brand

Test drive: Toyota Corolla Cross sau cum să ai mașina ideală pentru familie în 2023

Test drive: Toyota Corolla Cross sau cum să ai mașina ideală pentru familie în 2023

Să cumperi o mașină nouă și mai cu seamă să fie una care se potrivește întregii familii, nu este un lucru tocmai ușor. Este necesar să luăm în calcul nu numai preferințele proprii în materie de design, versatilitate, performanțe sau tehnologii încorporate, ci aspecte care să îndeplinească necesitățile tuturor membrilor familiei de la mic la mare.

Trendul în ceea ce privește mașina de familie pare că a trecut de la sedanuri sau hatchbackuri la SUV-uri chiar și dacă folosim autoturismul preponderent în oraș. Iar schimbul pare unul care merită: caracter practic, vizibilitate îmbunătățită, spațiu generos și mai mult confort.

Echipa cautimasina.ro a început noul an cu un test drive pentru una dintre cele mai bune candidate la mașina de familie perfectă pentru 2023: Toyota Corolla Cross.

Te invităm așadar în cele ce urmează să ne însoțești în călătorie și să descoperi noua Toyota Corolla Cross pe care o poți testa și tu la Toyota Arena Auto Ploiești.

Experiența noastră a început bineînețeles cu analiza autoturismului la exterior. La prima vedere, Toyota Corolla Cross are imaginea unui SUV puternic, spațios și elegant în același timp iar acest design ne-a cucerit de la prima întâlnire: mașina este potrivită atât pentru plimbările în oraș, cât și pentru călătoriile exterioare și drumurile de vacanță cu familia.

Puternic și sofisticat, de la interior, modelul Corolla Cross are o poziție înaltă la volan, este practic și o vizibilitate impunătoare, oferind aspectul și senzația unui adevărat SUV. Deschiderile mari ale portierelor din spate și spațiul amplu pentru cap și zona picioarelor garantează acces usor și confort, în timp ce portbagajul spațios și scaunele rabatabile oferă o flexibilitate binevenită. Suntem impresionați de spațiul și confortul pe care îl oferă pasagerilor dar și de portbagajul încăpător, ceea încă o dată ne face să afirmăm că acest model este perfect pentru toată familia, atât în drumurile prin oraș, cât și în vacanță.

Noul Toyota Corolla Cross care are un nou motor hibrid de 2,0 litri aduce o combinație imbatabilă de putere și emisii scăzute de CO2. De asemenea, autoturismul are un sistem opțional de tracțiune integrală inteligentă, o accelerație îmbunătățită și un consum mai mic de combustibil. Propulsia Toyota Hybrid a ajuns la a cincea generație și acest lucru se simte la volanul noii Corolla Cross. La 25 de ani de la lansarea primei generații, sistemul hibrid oferă un răspuns mai bun, iar accelerația dă o senzație mai autentică, potrivită pentru acest SUV de familie.

Și ca orice mașină de familie care se respectă, Toyota Corolla Cross are incluse de asemenea și tehnologii de siguranță avansate, extrem de importante: tehnologiile de siguranță T-Mate și sistemele de asistență a șoferului, inclusiv sistemul de siguranță pre-impact îmbunătățit, toate disponibile ca dotări standard, călătoriile sunt mai sigure. În plus, vei fi mereu conectat, datorită echipamentelor de conectivitate la bord, cum ar fi navigarea în cloud în timp real, ecranul tactil HD de 10,5” și integrării wireless a smartphone-ului și știm cu toții cât sunt de importante aceste funcții atât pe drumul către școală, cât și în vacanță.

Tehnologia ca tehnologia, dar ce ne-a plăcut nouă extrem de mult la noua Toyota Corolla Cross este consumul extrem de bun: aproximativ 6.6 l/100 km pe distanța București - Ploiești (autostradă dus, DN1 întors). Recunoaștem însă că și funcția Apple CarPlay wireless ne-a entuziasmat.

De asemenea, spațiul interior și confortul ne-au convins că modelul este perfect mai ales pentru familii care au copii iar sistemele de siguranță oferite chiar și în echipare standard sunt un atu în alegerea acestei variante dintre diversele modele de autoturisme de familii de pe piață.

Ce ne-a mai plăcut este faptul că roata de rezervă este una normală, ceea ce știm cu toții că în caz de vreo pană, o putem schimba destul de ușor.

Ca la orice test drive, am identificat și câteva aspecte cu minus la noua Toyota Corolla Cross:

  • Izolarea fonică nu este cea mai bună, atunci când accelerezi, se aude motorul foarte tare (specific CVT)
  • Ecranul pentru șofer, deși este digital, nu este foarte configurabilă (are doar 3 presetări)
  • Zona pt încărcare wireless nu este suficient de mare pentru telefoanele mai mari precum iPhone 12 Pro max

Per total însă, Toyota Corolla Cross are toate atuu-urile unei mașini de familie în care merită să investestești: puternică, spațioasă, confortabilă, sigură și la curent cu tehnologiile noi. De asemenea, varianta testată de noi, configurarea dynamic 2wd, are un preț competitiv și chiar bun pentru ceea ce oferă: 38.985 euro. Oferta o poți obține și tu de la Toyota Arena Auto Ploiești. Nu trebuie decât să intri pe site, să completezi un formular și un reprezentant te va contacta în maxim 24 de ore pentru a discuta toate detaliile solicitării tale.