brand

Cele mai bune mașini second hand de oraș pe care să le cumperi chiar și în 2022

Cele mai bune mașini second hand de oraș pe care să le cumperi chiar și în 2022

Într-o eră auto în care toată lumea aleargă după autovehicule noi, SUV-uri și mașini electrice sau opțiuni din ce în ce mai sofisticate, credem că putem să mai reducem din consumul de resurse și prin folosirea unor autoturisme second hand.

Mai ales că ne încadrăm și mai ușor într-un buget decent.

Am selectat câteva variante de mașini deja rulate care sunt o alegere potrivită pentru cei care au nevoie de un autoturism de oraș, fără prea mari pretenții, dar care își fac treaba în cei mai buni parametri.

Le găsești pe toate platforma noastră cautimasina.ro, alături de alte sute de modele. Nu trebuie decât să fii atent și să cumperi exact ceea ce ai nevoie și ce îți poți permite să întreții.

Skoda Fabia (2015 – prezent) – de la 5.000 de euro

Acest model este unul dintre cele mai reușite pe care le poți cumpăra pentru o mașină de oraș. Practicabilitatea, confortul, spațiul interior, mărimea portbagajului și fiabilitatea sunt doar câteva dintre atuurile cu care se poate lăuda Fabia, chiat și cu generațiile mai vechi.

Poate că nu epatează prin nimic specataculos, dar Fabia este un model corect, bine construit, confortabil de condus și care nu ridică prea mari pretenții la întreținere. În plus, versiunea cu motor de 1.0 TSI și 94 CP este una din cele mai bune combinații pe care le poți alege pentru o mașină de oraș.

Bineînțeles, și prețul este unul acceptabil. Un model din 2015 având un preț de pornire de la 5.000 de euro în funcție și de kilometric rulați și opțiuni.

Seat Ibiza (2017 – prezent) – de la 6.700 euro

Seat Ibiza este una dintre cele mai interesante mașini de condus din această clasă. Cu un aer mai sportiv și mult mai agilă decât competitoare sa Skoda Fabia, cu Seat Ibiza primești un pachet complet pentru o călătorie distractivă dar sigură în același timp. La capitolul fiabilitate și spațiu stă puțin mai prost decât aceeași Fabia, însă îți oferă posibilitatea de a conduce mai sportiv și mai eficient. Cea mai interesantă motorizare este cea de 1.0 TSI, 95 CP.

Suzuki Swift (2010 – 2017) – de la 3.000 euro

O altă variantă de mașină bună second hand perfecta pentru oraș și la un preț mult mai mic decât Fabia sau Fiesta de exemplu este Suzuki Swift. Poate că nu are același interior drăguț ca Fabia și poate că nu este la fel de sportivă ca Ibiza, însă modelul oferă o experiență de condus de calitate la un preț mai mult decât decent. Poate fi o mașină excelentă dacă ești începător de exemplu: cu numai 3.000 de euro poți avea deja prima ta mașină pe care să exersezi și care îți va fi de mare ajutor printre străzile și în parcările aglomerate din oraș.