brand

Probleme cu injectorul de combustibil? Care sunt semnele critice și ce poți face pentru a-l salva

Probleme cu injectorul de combustibil? Care sunt semnele critice și ce poți face pentru a-l salva

Despre injector trebuie să știi, după cum îi spune și numele, că este o supapă care injectează carburantul la motoarele cu ardere internă, fie în canalul de admisie, fie într-o antecameră de ardere sau chiar direct în camera de ardere a cilindrului.

Injectorul de combustibil poate să nu se defecteze niciodată dacă este îngrijit corespunzător. Însă, cum suntem cu toții oameni și mai greșim, nu avem întotdeauna grijă de partea internă a unei mașini, așa că injectorul poate să se înfunde, murdărească sau să se defecteze din alte cauze adiacente. Haide să vedem în rândurile ce urmează cum îți dai seama că injectorul de combustibil al mașinii tale s-a defectat și ce poți face pentru a-l repara.

Care sunt cele mai frecvente semne ale unui injector de combustibil defect?

1. Motorul își pierde din putere și turațiile oscilează

Unul dintre cele mai frecvente semne ale unui injector de combustibil defect este cel legat de puterea motorului și turațiile oscilante atunci când mașina este la relanti. Dacă mașina ta nu primește cantitatea optimă de carburant, turația motorului va scădea sub nivelul normal. Rezultatul este o staționare oscilantă și s-ar putea să fie nevoie să repornești motorul dacă rotațiile pe minut scad prea mult.

2. Motorul vibrează

Dacă injectorul de combustibil nu funcționează corespunzător, nici cilindrul nu își va face treaba. Asta înseamnă că, în timpul mersului, motorul va vibra. Trebuie să iei imediat măsuri deoarece motorul nu primește o cantitate suficientă de carburant într-un ciclu complet. Ia legătura cu Turbo Doctor prin intermediul website-ului turbodoctor.ro pentru o recondiționare profesională a injectorului de combustibil.

3. Motorul mașinii dă rateuri

Vei observa cum mașina se mișcă cu greutate sau apare o mică pauză după apăsarea pedalei de accelerație. Dacă nu iei măsuri imediate, motorul se va supraîncălzi și pot apărea și alte probleme mai mult sau mai puțin grave. Din nou, această problemă apare din cauză că motorul nu primește suficient de mult combustibil.

4. Se aprinde martorul “Check engine”

Acesta este poate cel mai evident semn al problemelor la nivelul injectorului de combustibil, cu toate că poate avea și alte însemnări. O simplă scanare la un service auto va confirma problema, așa că prezintă-te cât mai curând la unul.

5. Mirosul și scurgerea de combustibil

Odată cu trecerea timpului, injectorul de combustibil se poate crăpa sau rupe, ceea ce duce la pierderi de combustibil. Mirosul de combustibil este mână în mână cu scurgerea de combustibil.

Atunci când combustibilul nu mai arde din cauza injectorului, vei simți un miros persistent. Este foarte important să iei măsuri atunci când simți mirosul de combustibil și să detectezi cât mai curând cauza. În caz contrar, pregătește-te de consecințe grave ce pot afecta siguranța ta ca șofer, dar și a pasagerilor.

Alte semnale de alarmă la care trebuie să fii atent atunci când injectorul de combustibil este defect sunt supraalimentarea motorului, consumul mare de combustibil, dar și emisiile crescute.

Un injector de combustibil defect se poate repara?

Da, însă termenul corect în acest sens este “recondiționa”. Injectoarele de combustibil se pot recondiționa.

Servicii profesionale de reconditionare injectoare oferă și Turbo Doctor. Ei îți garantează că injectorul recondiționat își va face treaba excelent, iar pentru a te convinge pe deplin de acest lucru, îți oferă și o garanție de 14 luni - cea mai lungă perioadă de garanție din România, fără limită de kilometri.

Cum se desfășoară totul? Ei bine, trimiți injectorul defect prin curier către Turbo Doctor. Ei identifică problema, găsesc cea mai bună soluție pentru a-ți salva injectorul și îți oferă un preț pentru reparație. Acesta oscilează între 500 și 800 de lei, în funcție de gravitatea problemei.

După semnarea contractului de prestări servicii, piesa va fi recondiționată conform procedurilor stabilite. Ulterior îți va fi livrată prin curier rapid, alături de documentația aferentă.

Nu uita că Turbo Doctor îți oferă cea mai îndelungată perioadă de garanție din România, fără limită de km, deci alege cu mare încredere serviciile venite din partea acestei firme. Atenție însă! Turbo Doctor oferă servicii de recondiționare pentru injectoare doar de tip common rail de la Bosch, Continental, Denso și Delphi. Accesează turbodoctor.ro pentru a intra în contact cu și mai multe detalii despre serviciile pe care le oferă.