brand

Top mașini europene din anii 90 care își merită banii

Top mașini europene din anii 90 care își merită banii

Îți plac mașinile vechi și vrei să investești într-o bijuterie vintage pe patru roți, dar nu știi ce să alegi? În acest articol echipa cauțimașină.ro ți-a pregătit un top cu cele mai bune variante pe care ar fi bine să le ai în vedere. Analizează-le pe fiecare în parte, iar la final hai pe platforma noastră să cauți modelul preferat la vânzare!

Volkswagen Van 1950-1992

Volkswagen Van este o mașină capabilă să atragă instant toate privirile celor din jur. Doar trebuie să te uiți la un Volkswagen Van și parcă te umpli instantaneu de o energie pozitivă. Această mașină a fost iubită la maxim de cei din generația baby boom și la fel de apreciată este și acum de către amatorii de mașini vechi, dar cu un aer special. Volkswagen Van este o mașină atât de grozavă în mare parte datorită devotamentului absolut de care s-a bucurat mereu din partea fanilor săi. Aproape toți cei care au investit în această dubiță clasică au purtat mașinii lor o grijă deosebită, întreținând-o corespunzător de-a lungul anilor.

În ceea ce privește caroseria însă, este destul de greu să găsești un Volkswagen Van care să-și fi păstrat aspectul cu care a ieșit din fabrică deoarece, cel mai probabil poți da peste un astfel de automobil în curtea unui colecționar de mașini vechi și mai mult ca sigur va fi acoperit de autocolante și bandă adezivă pentru a căpăta o personalitate aparte. Însă merită să investești în el și așa deoarece nu te va dezamăgi când îi vei ridica capota și dacă și dacă și tu la rândul tău ești sau ai fost fan al stilului hippie, atunci n-o să ai nicio problemă să-i accepți înfățișarea așa cum e ea.

Volvo Seria 700

Care este secretul producătorului suedez de automobile Volvo? De departe Volvo este compania cu cele mai sigure mașini de pe piață, conform testelor de impact și se pare că așa au stat lucrurile din totdeauna. Suedezii ăștia nu se joacă deloc atunci când construiesc mașini și se pare că tot ceea ce creează e făcut să țină o eternitate. În cazul modelului Volvo Seria 700, se spune că, în felul său suedez, celebrul producător de automobile a decis să ignore moda de la vremea aceea când toți concurenții săi se întreceau unii cu alții la capitolul viteză și a decis să se concentreze mai degrabă pe calitate și siguranță.

Potrivit recenzenților profesioniștilor din domeniul auto, singurul lucru care poate ucide un automobil Volvo este rugina și cum știm cu toții cât timp durează pentru o mașină să ruginească, putem spune că într-un fel sau altul, automobilele Volvo au o viață veșnică. Cei de la Volvo au creat câte o mașină pentru fiecare. Indiferent dacă vorbim de mașini de familie, concepute să țină o viață, sau la mașini luxoase, cu care să atragi toate privirile celor din jurul tău atunci când mergi pe stradă. Trăiască Volvo!

Jaguar XJ6

A include un Jaguar într-o listă cu mașini memorabile poate isca niscaiva controverse în rândul amatorilor și pasionaților de mașini. Există multe persoane care spun că dacă vrei să te împrietenești cu ele să nu conduci o astfel de mașină, dar de când a luat naștere ca producător de mașini și până în anii 90, compania Jaguar s-a experimentat pe multe planuri și a ajuns să fabrice mașini remarcabile.

În anii '70, fiabilitatea automobilelor Jaguar nu era ceva profetic. Se știa că aceste mașini nu sunt cele mai bune din acest punct de vedere, iar producătorii au găsit ca soluție pentru motorul problematic al acestei mașini înlocuirea sa și utilizarea unui motor Chevy V8.

Jaguar și-a îmbunătățit fiabilitatea în anii 1980, după ce un specialist celebru în reforme industriale în cadrul companiilor de mașini a început să se implice trup și suflet în producția aceste companii. Este vorba de Sir John Egan. De asemenea, și compania Ford și-a adus o mare contribuție în cercetarea tehnologică după achiziționarea companiei Jaguar și astfel lucrurile au început să meargă din bine în mai bine și uite așa clasicul Jaguar XJ6 încă reușește la mulți ani după ce a fost introdus pentru prima dată pe piață să-i impresioneze pe iubitorii de automobile vechi.