brand

Top 3 concepte și tehnologii din viitor în industria auto la CES 2023

În perioada 5-8 ianuarie 2023 a avut loc la Las Vegas târgul de tehnologie Consumer Electronics Show (CES) unde pe lângă mari companii din tech, producătorii de mașini au prezentat și ei concepte și tehnologii viitoare care prefigurează viitorul industriei auto.

Descoperă mai jos care sunt cele mai interesante noutăți din domeniu și pentru a descoperi cele mai multe anunțuri cu vânzări auto, accesează platforma noastră cautimasina.ro

Top 3 concepte și tehnologii din viitor în industria auto la CES 2023

Volkswagen a prezentat ID.7

Prima versiune de serie a lui Volkswagen ID.7 va fi prezentată oficial undeva între aprilie-iunie 2023, însă cei de la VW au furat puțin startul și au arătat un concept sub camuflaj și la CES 2023. Volkswagen ID.7 va fi un sedan electric dezvoltat pe platforma MEB, de fapt primul sedan electric al mărcii germane și care va avea o autonomie oficială WLTP de 700 de kilometric. Vokswagen ID.7 poate fi privit ca înlocuitorul electric al celebrului Passat, pentru că acesta din urmă nu va primi o nouă generație.

În echiparea standard, ID.7 va avea Head-Up Display cu realitate augmentată, îmbunătățiri pentru instrumentarul de bord Digital Cockpit și un ecran central cu diagonală de 15 inchi cu modificări majore de interfață.

Top 3 concepte și tehnologii din viitor în industria auto la CES 2023

BMW a prezentat conceptul fără ecrane: BMW i Vision Dee

BMW i Vision Dee include o serie de noutăți tech la exterior, întreaga caroserie beneficiază de o tehnologie E-Ink care îi permite să-și schimbe culoarea între 32 de nuanțe prin activarea a 240 de pigmenți de culoare după transmiterea unor semnale electrice.

Blocurile optice și grila generează un efect phygital, o combinație între fizic și digital, prin faptul că poate combina elemente grafice, lumini și sunete pentru a “vorbi” cu șoferul prin diverse expresii “faciale” atunci când acesta se apropie de mașină. Practic, BMW i Vision Dee poate “afișa” expresii de bucurie, surprindere și aprobare.

Top 3 concepte și tehnologii din viitor în industria auto la CES 2023

Conceptul Peugeot Inception

Peugeot Inception are două motoare electrice care generează circa 580 CP, iar bateria de 100 kWh are o autonomie de până la 800 de kilometri. Inception iese în evidență prin liniile simple de design și parbrizul care ține loc inclusiv de capotă.

De asemenea, francezii au integrat volanul și sistemul de infotainment într-un singur dispozitiv numit Hypersquare. Practic, folosești dispozitivul de formă rectangulară atât pentru a vira în timpul condusului, cât și pentru a afla informații utile pe ecran.