brand

Top 5 modele mașini compacte cu cel mai mult succes în Europa în 2022

Top 5 modele mașini compacte cu cel mai mult succes în Europa în 2022

Clasa compactă este o clasă de automobile situată între clasa mică și clasa medie, extrem de utile atât pentru deplasările în oraș cât și în exterior. Cele mai multe modele compacte sunt prevăzute cu caroserie de tip hatchback pentru că acestea oferă un spațiu ideal în habitaclu și mai mult spațiu de depozitare decât un sedan. Clasa de autoturisme compacte este una care s-a dezvoltat rapid în ultimii ani, ca răspuns la cererea tot mai mare însă se pare că anul 2022 a venit și cu câteva surprize în ceea ce privește acest segment.

Conform carsalesbase.com, clasa de mașini compacte din Europa a scăzut cu 26% în primul trimestru al anului 2022, dublu față de declinul total al pieței, care a înregistrat 13%. Segmentul reprezintă acum doar 12,9% din piața auto europeană, în scădere cu 2,4 puncte procentuale față de 15,3% în aceeași perioadă a anului 2021.

Totuși modelele din această clasă sunt încă destul de căutate de șoferii europeni și astăzi îți propunem un top 5 cu cele mai căutate modele de mașini compacte de pe continent.

Vezi ce oferte de preț găsești pe platforma noastră cautimasina.ro și alege autoturismul potrivit pentru tine.

1. Volkswagen Golf rămâne și pentru primul trimestru al lui 2022 liderul incontestabil al acestui segment. Se pare că această mașină este una iubită la nivel european și nu degeaba românii au adoptat trendul. Destul de spațioasă și fiabilă, Golful este privit ca o mașină care rezistă și care este extrem de practică atât în oraș cât și pentru drumurile extra urbane.

2. Toyota Corolla Hatchback este o mașină perfectă pentru întreaga familie, fiabilă, sigură, stabilă și ușor de condus. Brandul este cunoscut la nivel mondial pentru modelele sale executate așa cum trebuie iar Corolla este unul dintre cele mai bine vândute modele din lume. Versiunea din 2022 pentru Corolla impresionează atât la exterior printr-un design dinamic și îndrăzneț, dar și la interior prin calitatea materialelor și a touchului sportiv.

3. Skoda Octavia probabil că nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este o mașină iubită de multe familii din Europa și inclusiv în România o vedem extrem de des pe străzi. Este spațioasă, nu îți dă bătăi de cap cu întreținerea și se conduce destul de confortabil atât în oraș cât și în exterior.

4. Audi A3 nu se dezice de valorile companiei care îmbină simplitatea cu calitatea perfect executată. Deși este cunoscut în mai mult în varianta de Sportback, A3 este disponibil și în varianta de limuzină care se impune prin exteriorul sportiv și totodată rafinat, ce îmbracă interiorul premium orientat spre șofer și atrage în mod deosebit atenția cu pachetul special opțional edition one. Pe scurt: evoluție vizibilă și totodată palpabilă.

5. Mercedes Benz Clasa A este o mașină mică de familie extrem de bine executată din toate punctele de vedere. Liniile modelului Clasa A urmăresc o singură direcție: cea a clarității, cu detalii pregnante și pline de bun gust. La interior, habitaclul modelului Clasa A își îmbrățișează la propriu ocupanții. Tranzițiile dintre panoul de instrumente, consola centrală și capitonajele ușilor sunt fluide și creează plăcutul design tip "wrap-around".