brand

Top mașini cu cele mai bune motoare pe benzină

Top mașini cu cele mai bune motoare pe benzină

Deși pare că trendul din piața auto se conturează tot mai mult către mașinile electrice, motoarele pe benzină au în continuare performanțele lor recunoscute de șoferii din întreaga lume.

Ți-am pregătit o listă cu cele mai bune motoare pe benzină, aspirate și turbo deopotrivă, ca să știi ce cauți atunci când vrei să cumperi o mașină nouă sau second hand.

Vezi ce oferte găsești pe platforma noastră cautimasina.ro și fă cea mai bună alegere pentru tine.

Motoare benzină din grupul Volkswagen

Celebrele TSI ce echipează mărci ca Skoda, Seat, Audi sau VW au un raport extrem de bun între performanță și consum. Varianta de 1.5 l poate dezvolta până la 150 CP și întreținut corect și cu reviziile la zi, ar trebui ca acest motor sa fie unul dintre cele mai fiabile și să nu ai probleme.

Motoare benzină de la Toyota

Brandul Toyota este recunoscut la nivel mondial pentru fiabilitatea modelelor sale. Cel mai popular motor care a fost pus mulți ani pe Corolla este cel de 1.6 ValveMatic care produce 132 CP. Este o variantă excelentă mai ales dacă vrei să cumperi o mașină second hand.

Motoare benzină de la Mazda

Mazda a făcut o treabă extrem de bună la motoarele pe benzină aspirate, acestea fiind extrem de fiabile. Echiparea de pe Mazda 2 de 1.5 l ce dezvoltă 75 CP face ca acest model să fie perfect pentru oraș, având și un consum de combustibil rezonabil.

Motoare benzină din grupul Peugeot-Citroen

Peugeot 308 sau Peugeot 5008 sunt echipate cu motoare mici dar extrem de fiabile. Varianta de 1.2 l PureTech Turbo, în 3 cilindri, care dezvoltă între 110 și 130 CP este eficient și unul dintre cele mai bune motoare pe benzină construite vreodată.

Motoare benzină de la BMW

Nu puteam omite motoarele puternice dezvoltate de BMW. Motorul turbo de 2 l în 4 cilindri care are 258 CP montat pe Seria 3 are un raport performanțe tehnice-consum extrem de bun.

Motoare benzină de la Honda

Motorul seria K20A 2.0 l Turbo, ce dezvoltă până la 220 CP, montat pe Honda Civic Type R, este unul dintre cele mai apreciate motoare pe benzină.