brand

Top modele de mașini care au schimbat industria auto pentru totdeauna

Top modele de mașini care au schimbat industria auto pentru totdeauna

Inovația a fost dintotdeauna un aspect esențial în industria auto.

Încă de la începuturile industriei de automobile de acum un secol, inginerii s-au străduit să producă autoturisme din ce în ce mai eficiente, cu designuri, componente și funcționalități care să îndeplinească cât mai bine necesitățile șoferilor dar au și inovat constat.

Astăzi îți prezentăm un top al modelelor de mașini care au fost o inovație în momentul lansării lor dar care au devenit ulterior și un standard și un reper pentru autoturismele ce au fost lansate în anii ce au urmat.

Ford Model T

Deși Ford Model T nu a fost prima mașină din istorie, acest model este important pentru istoria industriei auto deoarece a fost prima mașină disponibilă pentru mase - nu doar pentru cei bogați și puternici. Era construită trainic, rezista pe drumuri anevoioase și astfel a fost rapid adoptată de mai multe clase sociale și vândută în peste 15 milioane de exemplare.

Jeep Cherokee

Cherokee nu a fost primul SUV construit, dar a creat standardul pe care se bazează astăzi toate modelele de SUV de top. Cherokee a fost primul SUV unibody modern.

Mazda MX-5 Miata

La sfârșitul anilor '80, Mazda a rescris regulile de a construi mașini sport distractive atunci când a lansat MX-5 Miata. Mazda s-a concentrat pe reducerea greutății și astfel a reușit să ofere o experiență de condus perfectă pentru șofer.

Toyota Prius

La sfârșitul anilor '90, Toyota a revoluționat industria când a introdus primul model hibrid produs în masă din lume: Prius. Datorită lui Prius, segmentul hibrid a crescut enorm în ultimele două decenii și mai mult de atât chiar a contribuit la dezvoltarea unui alt segment de mașini extrem de important, cel al mașinilor electrice.

Tesla Model S

Tesla Model S a revoluționat industria auto din ultimii ani. Odată cu lansarea ei, obiectivele tuturor producătorilor din piață s-au îndreptat către producerea de mașini cu emisii 0.