brand

(P) Lucruri interesante despre lumea cazinourilor

Din China antică, unde s-au descoperit indicii despre jocurile de noroc rudimentare pe plăci, până în Egipt, unde au fost excavate cele mai vechi zaruri cunoscute, până la scene din ceramică grecească și romană care indică faptul că pariurile pe lupte cu animale erau comune și că animalele ar fi fost crescute în acest scop, oamenilor le place să parieze și o fac cu fiecare ocazie. Când auzi de cazinouri primul aspect care îți vine în minte sunt păcănelele, ruleta, pokerul, blackjack-ul, sălile pline de lumini și fețele frumoase care îți țin companie în timp ce îți încerci norocul pentru a pleca acasă cu un mare jackpot. Misterul nu pare să își aibă locul în această industrie, dar în realitate există multe povești și aspecte incredibile legate de cazinouri, care te pot lăsa cu gură căscată. Cu ajutorul unor bonusuri fără depunere îți poți încerca norocul și să trăiești experiențe demne de povestit.

Prima păcănea

S-ar putea să fii surprins de faptul că primul aparat de păcănele nu și-a început activitatea într-un cazinou. Aparatul a prins viață în 1894 și a fost instalat de un mecanic numit Charles Fay în atelierul său auto. Ideea originală era să îi țină ocupați pe clienții săi în timp ce mașinile le erau reparate. Fiind atât de atrăgător și popular, acest design simplu și ușor de folosit a fost imediat achiziționat de multe companii de cazinouri. Jucătorii își puteau petrece timpul jucându-se în timp ce așteptau finalizarea reparațiilor.

Cel mai mic cazinou

(P) Lucruri interesante despre lumea cazinourilor

Cel mai mic cazinou din lume nu are nici măcar adresă și poate fi găsit în spatele unui taxi londonez.  Cazinoul Grosvenor este un cazino mobil care are un dealer, o masă de joc, un televizor pe care te poți uita când te plictisești, precum și un bar. Partea bună este că nu trebuie să te deplasezi la cazino, poate cazinoul să vină la tine.

Aparatele de păcănele salvate de gume

În Statele Unite ale Americii, pe la sfârșitul secolului al XIX-lea, ca urmare a interzicerii jocurilor de noroc, mulți proprietari de păcănele au fost nevoiți să își modifice aparatele pentru a evita restricțiile și a putea funcționa în continuare. Ca și alternativă la jocurile clasice cunoscute, câștigurile bănești au fost înlocuite cu gumă de mestecat și simbolurile de pe cărțile de joc (și ele interzise) au fost înlocuite cu imaginile unor fructe. Această schimbare nu era o activitatea ilegală și a avut un impact major în răspândirea ideii de jocuri de noroc. Aroma gumei care era pusă la bătaie ca și miză depindea de imaginile combinației câștigătoare. În timp, restricțiile au fost ridicate, dar fructele au rămas ca imagini emblematice pe rolele jocurilor de slot și pot fi întâlnite în toate cazinourile.

Numerele de pe o roată de ruletă sunt egale cu 666

Cei care iubesc superstițiile și partea mistică a lucrurilor vor fi încântați să afle că există puțin din acestea și în sala de cazino. Mai exact, vorbim de roata de ruletă. Jucătorii sunt întotdeauna surprinși când află că dacă aduni toate numerele de pe ruleta cazinoului obții în total suma de 666. De altfel, sunt sigur că ai auzit oameni denumind ruleta “Roata diavolului”, tocmai din cauza faptului că poartă numărul fiarei.

Jocurile de cazinou sursă de distracție pentru deținuți

(P) Lucruri interesante despre lumea cazinourilor

Jucatul la jocurile de noroc devenise atât de popular în Nevada în așa măsură încât și criminalii închiși aveau acces la jocuri de cazinou. Deținuții închiși în închisoarea din Carson City aveau zilnic ocazia să joace.  Această activitate a avut ca durată perioada dintre 1932 și 1967. Ca și variante de joc, deținuții puteau alege să joace cu zaruri, blackjack și poker. În plus, inclusiv pariurile pe competițiile sportive erau disponibile.  Din păcate, cazinoul închisorii și-a încheiat activitatea după 35 de ani de funcționare.

Prima licență de cazinou din Las Vegas a fost eliberată unei femei

Pionierii industriei cazinourilor din Las Vegas nu erau toți, bărbați, mafioți și de fapt, prima licență legală de cazinou a fost eliberată unei femei pe nume Mayme Stocker în 1920 pentru Northern Club. Stocker a fost o soție și o mamă respectabilă despre care s-a scris frecvent în paginile societății ziarelor locale. Ea a deschis cazinoul sub numele ei (soțul ei Harold nu a vrut să fie asociat cu acesta la început) și a oferit singurele cinci jocuri legale în Vegas la acea vreme: stud poker, draw poker, lowball poker, 500 și bridge.

Cazul Bergstrom

Pe 24 septembrie 1980, Bergstrom a ajuns la Binion's Horseshoe Casino din Las Vegas cu două valize: una care conținea 777.000 de dolari în numerar, iar cealălaltă era goală. Benny Binion avea o politică de a onora un pariu de orice dimensiune dacă era primul pariu al jucătorului la cazinou. Bergstrom, care a rămas anonim în acel moment, a plasat întreaga sumă pe linia Don't Pass în craps care i-a adus victoria și Binion l-a ajutat pe Bergstrom să-și adune câștigurile în valiza goală. Potrivit lui Ted Binion, Bergstrom împrumutase cea mai mare parte a banilor pentru pariu și intenționa să se sinucidă dacă pierdea. În schimb, a câștigat și a plecat într-un tur în jurul lumii care s-a întins pe parcursul a mai mulți ani.

Cetățenii din Monaco nu pot juca de noroc la cazinoul din Monte Carlo

Faimosul cazinou Monte Carlo din Monaco este paradisul jucătorilor de noroc... atâta timp cât nu ești de fapt din Monaco. În acest caz, cel mai bine mergi în altă parte: prințesa Caroline a interzis cetățenilor să joace în cazinou la mijlocul anilor 1800, insistând ca veniturile generate de acesta să provină doar de la străini. Veștile bune? Cetățenii nu trebuie să plătească impozite pe venit, deoarece Monaco folosește în schimb banii cazinoului.

Concluzie

Cazinourile au scris istorie și continuă să scrie noi povești care mai de care mai inedite. Fă și tu parte din această poveste și încearcă-ți propria șansă. Mult success!