brand

Top mașini europene pe care americanii nu le-ar conduce nici dacă le oferi de pomană

Mai la Vest, pe continentul american mai exact, mașinile europene sunt văzute ca niște mașini premium, pe care mulți și le-ar dori, dar ori nu pot să le cumpere legal, ori nu au un buget suficient încât să și le permită. Pe de altă parte, asta nu înseamnă că tot ce fac europenii în materie de automobile este fantastic. Există o mulțime exemplare care lasă de dorit, iar cele pe care ți le vom prezenta în continuare în acest articol marca cauțimașină.ro sunt doar câteva dintre ele.

Top mașini europene pe care americanii nu le-ar conduce nici dacă le oferi de pomană

Smart ForTwo din 1998 încoace

Vremurile disperate necesită măsuri disperate. Pe străzile orașului supraaglomerate cu mașini, autobuze și camioane, o mașină mică beneficiază de multe avantaje. Dar, Smart ForTwo duce lucrurile la extrem. Lipsite de orice spațiu util în afară de cele două locuri, aceste mașini minuscule nu sunt deloc pe placul americanilor, cu toate că mulți europeni pur și simplu le adoră.

Cumva, în corpul lor minuscul din plastic, producătorii au reușit să înghesuie un motor turbo cu trei cilindri, evaluat la 51 CP. Dar problema acestor mașini nu sunt performanțele, ci siguranța. Într-un astfel de vehicul, șansele să-ți pierzi viața cresc exponențial când vine vorba de un accident mai serios. Cu toate acestea, la noi se vinde, iar asta doar pentru că marca Mercedes acceptă să le țină sub aripă.

Top mașini europene pe care americanii nu le-ar conduce nici dacă le oferi de pomană

Renault Avantime din anii 2002-2003

Renault a oferit lumii primul monovolum de succes, Espace. Și de aceea, la prima vedere, ai putea crede că orice variantă concepută după acesta ar fi la fel de spectaculoasă. Dar nu, nu e așa. În 2002, Renault a lansat Avantime, un monovolum dezamăgitor din cauza lipsei de loc și, mai ales, a ușilor.

Mai rău, acele uși foloseau balamale duble care erau grele și nu se deschideau suficient de larg. În ciuda eforturilor celor de la Renault de a combina luxul, spațiul și stilul, Avantime a eșuat lamentabil. Astfel și în Europan, dacă vrei un minivan de la Renault, mai bine cumperi un Espace, dacă nu, este mai înțelept să cauți în altă parte.

Top mașini europene pe care americanii nu le-ar conduce nici dacă le oferi de pomană

Jaguar X-Type din anii 2001-2009

Intrând pe piața sedanurilor compacte în 2002, Jaguar spera să profite de succesul BMW Seria 3. În ciuda celor mai bune intenții, X-Type care imita stilul modelului XJ a fost doar o mașină de buget. În exterior arăta ca un Jaguar. Doar că în interior prea puține lucruri aveau legătură cu acesta. Sub proprietatea Ford, X-Type a împrumutat foarte mult de la modelul european Mondeo.

Mondeo era mai ieftin și mai bine construit, primind astfel premiul Mașina Anului de către Top Gear. X-Type pe de altă parte, deși a fost bine primit, s-a dovedit un dezastru în ceea ce privește calitatea. Defecțiunile motorului, arborii de transmisie sparți și transmisiile slabe erau niște probleme la ordinea zilei printre cumpărători.

Top mașini europene pe care americanii nu le-ar conduce nici dacă le oferi de pomană

BMW i3 din 2013 încoace

În modul complet electric, BMW i3 este tare prietenos cu mediul deoarece emisiile sale sunt zero, dar visul frumos e termină repede, după doar 247 de kilmetri de condus.

Energia pe gaz are unele plusuri care îneacă zdrăngănetele și scârțâiturile despre care BMW a susținut că sunt „normale”. Dar calitatea construcției nu este una la care te-ai aștepta BMW.

Top mașini europene pe care americanii nu le-ar conduce nici dacă le oferi de pomană

Range Rover Generația a 4-a din anii 2014-2022

Un Range Rover din Generația a 4-a merită pentru cine își permite. Dar s-ar putea să vrei să mai amâni cumpărarea acestui model pentru că există multe variante mai bune decât el. Ai putea de exemplu să alegi un Jaguar V8 supraalimentat.

Oricât de tentantă ar părea această mașină cu viteză amețitoare, Land Rover nu mai este ce a fost odată. Chiar dacă este dotată cu toate gadgeturile pe care ți le poți imagina, să fie toate bune și de încredere sunt șanse foarte mici. Dintre toate generațiile de la Ranger Rover, aceasta este cea mai proastă pentru amatorii de echipamente electronice. Și nu merită nici s-o cumperi cu gândul c-o vei repara în caz că se întâmplă ceva deoarece costurile reparațiilor, de orice fel, sunt foarte mari.