brand

(P) Cum îndepărtăm zgârieturile de pe motocicletă?

Nu există nimic mai enervant decât să te întorci acasă după o plimbare plăcută și să vezi niște zgârieturi pe motocicleta ta. Înțelegem perfect cum vă simţiţi.

Din păcate, indiferent cât de atenți sunteți, nu vă puteți proteja motocicleta de pietricelele mici și de resturile de pe drum, care ricoșează când conduceți, deteriorând carenajul.

Și totuși, ori de neplăcut ar fi acest lucru, există câteva metode de a îndepărta zgârieturile de pe suprafața carenajului moto, acasă.

(P) Cum îndepărtăm zgârieturile de pe motocicletă?

5 metode de a îndepărta zgârieturile de pe motocicleta

Ceară de lumânări

Una dintre cele mai simple și ușoare metode de a îndepărta zgârieturile, pe care o puteți aplica singur, este să folosiți ceară din lumânări.

Aveți nevoie de câteva lumânări, de preferință necolorate, și de un prosop curat. Înainte de a aplica ceara, spălați bine zona tratată și lăsați-o să se usuce. După aceea, frecați ceară din lumânări pe zgârieturi și îndepărtați reziduurile cu un prosop. Așteptați puțin și spălați motocicleta numai cu apă, fără a utiliza alți aditivi.

Această procedură este rapidă, ușoară și nu deteriorează în niciun fel metalul sau plasticul. Dezavantajul acestei proceduri este că efectul nu este permanent și zgârieturile nu vor rămâne ascunse mult timp.

Pastă de dinţi

Pastă de dinți conține componente abrazive care pot elimina zgârieturile mici de pe suprafața motocicletei.

Veți avea nevoie de o pastă de dinți cu formulă de albire și o cârpă din microfibră. Înainte de a începe, spălați zona unde doriți să eliminați zgârieturile și lăsați-o să se usuce. Apoi aplicați o cantitate mică din pastă pe cârpa din microfibră și frecați-o pe zgârieturi cu mișcări ușoare, circulare. Îndepărtați excesul de pastă. Dacă zgârieturile nu sunt complet umplute, repetați de câteva ori până când nu mai observați zgârieturile.

Pentru a clarifica: Cu pastă de dinți puteți elimina în principal micro zgârieturile care se formează în timp și care sunt vizibile mai ales în timpul zilei.

Lac de unghii

Aceasta este o soluție excelentă dacă trebuie să eliminați zgârieturile foarte repede, dar la fel ca la ceară de lumânări, lacul de unghii are un efect pe termen scurt.

Aici este important să găsiți cea mai potrivită culoare pentru motocicleta dvs. Dacă aveți aceeași culoare la îndemână, trebuie doar să curățați bine zgârieturile și să aplicați lac pe ele. Este de preferat să aplicați mai multe straturi de lac pentru a acoperi mai bine zgârieturile.

Vopsea cu uretan

Dacă puteți găsi vopsea cu uretan cu aceeași culoare ca motocicleta dvs, îndepărtarea zgârieturilor va fi destul de ușoară, deoarece tot ce trebuie să faceți este să curățați zona și să aplicați vopseaua.

Din păcate, găsirea de vopsele cu uretan pentru mașini care se potrivesc cu culoarea motocicletelor este un efort destul de dificil, așa că în loc de vopseaua cu uretan puteți folosi vopsea auto pentru retușare.

Pastă abrazivă

Pasta abrazivă nu este un remediu casnic, ci un produs profesional care este conceput pentru a îndepărta zgârieturile superficiale.

Acesta este un produs excelent care conține microparticule abrazive care îndepărtează murdăria, microleziunile de pe vopsea, îndepărtează zgârieturile ușoare și „netezește” stratul de lac.

Veți avea nevoie de o pastă abrazivă și de o cârpă curată din microfibră pentru a îndepărta zgârieturile. Dacă sunt disponibile, trebuie să curățați zona de tratat, și să aplicați pasta folosind cârpă din microfibră. Frecați pasta pe zgârieturi cu mișcări circulare. Repetați de mai multe ori până când zgârieturile dispar complet.

(P) Cum îndepărtăm zgârieturile de pe motocicletă?

Metodele pe care vi le-am arătat, pot elimina zgârieturile de suprafață de pe motocicleta dvs., dar nu trebuie să uitați că toate sunt soluții temporare.

Așa că este bine să nu așteptați mult, ci să căutați profesioniști care știu să îndepărteze cel mai eficient zgârieturile și să redea strălucirea motocicletei dvs.