brand

Top 15 cele mai proaste mașini atunci când vine vorba de fiabilitate. Vezi ce probleme au!

Top 15 cele mai proaste mașini atunci când vine vorba de fiabilitate. Vezi ce probleme au!

În timp ce unele autoturisme rezistă fără reparații majore chiar mai mult de 10-15 ani dacă au fost întreținute așa cum trebuie, unele modele sunt considerate problematice și există mari șanse să aibă nevoie de servisare chiar și după 2-3 ani de la data fabricației.

Fiabilitatea sau lipsa ei, căci despre asta vom vorbi în materialul de astăzi, este un criteriu extrem de important atunci când vrei să cumperi o mașină, mai ales una care este second hand.

De la defecțiuni ce apar la partea electrică și la motor, până la baterie, frâne, sistem de direcție, ambreiaj, cutie de viteze, caroserie sau suspensie, unele mașini clar sunt mai fiabile decât altele.

Sigur, datele statistice și topul prezent mai jos este realizat pe baza unui cumul de probleme apărute o dată la câteva zeci sau sute de bucăți din modelul analizat, însă dacă vrei să fii sigur că vei cumpăra un brand sau un model cu un istoric bun, ar trebui să îți arunci o privire.

Și dacă vrei cu adevărat să faci alegerea potrivită pentru viitoarea ta mașina, ia în calcul că pe platforma noastră cautimasina.ro găsești o analiză completă pentru fiecare anunț în parte: date tehnice depre mașină, analiză preț, depreciere și kilometraj, kilometrajul real de la RAR, date de consum, verificare dacă autoturismul a fost furat sau este consemnat cu diverse probleme tehnice sau daune, rating Euro NCAP.

Jurnaliștii de la carwow.com au dat publicității un top cu cele mai proaste 15 mașini second hand atunci când vine vorba despre fiabilitate. Topul a fost realizat utilizând date preluate de la firma Warrantywise care oferă garanție mașinilor din Anglia. Datele se referă la mașini analizate între anii 2010 și 2020.

Top 15 cele mai proaste mașini second hand atunci când vine vorba despre fiabilitate:

Locul 15: Tesla Model S – s-au identificat probleme la instalația electrică și costuri destul de mari la reparațiile referitoare la sistemul de suspensie.

Locul 14: BMW M4 – probleme apărute la sistemele de frânare și cel de infotainment.

Locul 13: Mercedes-Benz GL – problematic la instalația electrică și la sistemul de infotainment.

Locul 12: Ford Galaxy – reparații necesare la cutia de viteze.

Locul 11: BMW X5 – un model extrem de plăcut și de șoferii români, la modelele second hand întâmpină probleme la suspensie și la motor.

Locul 10: Range Rover – ca și rivalul său X5, se pare că are aceleași probleme la suspensie și la motor.

Locul 9: Mazda CX-5 – probleme la motor a căror reparații sunt destul de costisitoare.

Locul 8: Audi Q7 – sistemul electric și scurgeri de ulei.

Locul 7: Jaguar XJ – pot apărea probleme la motor și la instalația de alimentare cu combustibil.

Locul 6. Range Rover Sport – și la acest model ca la cel clasic de Range Rover pot apărea probleme la sistemul de suspensie și la motor.

Locul 5. Chevrolet Captiva – întâmpina ceva probleme la cutia de viteze.

Locul 4.Porsche Cayenne – sistemul electric și motorul par a fi punctele sale slabe.

Locul 3. BMW X6 – Sistemul electric și problemele apărute la motor pot fi printre cele mai costisitoare reparații necesare pentru acest model.

Locul 2. Audi A7 – Cele mai frecvente probleme apar la cutia de viteze.

Locul 1. Bentley Continental GT – Se pare că are ceva probleme destul de dese la instalația electrică și la motor.