brand

Top mașini europene de care suntem convinși că nu ai auzit niciodată

Cu siguranță îți plac mașinile dacă ai ajuns pe blogul platformei noastre, însă indiferent de cât de pasionat ești, suntem gata să punem pariu cu tine că nu ai auzit niciodată de următoarele modele. Te-am făcut curios? Citește până la capăt acest articol cauțimașină.ro și la final, dacă știai de aceste modele, dă-ne de veste și laudă-te cu cunoștințele tale în domeniu pentru că meriți!

Top mașini europene de care suntem convinși că nu ai auzit niciodată

1. Gillet Vertigo

Deși producătorul belgian de mașini sport Gillet există pe piață de ceva vreme, doar câțiva pasionați de automobile știu despre această companie. Brandul a fost înființat în 1992 de fostul pilot de curse Tony Gillet și mai târziu a produs un coupe sport personalizat, construit manual și cu o greutate impresionant de mică, numit Vertigo.

La lansarea sa pe piață, Vertigo era propulsat de un motor Ford Cosworth de 2,0 litri, în timp ce versiunile îmbunătățite ulterioare au primit motoare mai puternice, un V8 de 4,2 litri de la Ferrari/Maserati și un V6 de 3,0 litri de la Alfa Romeo.

Top mașini europene de care suntem convinși că nu ai auzit niciodată

2. Morgan Aero 8 GTN

Fondată de H.F.S. Morgan în 1910, Morgan Motor Company a construit de-a lungul timpului mai multe mașini în număr limitat. Acestea fiind spuse, unul dintre cele mai limitate și foarte necunoscute modele este Morgan Aero 8 GTN.

Au fost produse doar 11 unități din această mașină sport; propulsată de un motor Alpina BMW, de 4,6 litri, cu o putere de 339 CP și o viteză maximă de 411 kilometri pe oră. Spre deosebire de Aero 8, modelul de bază, toate GTN-urile au fost lansate pe piață în caroserii vopsite strident în albastru și gri.

Top mașini europene de care suntem convinși că nu ai auzit niciodată

3. Savage Rivale Roadyacht GTS

Savage Rivale Roadyacht GTS este o mașină sport care a fost concepută și produsă în Țările de Jos de către doi studenți olandezi: Emile Pop și Justin de Boer. Roadyatcht GTS este propulsat de un motor V8 provenit de la Chevrolet Corvette ZR1.

Acest motor are 670 de cai putere și are capacitatea de a propulsa mașina din repaus la 100 de kilometri pe oră în 3,4 secunde, cu o viteză maximă de 329 kilometri pe oră. Roadyacht GTS mai are și un acoperiș retractabil realizat din panouri de sticlă întărite cu fibră de carbon.

Top mașini europene de care suntem convinși că nu ai auzit niciodată

4. Tushek Renovatio T500

Tushek Renovatio T500 a fost construit ca prima supermașină din Slovenia. A fost lansat în 2012 de startup-ul Tushek, care a fost fondat de pilotul de curse sloven Aljosa Tushek. Startup-ul s-a asociat ulterior cu Jacob Carl Spigel pentru a deveni Tushek & Spigel Supercars GmbH.

Construit înainte de parteneriat, Tushek Renovatio T500 este propulsat de un motor Audi RS4 de 4,2 litri de 450 CP cuplat la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte și are o caroserie din fibră de carbon.

Top mașini europene de care suntem convinși că nu ai auzit niciodată

5. Zenvo ST1

Zenvo Automotive este o companie daneză de mașini sport fondată de Troels Vollertsen în 2004. În 2008, compania a lansat primul său prototip, care a dus la producția Zenvo ST1 în 2009.

ST1 a fost proiectat de Jesper Hermann și Christian Brandt. Mașina este propulsată de un motor LS7 V8 de 7,0 litri, care produce o putere incredibilă de 1.089 CP la 6.900 rpm. Din această mașină extrem de specială au fost produse doar 15 unități.

Top mașini europene de care suntem convinși că nu ai auzit niciodată

6. Faralli & Mazzanti Antas V8 GT

Duoul italian format din Luca Mazzanti și Walter Faralli a fondat Mazzanti Automobili sub numele de Faralli & Mazzanti în 2002 pentru a produce mașini de înaltă performanță construite manual. Cei doi s-au despărțit în 2010 pentru a se concentra fiecare pe specialitățile lor individuale.

Cu toate acestea, parteneriatul lor anterior a dat naștere lui Antas V8 GT din 2006. Construită complet manual, mașina sport are o caroserie din aluminiu și este propulsată de un motor V8 Maserati puternic de 310 CP. De asemenea, viteza maximă declarată a mașinii este de 270 kilometri pe oră.

Top mașini europene de care suntem convinși că nu ai auzit niciodată

7. K-1 Attack Roadster

K-1 Attack Roadster este o mașină sport produsă de o companie slovacă numită K-1 Engineering, care mai nou a fost redenumită și se numește acum B-Racing. Dezvoltarea acesteia a început în 1999, cu o mașină sport lansată și pusă în producție în 2002.

Attack Roadster este propulsat de un motor V6 Ford Mondeo ST220 de 3,0 litri, care este cuplat la o cutie de viteze cu transmisie manuală cu 6 trepte care utilizează un grup motopropulsor cu tracțiune pe spate. Această mașină sport poate accelera până la 100 de kilometri pe oră, din repaus, în 5,2 secunde.