brand

Top 3 cele mai bune mașini second hand pe benzină și motorină

Top 3 cele mai bune mașini second hand pe benzină și motorină

Deși trendul auto se conturează din ce în ce mai mult către mașini electrice și hibride, există încă o piață destul de mare pentru mașinile pentru benzină și motorină, mai ales dacă ne referim la cele second hand.

Cum cei mai mulți dintre șoferi avem un buget atunci când vrem să ne schimbăm autoturismul, alegem de multe ori mașini deja rulate, nu numai pentru că aparent putem aloca mai puțini bani, dar și pentru că putem avea parte de mai multe opțiuni decât în cazul celor noi, la prețuri mult mai mici.

Este important totuși să fim foarte atenți la ceea ce cumpărăm atunci când vine vorba despre mașini second hand dacă nu vrem să stăm mai mult prins service, decât la volan.

De aceea și platforma noastră, cautimasina.ro, îți oferă descrieri și analize amănunțite despre depreciere, kilometraj, istoric auto sau consum pentru a te putea ajuta să iei cea mai bună decizie în achiziția viitoarei tale mașini.

Și cum spuneam și mai sus, preponderent pe piața auto second hand se găsesc mașini alimentate cu benzină și motorină, îți propunem un top 3 cu cele mai bune mașini alimentate cu acești combustibili.

Top 3 cele mai bune mașini second hand pe motorină

BMW Seria 3

Versiunea 320d de la BMW este cea mai populară, Seria 3 debutând în gama producătorului german în 1975. Performanțele tehnice sunt impecabile și s-au impus de-a lungul timpului, deși din punct de vedere design, ultimele generații sunt diferite de celebrul E36. BMW 320d este un model sportiv și elegant în același timp, este ușor de condus, spațios și are o economie de combustibil importantă.

Skoda Superb

Este extrem de spaţiosă, elegantă şi oferă costuri de funcţionare decente – motorul diesel TDI de 1,6 litri reprezintă alegerea cea mai avantajoasă.

Volkswagen Golf

Golful aproape că nu mai are nevoie de nicio prezentare. Nu degeaba îl vedem atât de des și pe străzile din țara noastră. Unul din cele mai accesibile Golf-uri cu motor diesel este cel cu TDI-ul de 1,6 litri şi 105 CP.

Top 3 cele mai bune mașini second hand pe benzină

Grupul VW

Motoarele TSI mai noi, propuse de concernul Volkswagen pe Skoda, Seat sau Audi, au un raport bun între performanță și consum de combustibil. Sunt motoare cu turbină și lanț de distribuție, care oferă cuplu încă de la turații mici. De exemplu, poți alege 1.5 l TSI, care produce 150 CP.

Toyota Corolla

Deși se axează destul de mult pe electrificare, Toyota știe în continuare să construiască mașini fiabile și performante. Popularul 1.6 ValveMatic de 132 CP încă își face treaba perfect și e indicat să îl cauți dacă vrei o mașină second hand bună.

Honda Civic

Varianta de motor 2.0L, 158 CP, i-VTEC este considerată una dintre cele mai bune și de aceea ar trebui să o iei în considerare.