brand

Top 5 mașini din anii 2000 pe care încă merită să le cumperi

Fiecare deceniu dă naștere unui număr destul de mare de mașini care rămân în istorie. Unele sunt bune, altele impresionează prin greșeli mai mult decât prin performanțe, iar altele sunt de-a dreptul legendare. Mașini cu potențial pot fi găsite în aproape orice epocă, dar de departe unul dintre cele mai bune din istorie pentru industria automobilelor au fost anii 2000. Miturile conform cărora SUV-urile ar consuma mult și ar fi greu de întreținut sunt de mult apuse și elemente ca siguranță, confort, raport calitate-preț imbatabil față de alte clase de mașini și eficiență au trecut pe primul plan atunci când vorbim depre acest tip de autoturisme.

De la motoare de ultimă generație, și până la mașini cu un design deosebit, anii 2000 au adus pe piață tot felul de minunății. Însă Europa are un catalog deosebit de ilustru de mașini grozave din această epocă.

Mașini second hand din anii 2000 și ceva mai mult decât extraordinare

Top 5 mașini din anii 2000 pe care încă merită să le cumperi

Lamborghini Murcielago

Al patrulea model din familia V12 - o familie destul de longevivă în istoria Lamborghini, Murcielago, a existat de-a lungul anilor 2000, începând cu originalul în 2001 și mergând mai până la nebunul LP670-4 SV în 2009, înainte ca Aventador să fie lansat în 2011.

Murcielago este renumit pentru că are unul dintre cele mai bune motoare V12 din istorie și era disponibil și cu o transmisie manuală cu 6 trepte, deși modelele semi-automate E-Gear erau mult mai comune. Combină toate acestea cu superba caroserie în stil Bertone și o dinamică excelentă, iar Murcielago se transformî pe loc într-un câștigător pentru Lamborghini.

Top 5 mașini din anii 2000 pe care încă merită să le cumperi

BMW M3 E92

Până în prezent, E92 M3 este singurul BMW M3 din istorie care este propulsat de un motor V8. Este vorba de un motor de 4.0 litri, cu 414 CP, care permite accelerarea de la 0 la 60 în aproximativ 4,5 secunde. La vremea lui, era disponibil și cu o transmisie manuală cu 6 trepte și era una dintre cele mai bune mașini de manevrabilitate ale zilei.

Este extrem de puțin probabil să vedem vreodată un alt M3 cu putere de V8. Dar acolo, pentru o vreme, cu E92, gama M3 a mers împotriva propriei formule și a dominat piața sedanelor sport din întreaga lume.

Top 5 mașini din anii 2000 pe care încă merită să le cumperi

Merceds-Benz SLR McLaren

La un moment dat a avut loc o colaborare între Benz și McLaren, iar fructul care a rezultat din acea fuziune a fost cu siguranță unul bun.

Acesta a fost una dintre cele mai bune supermașini ale vremii și, deși avea un preț foarte mare, arăta fantastic și avea performanțe uluitoare, mai ales pentru vremea respectivă. Ca să nu mai vorbim de unul dintre cele mai îndrăznețe și atemporale modele din toate timpurile: eșapament pentru aripi, uși diedre, dar inconfundabil pentru un Mercedes.

Top 5 mașini din anii 2000 pe care încă merită să le cumperi

Lotus Exige

Pentru că Elise nu era destul de hardcore... nu? Bazat pe cea de-a doua generație Elise, modelul cu patru uși, evoluat din Corolla, a dezvoltat 190 CP, și apoi a reușit să ajungă chiar și la 218 CP, cu Exige S, supraalimentat.

În ciuda faptului că nu producea atât de multă putere ca pe hârtie, Exige era extrem de ușoară și, combinată cu cunoștințele de manevrare ale unui șofer priceput, ar putea face de rușine unele mașini mult mai scumpe și mai puternice. Și așa cum ne-a arătat Top Gear.

Top 5 mașini din anii 2000 pe care încă merită să le cumperi

Porsche Carrera GT

Porsche Carrera GT este o alegere evidentă pentru mulți șoferi. Carrera GT nu este considerată doar una dintre cele mai bune supermașini ale anilor 2000, ci și una dintre cele mai bune mașini lansate pe piață vreodată, la modul general.

Propulsat de un motor V10 de 5,7 litri cu 612 CP, Carrera GT este un automobil care sună absolut incredibil și este o mașină frumoasă atât la interior, cât și la exterior. Motivul principal pentru care Porsche Carrera GT este considerat unul dintre cele mai bune automobile făcută vreodată, se datorează efortului pe care trebuie să-l depună șoferul pentru a obține cele mai bune rezultate cu această mașină. Dar și aceasta este o experiență în sine, una care nu te poate face să uiți cum e să conduci un un Porsche de pe vremuri. Porsche Carrera a fost ultimul superautomobil analogic cread vreodată și de aceea acum apare în cărțile de istorie ale supermașinilor. Deci, vrei să investești într-o mașină care a făcut istorie? Aceasta este una din cele mai bune variante!

Ți-am stârnit nostalgia? Atunci intră pe platforma cauțimașină.ro și găsește modelul preferat!