier, oglinzi electrice și încălzite, rabatabile automat, cu indicator LED, volan soft touch (piele ecologica), geamuri electrice față, cu impuls.

Toyota Yaris Hybrid

– de la 19.830 euro (15.928 euro prin Programul Rabla)

Yaris este apreciat pentru tehnologiile de siguranță, spațiul interior oferit, performanța dinamica, confortul interior și pretul său accesibil. Este o mașină de oraș potrivită pentru cei care vor să minimizeze costurile, având un consum mixt de 3.9l/100 km.

Modelul standard are un motor de 1.5 l și 116 CP și vine la pachet cu următoarele dotări: ecran multimedia 8 inchi, servicii conectate Myt, sistem multimedia Toyota Touch 2, sistem Bluetooth Handsfree, integrare smartphone, geamuri electrice spate.

Honda Jazz Hybrid

– de la 23.850 euro ( 17.650 euro prin Programul Rabla)

Noua gamă Jazz a sosit cu un sistem hibrid avansat e:hev și un aspect dinamic și modern. spațioasă la interior și compactă la exterior, este cu adevărat mașina completă și inteligentă. Jazz este un hibrid self-charging ce nu necesită alimentarea la priză sau planificarea călătoriei în funcție de stațiile de încărcare – generează electricitate în timpul mersului și este un model foarte economic (poți parcurge peste 850 km cu un singur plin).

Printre dotările standard are și sistemul de infotainment Honda CONNECT cu ecran tactil de 7″, compatibil cu Apple Car Play si Android Auto.