brand

Top cele mai interesante lansări auto despre care sigur nu știai că sunt în plan

Top cele mai interesante lansări auto despre care sigur nu știai că sunt în plan

Ei bine, cui nu-i plac surprizele? Pasionații de auto au în fiecare an noi motive de a-și delecta măcar privirea, dacă bugetul nu neapărat că îi ajută, cu cele mai interesante lansări de autoturisme.

Inginerii din industria de automotive se întrec pe ei pentru a propune mereu mașini cu tehnologii wow sau desginuri care par din viitor. Și...din ce vedem..le cam și iese în majoritatea cazurilor.

Numai că în multe cazuri viitorul este mai aproape decât credem și nu va mai fi nicio noutatate ca în câțiva ani mașinile clasice din punct de vedere design așa cum le știam noi ne vor părea cam depășite.

Ți-am pregătit un super top cu cele mai interesante lansări auto care sunt gata de a te impresiona și despre care sigur nu știai.

Aston Martin Vanquish/AM9

Este cam greu de găsit critici care să spună cu adevărat că Aston Martin nu se pricepe la design pentru că mașinile lor ne cam dau pe spate de fiecare dată. Nu numai că sunt super stilate și puternice, dar inginerii de aici reușesc să și imprime cumva un stil clasic și atemporal acestor mașini. Celebrul Vanquish vândut de peste 20 de ani pe piață e gata pentru transformare și celebrul V12 se pare că va fi schimbat cu un motor electric de 201 CP care va pune în mișcare roțile din spate și un 4.0L AMG twin-turbo de 630 CP. Noul Vanquish își propune să aibă așa alură de Ferrari F8 și McClaren 720S. Modelul este așteptat să sosească în 2025 și va costa aproximativ 300.000 de dolari.

2025 Porsche 718 EV

După modelul Taycan, Porsche are în plan extinderea modelelor electrice. Este vorba despre noul 718 gândit a fi 100% electric. 718 promite aceeași performanță sportivă ca fratele său 911, însă va fi propulsat de un motor electric. Porsche a confirmat că noul 718 va fi gata până în 2025.

Mercedes-Benz EGQ

Noul G de la Mercedes va fi construit pe platforma deja existentă EQ, dar va motorul va fi personalizat special pentru G. 4 motoare electrice, câte unul la fiecare roată, vor furniza 523 CP. Este estimat că noul EQG va costa aproximativ 150.000 dolari.

Lexus EV Supercar

Cei de la Lexus pregătesc un supercar care va fi...electric. Producătorii spun că modelul Lexus EV Supercar va fi alimentat de o baterie cu stare solidă care va oferi mai multă autonomie decât un pachet de baterii de aceeași dimensiune disponibile pe mașinile electrice de astăzi. Lexus estimează că EV-ul va avea o autonomie de 435 de 700 km și un timp de 0-60 în 2 secunde. Se pare că modelul este pregătit pentru lansare abia în 2030.

Alfa Romeo Giulia EV

Bazându-se pe realizările Giulia pe benzină, Alfa Romeo plănuiește să lanseze o versiune modernizată, complet electrică. Aceasta va fi construită pe platforma Stellantis partajată de Chrysler, Maserati, Fiat și producătorul auto chinez PSA. Autonomia estimată este de aproximativ 800 km per încărcare completă și se preconizează că noua Alfa Romeo Giulia EV va fi lansată în 2025/2026.