brand

Topul celor mai bune mașini ieftine din Europa, numai bune de cumpărat în 2023

Topul celor mai bune mașini ieftine din Europa, numai bune de cumpărat în 2023

Dacă costurile de funcționare sunt o prioritate pentru tine în ceea ce privește următoarea achiziție, atunci ai ajuns exact unde trebuie pentru că în următoarea listă îți vom prezenta un top cu exemplare convenabile.

Din 2018, metoda învechită NEDC (New European Driving Cycle) de testare a economiei de combustibil și a emisiilor a fost înlocuită de sistemul WLTP (World Harmonized Light vehicle Test Procedure). Acest nou regim de testare include teste efective pe șosea, nu doar în laborator, ceea ce înseamnă că eficiența mașinilor noi va fi măsurată pe baza condițiilor de condus din lumea reală.

Am adunat deci aici o colecție de mașini ieftin de rulat, din diferite clase de preț, potrivite pentru orice buzunar și care îndeplinesc așteptările oricui la capitolul fiabilitate.

Dacia Sandero hatchback

Cel mai nou model Dacia Sandero este un automobil aproape imbatabil când vine vorba de valoare și costuri reduse de funcționare, în ciuda lipsei unei opțiuni hibride. Toate motoarele pe benzină sunt unități de 1,0 litri, iar preferatul nostru este TCe 90, care are un nivel foarte bun de performanță. Nu este disponibil nici un motor diesel, dar TCe 100 Bi-Fuel de 1,0 litri pe benzină/GPL este o opțiune pentru șoferii care obișnuiesc să parcurgă distanțe foarte lungi.

Este cel mai scump model de cumpărat, iar motorul său este foarte economic. De asemenea, nici asigurarea și nici întreținerea acestui model nu te vor costa toate economiile.

Sandero și-a câștiga reputația de mașină de buget mai ales din cauza interiorului său care, în comparație cu ceea ce oferă rivalii săi mai scumpi, lasă de dorit. Dar nivelul de confort și echipamentele noului model sunt mai bune decât ceea ce ofereau generațiile anterioare. Având în vedere prețul său, Dacia Sandero este un automobil foarte practic, cu cinci uși, cu un portbagaj decent ca și spațiu și multe echipamente utile, care îi conferă un raport calitate-preț excelent.

Skoda Octavia hatchback

Skoda Octavia este mașina favorită pentru familiile care caută un automobil convenabil, dar nu vor să facă niciun compromis când vine vorba de calitate. Portbagajul mare și gama de echipamente standard, împreună cu un interior robust, oferă multă valoare cumpărătorilor care nu sunt dispuși să cheltuiască prea mult pentru mașinile lor. Datorită dimensiunii sale, Octavia se apropie multe din punct de vedere practic de concurenții săi superiori ca preț, dar îi lasă totuși un avantaj lui Volkswagen Golf pe care s-a bazat ca model.

În ciuda dimensiunilor sale, Octavia este automobil ieftin de rulat, cu o gamă excelentă de motoare standard din care să alegi. Cel mai frugal este motorul diesel entry-level; un 2.0 litri cu 114 CP și peste 65 mpg, în timp ce versiunea mai puternică de 148 CP a aceluiași motor este capabilă să returneze 50-60 mpg. Chiar și cele două motoare pe benzină, unul de 1.0 litri și de 109 CP și altul 1.5 litri și de 148 CP, pot gestiona peste 50 mpg.

Opel Mokka SUV

Opel Mokka este foarte popular printre cumpărătorii de mașini care au nevoie de un SUV de familie mic, dar doresc stilul mai elegant al unui vehicul cu aspect sportiv. Mokka a intrat pe lista noastră datorită motorului său turbo, pe benzină, foarte eficient, care poate returna aproximativ 51 mpg. Există, de asemenea, o versiune complet electrică cu 209 mile de autonomie și capacitatea de a se încărca până la 80% în 30 de minute folosind un încărcător de 100 kW.

Înainte, Mokka oferea un motor diesel, care acum nu se mai produce. Acest motor diesel de 1,5 litri se potrivea excelent pentru șoferii care parcurgeau distanțe foarte mari. Dar dacă aveai nevoie de unul, cu siguranță mai poți găsi exemplare rulate, dar aproape noi.

Familiile cu copii mai mari sau mai înalți vor considera Mokka un automobil mai puțin confortabil, mai ales atunci când stai pe bancheta din spate.

Îți place vreunul din modelele pe care le-am prezentat aici? Accesează motorul de căutare cauțimașină.ro și foarte probabil îl vei găsi găsi la cel mai convenabil preț de pe piață întrucât pe platforma noastră poți compara toate anunțurile cu mașini disponibile acum în România.