brand

Top mașini europene din anii '90 care nu își merită banii

Top mașini europene din anii '90 care nu își merită banii

La ce te gândești când spui mașini europene? La motoare auto cu o putere impresionantă, la finisaje de lux, la tehnologie de vârf și la dotări de ultimă oră. Dar există și câteva excepții. Fiecare epocă a adus cu ea o mulțime de automobile incredibile, dar și exemple mai puțin remarcabile. Pe cele din anii '90 cauțimașină.ro le-a adunat într-un top al automobilelor care nu își mai merită banii

Land Rover Discovery 1996

Prima dată când mergi cu un Land Rover Discovery crezi că mergi cu un Cadillac. Acest lucru se datorează gamei vaste de noi opțiuni de lux care au fost instalate în acest SUV de lux din anii '90. Land Rover Discovery este și în ziua de azi un automobil utilitar cu tot ce îi trebuie.

Mașina are un aspect impresionant, prezintă elementele de bază ale unei mașini utilitare și, cu siguranță, oferă și un oarecare confort. La prima vedere sună ca și cum conduce ca un vis, nu? Dar nu e chiar așa.

Potrivit testimonialelor cumpărătorilor săi, epoca de glorie a lui Land Rover Discovery 1996 a apus demult. Cumpărarea acestei mașini uzate ar putea fi o greșeală financiară. Potrivit celor mai multor proprietari, principala problemă cu care se confruntă această mașină sunt sunt scurgerile de ulei. Este aproape imposibil să observi bălți mari de ulei sub un Discovery, nu doar când te uiți la unul parcat pe stradă, ci și în parcurile de mașini uzate.

Fiat Multipla

În primul rând ar trebui să eviți să investești în această mașină ca să nu fi atacat pe stradă pentru că conduci un automobil atât de urât. Puține automobile lansate vreodată au un aspect mai urât ca Fiat Multipla și dacă stăm să ne gândim mai bine, această mașină este renumită pentru un lucru: aspectul ei incredibil de urât. Mașina a fost luată în derâdere din anii 1980 până la începutul anilor '90 pentru felul cum arată și cu siguranță nu ar fi privită cu ochi mai buni nici în zilele noastre.

Obiectivul companiei atunci când a creat această mașină a fost acela de a adopta o gândire outside the box, care să iasă din tipare, dar au exagerat cam mult cu creativitatea și rezultatul este o mașină dizgrațioasă, care seamănă cu o creatură mistică plină de ochi în cele mai neobișnuite zone ale corpului. Mai mult, un Fiat Multipla nici măcar nu este cea mai ușor de întreținut mașină din lume. Așa că, dacă nu ai de gând să legi o prietenie care să dureze o veșnicie cu mecanicul tău, nici prin gând nu ar trebui să-ți treacă să cumperi o astfel de mașină.

Opel Vectra 1995

Opel Vectra este ca o glumă proastă și dacă obișnuiai să te uiți la emisiunea Top Gear, este imposibil să fi ratat episodul în care Jeremy Clarkson pur și simplu refuză să se urce la volanul acestei epave. Și hai să fim sinceri! Poate că nu arată chiar rău, dar în ceea ce privește motorul său, consumul de combustibil, dotările și toate celelalte lucruri care o reprezintă, mașina asta este atât de mediocră încât fără să exagerăm putem spune că este una din cele mai slabe produse vreodată de Marea Britanie.

Lancia Dedra

Lancia Dedra a fost un fel de sedan executive, destul de compact, care a fost produs între anii 1989 și 2000 de către firma italiană Lancia. Numele său s-ar putea să ți se pară cel puțin fascinant, dar asta e doar pentru că italienii se privep să-și boteze creațiile cu nume cât mai sexy.

Lancia Dedra a fost produsă pentru a înlocui modelul Prisma, declarat un eșec total, la doar șase ani după ce a fost lansat. Dar cu un predecesor atât de problematic, Lancia Dedra pur și simplu nu a putut face față concurenței cu un așa renume dezastruos. Din fericire însă, dacă chiar îți dorești o mașină italiană, fie ea și veche ca să nu te coste o avere, ai de unde alege.