brand

Top mașini care își păstrează cel mai bine valoarea la 3 ani de la cumpărare

Top mașini care își păstrează cel mai bine valoarea la 3 ani de la cumpărare

Atunci când cumpărăm o mașină nouă, ar trebui să ne gândim că pe lângă fiabilitate, design, consum sau performanțe, deprecierea este la rândul ei extrem de importantă.

Asta mai ales dacă nu vrem să aruncăm cu banii pe fereastră și dorim să reușim să o revindem la un preț cât mai bun.

Este cunoscut faptul că anumite mărci sau modele își păstrează mai bine valoarea decât altele iar unele dintre ele se vând chiar mai scump în timp, deși sunt second hand. Acestea sunt așa numitele serii limitate sau modele care și-au dovedit de-a lungul timpul performanțele inginerești sau inovațiile de ordin estetic și tehnic.

Sunt însă și autoturisme care își pierd 70% din valoare în numai 3 ani de la data cumpărării, ceea ce evident că am putea considera că investiția asta nu ar fi deloc favorabilă.

De aceea, specialiștii noștri de la cautimasina.ro în analizele gratuite pe care ți le pun la dispoziție despre orice anunț de vânzare cu mașini noi sau second hand găsit pe platforma noastră, au introdus și o rubrică de analiză depreciere.

Prin intermediul acesteia, poți afla care este valoarea cu care se va deprecia modelul pe care dorești să îl cumperi, astfel încât să îți dai seama dacă merită investiția în cazul în care vei dori să o revinzi.

Am pregătit o listă cu câteva mașini care își păstrează cel mai bine valoarea după primii 3 ani de la data fabricării. Conform experților din domeniu, acestea sunt modelele care au cea mai lentă depreciere.

Nu ar fi rău să o iei în considerare dacă intenționezi să îți cumperi cât de curând un nou autoturism.

De asemenea, verifică și ofertele de preț pe care le vei găsi printre anunțurile de vânzare postate pe cautimasina.ro pentru a fi sigur că faci cea mai bună alegere din punct de vedere financiar.

  • Volkswagen Polo - micuța mașină de de oraș se pare că este și destul de eficientă din punct de vedere valoare păstrată
  • Mazda CX-5 – cererea pentru acest SUV este tot mai mare în ultimii ani și și-a câștigat un loc binemeritat în preferințele șoferilor din lumea întreagă. Nu numai că este un autoturism perfect pentru familie, extrem de confortabilă și spațioasă, dar CX-5 este declarată de către experți ca fiind o mașină ce își va păstra trei cincimi din valoare după 3 ani
  • Skoda Karoq – SUV-ul de dimensiuni medii este extrem de cerut de șoferi din întreaga Europa. Conform specialiștilor, un Karoq pierde în medie doar 39% din valoarea să în trei ani de la cumpărare.
  • Skoda Kodiaq - cel mai mare SUV de la Skoda își păstrează în prezent 61% din valoarea inițială
  • Peugeot 5008 – este un autoturism perfect pentru familii și doar la jumătate din prețul pe care l-ai plăti pentru un Audi Q7 sau Volvo XC90
  • Volkswagen Tiguan - specialiștii în evaluarea vehiculelor spun că acest model se depreciază doar cu 40% în primii trei ani
  • Dacia Duster – surpriza din listă este Dusterul. Experții auto spun că este foarte rar să întâlnești o mașină care să nu coste mult și care să își păstreze și valoarea în timp iar Dusterul își păstrează aproape două treimi din valoare.
  • Toyota Land Cruiser – dacă vrei un SUV care se descurcă pe orice tip de teren, care este și extrem de fiabil dar care își păstrează și valoarea în timp, atunci Land Cruiserul este varianta optimă.