Top mașini electrice fiabile
Viitorul industriei auto pare unul electric, mai ales că mulți dintre producătorii de top au declarat deja că în următorii 10, 20 de ani vor trece exclusiv la astfel de modele în gamele lor.
Deși este clar care sunt avantajele unui autoturism electric, asta nu înseamnă că sunt scutite de defecte și nu ar trebui analizată o anumită fiabilitate a acestora pentru a putea hotărâ ceea ce ți se potrivește mai bine.
Revista britanică ”What Car” a realizat un sondaj printre cititorii lor în care invitau posesorii de mașini electrice să împărtășească problemele pe care le-au avut cu acestea în ultimul an. Un număr de 16.000 de britanici au răspuns sondajului iar la final mașinile electrice au reușit să obțină un scor mediu de fiabilitate de 92,9%. Datele culese și mai apoi analizate au fost pentru mașini electrice cu o vechime de până la 5 ani.
Modelele pe care le veți găsi în topul de mai jos sunt la vânzare și pe piața din România și poți găsi cele mai bune oferte pe platforma noastră cautimasina.ro.
Locul 5: Tesla 3 – procent de fiabilitate: 93,3%
Una din cele mai populare mașini electrice la nivel global cu creșteri spectaculoase de vânzări într-un timp extrem de scurt, Tesla 3 este o mașină bună însă nu este scutită și de anumite defecte. 27% dintre participanții la sondaj au raportat probleme la caroserie și sistemul electric. Vestea bună este că se pare că motorul nu are nicio problemă și pentru celelalte probleme apărute mașinile au necesitat maxim o săptămână de reparații, costurile fiind suportate de producător.
Locul 4: BMW i3 – procent de fiabilitate: 94,1%
Producătorul bavarez nu se dezminte atunci când vine vorba de calitate nici în cazul mașinilor electrice din gama asa. BMW i3 este unul din modelele de mașini electrice de succes, însă la fel ca în cazul Tesla, asta nu înseamnă că unele dintre unitățile produse nu se confruntă și cu probleme. Se pare că defectele cele mai multe apar la caroserie și componentele electrice
Locul 3: Kia e-Niro – procent de fiabilitate: 95,8%
Dintre participanții la studiu, doar 8% au raportat probleme cu acest model. Cele mai multe probleme au fost legate de componentele electrice ale motorului sau la baterie.
Locul 2: MG ZS EV – procent de fiabilitate: 96,5%
Modelul britanic și-a îmbunătățit procentul de fiabilitate cu 7% față de anul trecut. Cele mai multe probleme apărute au fost legate de caroserie și toate mașinile identificate cu defecțiuni au putut fi însă în continuare.
Locul 1: Nissan Leaf - procent de fiabilitate: 98,6%
Deși modelul este pe piață încă din 2011, se pare că și generațiile anterioare au fost destul de bine construite, întrucât doar 12% dintre proprietari au raportat probleme. Cele mai multe defecte au apărut la sistemele electrice și la frâne însă durata acestor reparații este de doar o zi.