brand

Topul mașinilor europene de lux care te țin o viață întreagă

Topul mașinilor europene de lux care te țin o viață întreagă

Mărcile europene de mașini au o reputație excelentă când vine vorba de a produce mașini mari, de lux, automobilele pe care le vedem uneori la semafor și pe care le așteptăm să pornească ca să vedem cum se mișcă. În principal germanii se pricep la mașini de lux, dar bineînțeles că și alte mărci obțin rezultate formidabile la acest capitol.

De exemplu, Audi A5 este cea mai fiabilă mașină germană construită de o marcă de lux, cu un cost mediu de întreținere de aproximativ 8000 de euro pentru zece ani de proprietate. Potrivit CarEdge, A5 se află pe locul 19 din 101 modele de mașini de lux evaluate la nivel global pentru performanțele lor ieșite din comun! Concurenții săi precum Mercedes-Benz Clasa C de exemplu, ocupă locul 42, iar BMW Seria 4 rămâne pe locul 73. Toate trei sunt definiția mașinilor europene de încredere.

Cu toate acestea, aceste mașini nu sunt singurele care merită atenția vânătorilor de automobile de lux. Dacă vrei să investești în viitorul apropiat într-o astfel de mașină, a cărei întreținere să nici nu te coste o avere, iată câteva variante foarte bune în acest top cauțimașină.ro.

BMW Seria 5 - 2017

BMW a lansat cea de-a șasea generație de la Seria 5 în 2016, pe platforma G30, având un rating J.D. Power de 80/100 în ceea ce privește calitatea și fiabilitatea, Sedanul de lux de dimensiuni medii din Bavaria, se află puțin în spatele fratelui său mai mare, Seria 7, care s-a clasat pe 81/100. Costurile de întreținere se dovedesc și ele favorabile, cu un cost pe zece ani de aproximativ 13.000 de euro, potrivit specialiștilor de la CarEdge. Acest lucru plasează Seria 5 chiar în spatele legendarului Seria 3 în gama BMW, făcându-l o achiziție sigură pentru iubitorii de mașini de lux europene.

Volvo S90

Volvo este cunoscut pentru fiabilitatea sa care ține cont de siguranță, așa cum se vede și la S90, care și-a făcut debutul în 2017. S90 se îndepărtează de concurența germană, cu aspectul său de obicei subestimat, dar deloc demn de neglijat, specific designerilor suedezi. Drept urmare, Volvo s-a plasat în top 10 mașini în care merită să investești realizat de CarBuyer în 2022.

S90 este un sedan de lux de dimensiuni medii cu un rating de 8,1 din 10 potrivit celor de la Edmunds. Mai mult, S90 are un cost de întreținere mediu de aproximativ 9000 de euro pe parcursul a zece ani de proprietate, iar această cifră îl plasează pe acest suedez printre primele mărci de mașini europene conform unui studiu de întreținere de zece ani realizat de CarEdge. Poți găsi chiar și modelul T5 mai la vânzare vânzare pe piața second hand pentru aproximativ 25.000 de euro, un contrast puternic cu MSRP de aproximativ 47.000 de euro din 2019.

Mercedes Clasa E - 2016

Mercedes-Benz E-Class se așează ferm între modelele compacte C și opulentele modele S-Class. Un detaliu amuzant este faptul că Clasa E a câștigat odată râvnitul „IHS Loyalty Award 2014” datorită celei mai dedicate baze de clienți din clasa autoturismelor premium.

În ceea ce privește fiabilitatea, Mercedes-Benz a rămas loial rădăcinilor sale solide în segmentul mașinilor de lux. E-Class a obținut un rating de 78/100 cu J.D. Power, care a evaluat vehiculul pentru calitate și fiabilitate.

Audi A6 - 2011-2018

Audi produce o versiune mai mică a lui A8, A6, iar acest sedan executiv este o mașină absolută, cu prețuri în medie de 35.000 de euro pentru modelele C7 între 2011-2018.

Totul, în ciuda MSRP-ului său original de 89.000 de euro! A8 este un automobil pentru cei cărora le place să fie conduși, iar A6 este pentru cei care preferă să meargă singuri.

În ceea ce privește fiabilitatea, A6 este un produs VAG și are scorul de 69/100 la calitate și fiabilitate de la J.D. Power, plasându-l cu mult peste medie. În plus, potrivit CarEdge, Audi este cea mai rentabilă mașină de lux europeană, care te costă aproximativ 13.000 de euro dacă o deții pe o perioadă de un deceniu.