brand

Top 10 cele mai bune mașini electrice în 2022

Top 10 cele mai bune mașini electrice în 2022

Mașinile electrice par din ce în ce mai mult că vor reprezenta viitorul în industria auto și astfel avem la dispoziție din ce în ce mai multe modele din care să alegem.

Inclusiv piața din România se poate lăuda cu vreo 30 de modele diferite din care putem alege.

Top Gear a făcut public un clasament cu top 10 cele mai bune mașini electrice ce s-au dovedit o alegere excelentă pentru 2022:

10. Renault Megane E-Tech

Modelul este unul perfect pentru șoferii cărora le plac mașinile „normale”. La exterior are ceva din VW ID3 sau i3 sau Leaf iar interiorul este frumos, bine finisat și ușor de utilizat. Mașina are o autonomie de 450 de kilometri și o baterie de 40 kWh. De asemenea, este unul dintre cele mai ușoare autovehicule din categoria sa (1620 kg). În plus, atinge 100 de kilometri în 7,4 secunde.

9. Ford Mustang Mach-E

Un model care împacă perfect ideea de mașină care atrage atenția dar și una care deservește toate nevoile unei familii. Are o autonomie de 610 kilometri, puterea motorului este de 294 cp și are tracțiune spate. În plus, durează 10 minute să se încarce până la 117 kilometri.

8. Tesla Model Y

Unul din deschizătorii de drum ai apetenței pentru electric, brandul Tesla a reușit să se impună rapid pe piață. Model Y are o autonomie de 533 de kilometri, atinge 100 de kilometri în 3,7 secunde, prinde până la 250 de kilometri la oră și este de asemenea considerată o mașină foarte sigură.

7. Skoda Enyaq iV

Practică, ușor de condus și mai iefină decât rivalul VW ID.4, Skoda Enyag iV este o alegere perfectă dacă îți dorești să treci pe electric. Are o autonomie de până la 510 kilometri, motorul are o putere de până la 204 cp, iar modelul poate fi încărcat în curent alternativ până la 11 kW (putere de încărcare) sau în curent continuu până la 125 kW.

6. BMW iX

iX este extrem de confortabil de condus, dispune de o grămadă de spațiu pentru toți pasagerii și a fost echipat cu toată tehnologia de care ai nevoie. Mașina este echipată cu un acumulator de 70 kWh, astfel că autonomia maximă este de peste 400 de kilometri. Acesta poate fi încărcat la stații rapide cu puteri de până la 150 kW, caz în care o așteptare de 10 minute înseamnă o autonomie de minim 90 kilometri.

5. Honda e

Conceptul său urban face ca Honda e să fie unul din cele mai dorite modele electrice. Are o autonomie de 282 kilometri, se încarcă la o capacitate de 80% în 30 de minute, iar motorul are o putere de 154 cp.

4. Audi e-tron GT

Este comparabil cu Taycan din multe puncte de vedere și astfel nu îți va rămâne să te decizi decât care dintre cele două ți s-ar potrivi ție mai bine. La capitolul autonomie stă de asemenea foarte bine: 472 de kilometri, o putere de 440 kw și un sistem de încărcare de 800 de volți. Unde mai pui că atinge 100 de kilometri în 3,3 secunde. Timpul de încărcare pentru a parcurge 100 de kilometri este de 5 minute, iar pentru o încărcare de 80% din capacitate este de 22,5 minute.

3. Hyundai Ioniq 5

Este una dintre cele mai complete și calitative mașini electrice perfecte pentru familie, astfel încât concurenții săi direcți VW cu modelele ID și Mercedes cu întreaga clasă EQ chiar au de ce să își facă griji. Oferă o autonomie de 481 de kilometri și ajunge la 100 de kilometri în doar 5,2 secunde.

2. Tesla Model 3

Este unul dintre cele mai interesante, sigure și competitive modele de pe piața electrică, fiind ales de extrem de mulți șoferi. Prinde 100 de kilometri la oră în 3,3 secunde și are o autonomie de 602 kilometri.

1. Porsche Taycan

Primul model complet electric produs de Porsche, Taycan are toate atuurile unei mașini sport ale renumitului producător: proporții uimitoare, design atemporal și ușor de recunoscut și o combinație perfectă de performanță cu utilizarea de zi cu zi. Are o autonomie de până la 512 kilometri și arhitectura de 800 V permite o putere de încărcare de până la 270 kW.