brand

Top 5 mașini europene care își păstrează valoarea mult timp după achiziție

Top 5 mașini europene care își păstrează valoarea mult timp după achiziție

Europa este locul de baștină al celor mai performante mașini de pe piața automobilelor. Companii precum Volkswagen, Volvo, Mercedes-Benz, Audi sau Porsche se întrec între ele în realizarea unor modele absolut formidabile, care ne fac pe noi entuziaștii să stăm cu sufletul la gură ori de câte ori se anunță o nouă lansare.

Războiul cailor putere a devenit tot mai intens pe zi ce trece și producătorii europeni de mașini au ajuns să facă niște mașini prea puternice pentru binele lor. Ele sunt de asemenea destul de scumpe, motiv pentru care nu reprezintă niște opțiuni la îndemâna oricui, dar cu toate acestea, își păstrează valoarea și după achiziție, motiv pentru care reprezintă o investiție bună.

Volkswagen Scirocco

Indiferent de anul de producție, toate vehiculele Scirocco sunt niște opțiuni excelente dacă ești în căutarea unei mașini pe care s-o modifici. De fapt, aceste vehicule parcă au fost făcute ca să fie modificate deoarece sunt fiabile, accesibile și arată pur și simplu uimitor. Scirocco poate fi găsit pe piață la prețuri convenabile și în stare excelentă, mai ales dacă folosești motorul de căutare cauțimașină.ro.

Acest model este disponibil cu o suită de opțiuni de motorizare, începând cu un motor de 1,4 litri și până la unul de 2,0 litri. Aceste motoare sunt ușor de modificat, chiar și în versiunile diesel. Pe lângă îmbunătățirile de la capitolul performanță, Scirocco are și un aspect plăcut fiind astfel un vehicul excelent, mai ales dacă ai în plan să-l revinzi la un moment dat.

Audi TT

Audi TT este una dintre cele mai frumoase mașini sport din toate timpurile. Considerat și un baby R8, TT are multe de oferit, indiferent de generație. In plus, toate modelele TT sunt ușor accesibile, mai ales pe piața second hand. Varianta Mk1 este opțiunea ideală pentru cumpărătorii care au un buget de investiție redus.

Audi TT oferă multe opțiuni de motorizare și transmisie, preferatul tuturor fiind motorul de 3,2 litri. În plus, TT are un suport excelent pentru piața de schimb, cu mai multe opțiuni de reglare a motorului pentru mai multă putere. Alte alternative de modificare includ țevi de eșapament, roți, elemente de caroserie etc.

Volvo 850R

Volvo și-a creat un nume în industria automobilelor pe baza succesului acestei mărci în campionatele de mașini de turism. 850 a fost cel mai faimos model Volvo și a fost un proiect de tuning excelent. În zilele noastre, există o mulțime de opțiuni de modificare pentru 850R.

Dacă alegi cu înțelepciune, vei obține un supercar incredibil. Modificările la sistemul de control sunt printre primele modificări pe care le efectuează proprietarii care își doresc o suspensie îmbunătățită. Reglarea motorului este de obicei următorul pas deoarece te ajută la creșterea puterii. Cu toate acestea, 850R poate gestiona și un motor mai mare, permițând astfel schimbarea motorului.

BMW Z3

Z3 a pășit pentru prima oară în lumina reflectoarelor în în 1995. A fost un Roadster grozav și s-a transformat rapid într-una dintre cele mai bune mașini concept de pe această listă. În primul rând, Z3 este accesibil, unele unități vânzându-se la prețul de doar 4.000 și ceva de euro. În al doilea rând, este un BMW construit în anii 2.000, așa că poți conta pe fiabilitatea lui.

Suportul aftermarket pentru Z3 este impresionant, majoritatea proprietarilor optând pentru diferite modificări, cum ar fi schimbarea motorului și modificări de stil. Motoarele sale, precum M52 de 3,0 litri, sunt ușor accesibile pentru și pot fi cumpărate cu mai puțin de 1.000 de euro permițându-ți astfel să transformi Z3 într-un roadster ușor și rapid.

Mercedes-Benz 190E

190E este una dintre cele mai frumoase mașini de la sfârșitul anilor 80 și începutul anilor 90. În zilele noastre, 190E are un preț de pornire scăzut, unele modele vânzându-se cu aproximativ 4.300 de euro. Are, de asemenea, un suport excepțional pe piața pieselor de schimb, ceea ce permite lui 190E să se transforme într-o adevărată rachetă pe roți.

Când a fost introdus pe piață pentru prima dată, 190E era menit să facă două lucruri: să te facă să arăți bine și să-ți asigure un mediu sigur, practic indestructibil. 190E este din start un automobil elegant, astfel încât cea mai logică modificare este schimbarea motorului.