brand

Top 7 cele mai ieftine mașini electrice pe care le poți cumpăra din România în 2022

Top 7 cele mai ieftine mașini electrice pe care le poți cumpăra din România în 2022

Pentru șoferii care preferă citadinile și care privesc mașina ca un mijloc confortabil de a te deplasa din punctul A în punctul B, o idee extrem de bună este să treacă la autoturismele electrice.

Iar anul 2022 are o ofertă extrem de generoasă pentru acest segment de autovehicule atât în ceea ce privește gama de modele, cât și în legătură cu ofertele financiare.

Astăzi o mașină electrică poate fi chiar ieftină în comparație cu oponentele sale din aceeași clasă pe benzină sau motorină, mai ales că statul oferă subvenții generoase pentru cei care achiziționează un astfel de autoturism verde. De asemenea, ești scutit de la plata impozitului și nu vei mai avea grija schimbului de ulei sau distribuție.

Am selectat cele mai ieftine mașini electrice pe care le poți cumpăra din România în 2022 și a ieșit un top 7 de toată frumusețea.

Te invităm să îl consulți în rândurile care urmează și să cauți cele mai bune oferte de preț pe platforma noastră cautimasina.ro.

7. Volkswagen ID.3

ID.3 marchează începutul unei noi ere, o eră dinamică în lumea mobilității electrice. Performanțele electrizante întâlnesc designul revoluționar și caracterul practic. Prețul de pornire al unui astfel de model este de aproximativ 44.019 euro dar cu aplicarea tuturor reducerilor și a subvențiilor prețul poate ajunge până la 31.400 euro.

6. Opel Corsa – e

Rămâne în continuare o mașină perfectă pentru oraș, cu atât mai mult că acum este și 100% electrică. Performanță, economie sau puțin din amândouă, modelul Corsa-e are un mod de conducere pentru fiecare stil. Opel Corsa - e costă, fără reduceri și subvenții, 31.350 de euro, însă poți obține o reducere de până la 11.400 € (TVA și remat inclus).

5. Peugeot e-208

Peugeot 208 emană o personalitate puternică, dezvăluită încă de la prima vedere. Cu bateria încărcată 100 %, PEUGEOT e-208 poate parcurge până la 362 km conform protocolului WLTPi (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures). Are un preț fără reduceri de 31.359 de euro dar poți achiziționa mașina de la 16.305 euro.

4. Renault Zoe E-TECH ELECTRIC

Cu un design modern și dinamic, linii îndrăznețe și cu o tehnologie care permite servicii conectate, Zoe E-Tech electric îți va schimba modul în care percepi mobilitatea urbană. Prețul unui model de bază este de 32.670 de euro, însă modelul ZOE E-TECH ELECTRIC LIFE 40 poate ajunge la 18.490 euro (cu rată de leasing de la 245 €/lună** TVA inclus prin Renault Finance și Programul RABLA Plus 2022).

3. Fiat 500 electric

Viitorul este mai sigur când este asistat de tehnologie: noul Fiat 500 este prima mașină electrică de oraș cu sisteme de autonomie nivel 2, care te ajută să menții distanța de siguranță, să rămâi pe banda de deplasare și este capabilă să mențină singură viteza de deplasare. Noul Fiat 500 electric are o autonomie de până la 320 de kilometri în ciclu WLTP, iar în ciclu urban poate ajunge până la 460 de kilometri. are un preț de pornire de 29.390 de euro, la care se aplică reduceri de aproape 12.400 de euro prin programul „Rabla” și cu ajutorul ecotichetului. Astfel un mode de Fiat 500 electric poate ajunge la 16.990 euro.

2. Volkswagen E-Up!

Mica citadină a celui mai mare constructor european se vinde la un preț de aproape 13.800 de euro, sumă la care au fost deja aplicate reducerile prin programul „Rabla” și ecotichetul de 10.000 de euro.

1. Dacia Spring

Cea mai ieftină variantă de mașină electrică ce se vinde pe piața din România este Dacia Spring Expression care are un preț de pornire de 10.700 euro, după ce i-au fost aplicate toate reducerile prin Programul Rabla 2022 și Dacia Avantaj.