brand

Top 5 supermașini 2022

Industria auto și producătorii din branșă ne uimesc an de an cu lansările lor spectaculoase atât din punct de vedere design cât și cu performanțele inginerești.

Este cunoscut faptul că există mașini de serie și modele de autoturisme care pur și simplu câteodată par că depășesc cu mult orice imaginație.

Deși există pe piață modele de oraș, clasă medie și chiar luxury pentru toate bugetele și preferințele, an de an sunt lansate și câteva modele de așa numite supercars care deși au un preț destul de mare, nu au cum să nu fie plăcute de toată lumea.

Ferrari, Lamborghini, Maseratti sau McLaren sunt doar câțiva din producătorii cunoscuți pentru modelele lor care atrag toată atenția din multe puncte de vedere: design, calitate, performanțe tehnice și mai ales pentru impactul emoțional pe care îl oferă. E clar că dacă ajungi să parchezi în propriul garaj unul din aceste modele, îți merge foarte bine în viață.

Specialiștii de la cautimasina.ro au căutat lista cu cele mai impresionante 5 supercars din 2022 și îți propunem să ne ”clătim” împreună ochii și bineînțeles să ne mărim doza de serotonină și adrenalină.

Top 5 supermașini 2022

Ferrari 296 GTB

Ferrari 296 GTB este dovada vie că hibridele plug-in nu trebuie să fie plictisitoare, iar tehnologia electrică din această mașină este de bun augur pentru viitoarea mașină complet electrică a Ferrari, care urmează să sosească în 2025. 296 GTB are un motor twin de 3,0 litri motor V6 turbo (asociat cu o baterie de 7,45 kWh și un motor electric, care se combină pentru a produce 819 CP.

Top 5 supermașini 2022

McLaren 765LT

Motorul V8 dublu turbo de 4,0 litri de 756 CP pus pe o mașină care cântărește mai puțin decât un Ford Focus, face ca modelul 765LT să ofere o performanță uimitoare reușind să ajungă de la 0 la 100 km/h în doar 2.7 secunde.

Top 5 supermașini 2022

Porsche 911 GT3

Motorul de 4 litri face ca 911 GT3 să atingă 100 km în 3.4 secunde și să ajungă la o viteză maximă de 510 km/h. De asemena, platforma pe care este construit 911 GT3 este stabilă, amortizoarele făcând ca experiența de condus să fie cu adevărat una senzațională.

Top 5 supermașini 2022

Lamborghini Huracan Evo

Motorul de 5,2 litri cu aspirație naturală este cel care face din aceasta o mașină atât de specială. Sistemul Lamborghini Dynamic Vehicle Integration (LDVI), care funcționează alături de sistemele de direcție pe toate roțile și de vectorizare a cuplului Evo, oferă o agilitate mare dar și stabilitate. Nu este clar o mașină de zi cu zi, dar cu siguranță experiența va fi suprinzătoare.

Top 5 supermașini 2022

Maserati MC20

Motorul V6 dublu turbo de 3,0 litri care produce 621 CP propulsează acest supercar de la 0 la 100 km/h în 2,9 secunde. Direcția este precisă și agilă în același timp, ceea ce face ca întreaga experiență de condus să fie una confortabilă dar și plină de adrenalină.