brand

(P) Cum alegi cele mai potrivite chei pentru schimbarea filtrului de ulei

(P) Cum alegi cele mai potrivite chei pentru schimbarea filtrului de ulei

De fiecare dată când schimbi uleiul la mașină este necesar să schimbi și filtrul de ulei. Și, fiindcă acesta trebuie strâns foarte bine, nu o poți face manual sau cu o cheie normală. Așa că, va trebui să folosești o cheie pentru filtrul de ulei. Ea face parte dintre acele scule de mână esențiale într-un atelier auto.

Aceasta te ajută să desfaci filtrul de ulei vechi și să-l strângi pe cel nou. Cu toate acestea, diferitele modele de mașini au filtre de diverse dimensiuni. Și nu întotdeauna poți folosi la schimbarea filtrului o cheie care dispune de curea. Este posibil să ai nevoie de una potrivită mărimii sale.

Există o mare varietate de chei pentru filtrul de ulei, pentru diferite necesități.

Cu toate acestea, dacă nu știi de ce cheie ai nevoie, îți recomandăm să ții cont de factorii de mai jos. Aceștia te vor ajuta să alegi cheia cea mai potrivită pentru nevoile tale.

Tipuri de chei pentru filtrul de ulei

Pentru a-ți da seama de ce tip de cheie ai nevoie, este bine să știi ce tipuri există în magazinele de specialitate.

Cheie tip cupă

Cheile tip cupă sunt destul de obișnuite și sunt concepute pentru a strânge perfect filtrul unui anumit model de mașină.

Acest lucru înseamnă că, înainte de a cumpăra un filtru tip cupă, trebuie să vezi dacă este compatibilă cu modelul tău de mașină.

Pe de altă parte, dacă ești mecanic profesionist sau ai un atelier auto și faci schimburi de ulei la diferite modele și mărci de mașini, dar vrei să folosești astfel de chei, este bine să alegi un set de chei potrivite pentru mai multe mărci.

Cheie ce dispune de curea

Spre deosebire de cheia tip cupă, aceasta poate fi folosită pentru schimbarea filtrelor de ulei la diverse modele de mașini.

Cu toate acestea, dacă un filtru este prea strâns, este posibil ca această cheie să nu-ți permită să-l desfaci.

Clești pentru filtru ulei

Cleștii pentru filtru sunt, de asemenea, chei ușor de utilizat, cu care poți schimba filtrele la diferite modele de mașini.

Trebuie doar să prinzi și să rotești carcasa filtrului vechi astfel încât să-l desfaci și, ulterior, să-l strângi pe cel nou.

Din păcate, aceștia nu este bine să fie folosiți în spații foarte înguste, deoarece dinții lor pot zgîria sau sparge carcasa filtrului. În plus, dacă te gândești să reutilizezi filtrul, iar acesta este foarte strâns, este posibil să-l deteriorezi dacă folosești această cheie.

Cheie cu arc

Această cheie este concepută pentru a prinde capătul filtrului în timp ce banda se extinde până la baza sa. Astfel, poți strânge tot corpul filtrului.

Este ideală pentru scoaterea filtrului prea strâns dacă nu ai o cheie tip cupă. Îți permite să desfaci filtrul în siguranță, evitând deteriorarea sa.

Cheie engleză

Acest ultim model de cheie are trei gheare care susțin și strâng automat corpul filtrului, în timp ce o rotești în orice direcție. Astfel, poți prinde ferm filtrul, chiar dacă este îmbibat de ulei.

Prin urmare, este o caracteristică ce transformă această cheie într-una dintre cele mai bune chei universale pentru filtrul de ulei.

Mărimea filtrului

Având în vedere că motorul fiecărei mașini dispune de un filtru de ulei de dimensiune diferită, este important să ții cont de diametrul său înainte de a cumpăra o cheie.

Ține cont și de faptul că o cheie pentru filtrul de ulei are un interval limitat. Prin urmare, trebuie să știi intervalul maxim și minim al diametrului pe care îl poate cuprinde cheia.

Reglaj

Dacă te pricepi și vrei să schimbi singur filtrul de ulei, alege o cheie tip cupă potrivită pentru diametrul filtrului. Este cea mai bună opțiune.

Dacă ai un atelier auto, deși pare o idee mai bună să cumperi o cheie universală, este posibil ca, la un moment dat, să ai nevoie de o anumită cheie pentru a scoate un filtru prea strâns sau la care nu ai acces ușor.

În acest caz, cea mai bună opțiune este o cheie universală și un set de chei tip cupă, cu strângere precisă. Astfel, vei putea lucra cu precizie și în siguranță la diverse modele și mărci de mașini.

Acestea fiind zise, îți recomandăm ca, atunci când alegi cheile, să ții cont atât de calitatea lor, cât și de ușurința de utilizare.

De asemenea, dacă dorești să-ți alegi și echipamente ateliere auto de cea mai bună calitate, poți intra în magazinul online Eqp.ro, unde vei găsi o gamă variată de produse menite să te ajute să-ți desfășori activitatea în cele mai bune condiții.

În plus, aici vei găsi și o gamă variată de dulapuri de scule, care te vor ajuta să-ți organizezi în mod eficient atelierul. Spor la cumpărături!