brand

Top 5 mașini pe care nu regreți dacă le cumperi, deși nu sunt cele mai populare

Top 5 mașini pe care nu regreți dacă le cumperi, deși nu sunt cele mai populare

Știm cu toții că brandul contează destul de mult atunci când fiecare dintre noi ne gândim să facem o nouă achiziție auto. Deși pe piață există sute de modele din toate clasele, atât second noi cât și noi, sunt câteva care mereu ies în evidență față de rivalii lor și asta nu neapărat pentru performanțele diferite, ci pentru că concurența este targetată mult mai bine.

Astăzi specialiștii cautimasina.ro au ales 5 modele de autoturisme care ar merita cu siguranță mult mai multă atenție, deși la capitolul vânzări nu sunt chiar primele.

S-ar putea să descoperi chiar faptul că la același preț sau unul mult mai mic, vei putea obține o calitate la fel de bună, dacă nu chiar superioară.

5. Jaguar XF

Modelul original XF a fost o declarație a britanicilor de la Jaguar prin care anunțau întreaga piață auto că acesta nu ar trebui tratat mai prejos decât oricare dintre rivalii săi germani, BMW Seria 5, Audi A6 și Mercedes E-Class.

Restilizarea de la mijlocul lui 2020 a dus la o consolă centrală complet nouă, un design al volanului și un lifting subtil la exterior. Sistemul de infotainment al lui XF este cel mai bun, iar compatibilitatea Android Auto și Apple CarPlay sunt standard. Noile sisteme de propulsie mild-hybrid sunt, de asemenea, impresionante, fiind un echilibru perfect între eficiență și performanță.

4. Toyota Corolla

Cu atât de mulți rivali de top din segmentul său, ca Volkswagen Golf, Ford Focus sau Skoda Octavia, Toyota Corolla poate fi destul de ușor trecută cu vederea. Portbagajul care nu este prea generos și sistemul de infotainment nu atât de impresionant sunt câteva dintre dezavantaje, dar Corolla oferă confort, manevrabilitate precisă și o calitate excelentă a construcției.

De asemenea, Corolla este disponibilă într-o gamă diversă de stiluri de caroserie: un hatchback cu cinci uși, un sedan cu patru uși sau o versiune break. Există de asemenea destul de multe niveluri de echipare din care poți să alegi, ceea ce înseamnă că există ceva pentru orice gust și buget.

3. Hyundai Ioniq

Multă vreme Toyota Prius a fost alegerea șoferilor care își doreau o mașină hybrid pentru oraș. De ceva timp însă, nici Hyundai Ioniq nu ar trebui să fie de neglijat mai ales că spre deosebire de principalul său rival, este disponibil în versiunile hibrid, plug-in și complet electric.

Un facelift recent îmbunătățit, i-a adus de asemenea lui Ioniq, o autonomie de 310 km și un motor mai puternic, de 134 CP.

2. Volkswagen UP GTI

Este cea mai mică mașină din gama Volkswagen care poartă insigna GTI și, deși are doar 113 CP, aceștia sunt mai mult decât suficienți pentru o mașină de această dimensiune.

Motorul său turbo de 1,0 litri este destul de performant iar interiorul este construit solid, ceea ce ne așteptăm de la majoritatea modelelor Volkswagen. Dacă vrei același tip de senzații tari oferite de Golf GTI original, dar la un preț mai mic, atunci versiunea GTI al lui UP este o alegere excelentă.

1. Mazda CX-30

Dacă ai nevoie de un SUV pentru întreaga familie, atunci nu ar trebui să nu iei în considerare acest model. Este ușor de condus iar interiorul neaglomerat se simte mai premium decât la unii rivali germani mai scumpi și are, de asemenea, mult spațiu. De asemenea, este una dintre cele mai sigure mașini testate de Euro NCAP.