brand

5 motive pentru a-ți amaneta mașina

5 motive pentru a-ți amaneta mașina

Serviciile de împrumut tip amanet auto îți permit accesul instant la numerar, fără a fi constrâns de termenii unui împrumut bancar obișnuit. Motivele pentru care aceasta este una dintre variantele de împrumut la care ai putea apela sunt numeroase, iar mai jos vei regăsi cinci dintre acestea, cu detalii specifice și cele mai bune recomandări în ceea ce privește contractarea unui astfel de împrumut. Înainte de detalierea acestor motive, vei afla ce implică un astfel de împrumut și dacă ești eligibil pentru a contracta unul.

Ce implică împrumutul tip amanet auto?

Un astfel de împrumut implică semnarea unui contract care te obligă să predai mașina unei firme care îți va oferi în schimb o anumită sumă de bani cu titlu de împrumut, sumă care depinde de valoarea pe care o are autoturismul tău. În acest sens, se va realiza o evaluare a mașinii de către experții în domeniu, iar în funcție de ceea ce se constată vei primi până la 75% din sumă, acești bani urmând să îi returnezi până la finalul perioadei contractuale, astfel încât să îți poți recupera bunul amanetat.

1. Acces rapid la capital

Amanetarea unei mașini îți garantează finanțarea, fără a fi nevoie să dovedești într-un anume fel că ai posibilitatea de a rambursa banii împrumutați. Altfel spus, nu este nevoie de adeverință de venit sau de extrase de cont, nici de alte documente pentru a contracta un astfel de împrumut. Tot ceea ce îți trebuie este o mașină care se află în proprietatea ta și documentele de identitate. Cererea ta va fi însoțită doar de documentul de identitate în cazul persoanelor fizice, respectiv CUI, act constitutiv sau ștampilă în cazul persoanelor juridice și de documentele mașinii - cartea de identitate a vehiculului (CIV) și talonul. În cazul în care ai două chei, vei fi obligat să le lași pe amândouă în custodia firmei de amanet.

2. Ai acces imediat la banii împrumutați

Imediat ce îți va fi evaluată cererea, se va stabili evaluarea mașinii de către un expert în domeniu, iar în funcție de valoarea evaluată vei primi până la 75% pe loc, fără a mai fi nevoie de alte documente. Odată semnat contractul și schimbul făcut, te poți bucura de banii pe care îi vei primi în schimbul mașinii.

Pașii pe care îi ai de făcut în acest sens sunt extrem de ușor de realizat: programezi o întâlnire cu reprezentanții casei de amanet, te întâlnești cu expertul care va evalua mașina, alegi dacă accepți oferta de împrumut care ți se oferă, semnezi contractul după ce ai luat cunoștință de toți termenii și condițiile legate de împrumut, predai vehiculul spre garanție și primești în schimbul acestuia banii doriți.

3. Cea mai rapidă și eficientă soluție în cazul în care ai nevoie de bani

Pentru mulți, condițiile economice nu sunt unele dintre cele mai favorabile, iar pe lângă acestea există și situații în care pur și simplu ai nevoie de o sumă mare de bani și nu știi cum să faci rost de ea. Amanetarea mașinii reprezintă una dintre acele soluții eficiente care îți oferă șansa de a face rost de banii de care ai nevoie rapid și eficient, fără a apela la împrumuturile clasice, de multe ori dezavantajoase, respectiv fără a ajunge să îți vinzi mașina.

Dacă ai nevoie de o sumă mai mare de bani, incearca aici - poți garanta cu mașina pentru un împrumut pe care îl poți face pentru o perioadă determinată de timp. Important este să respecți cu strictețe condițiile impuse de furnizorul de servicii și vei avea parte de o experiență plăcută de împrumut, beneficiind de numeroasele avantaje pe care aceasta le oferă.

4. Poți face față și cheltuielilor total neașteptate

Amanetarea mașinii este una dintre cele mai bune soluții mai ales în situațiile în care ai nevoie de un împrumut rapid, pentru achitarea unor cheltuieli total neașteptate. Că este vorba despre o cauză medicală, despre o reparație majoră pe care trebuie să o faci în gospodărie sau pentru achiziția de diverse produse sau servicii, amanetarea mașinii reprezintă o idee inteligentă de a scăpa din impas. Nu ceri bani cu împrumut unui necunoscut, iar cunoscuții sau apropiații nu vor ști de nevoile pe care le ai tu, nu vei trece prin tot procesul anevoios care caracterizează obținerea banilor cu ajutorul creditelor bancare clasice, nu vei petrece timp îndelungat în fața ghișeelor pentru a rezolva documente și altele asemenea. Imediat ce a apărut nevoia de bani, îți poți depune cererea de amanetare a mașinii, iar lucrurile se vor rezolva rapid, fără mare bătaie de cap. Vei putea primi până la 150.000 de euro, însă totul contează de evaluarea mașinii pe care o ai.

5. Mașina este în siguranță deplină până la recuperare

Dacă îți faci griji de soarta pe care o va avea mașina ta, ar trebui să îți iei gândul de la acest aspect. În momentul în care vei face schimbul bani-mașină, iar autoturismul pe care îl deții intră în custodia firmei de amanetare, aceasta va fi parcată în cele mai bune condiții și protejată în mod corespunzător, astfel că nu ai absolut deloc de ce să îți faci griji.

De regulă, mașina este parcată într-o parcare subterană, fiind ferită în acest fel de soare și intemperii, iar parcarea este una monitorizată și supravegheată 24/7, astfel că poți avea și acces la imagini și poți avea o siguranță în plus că nu se va întâmpla nimic rău cu mașina ta. În momentul în care vei preda mașina, se vor nota kilometri înregistrați la bord, astfel că vei avea siguranța că nimeni nu a folosit-o în lipsa ta.

În cazul în care te afli în imposibilitatea de a-ți recupera mașina sau consideri că cea mai înțeleaptă variantă este aceea de a o vinde, ai posibilitatea de a face acest lucru direct din parcul auto.

Așadar, motivele pentru care amanetarea mașinii poate fi considerată o idee bună sunt numeroase. Poți apela cu încredere la un astfel de credit tip amanet auto, deoarece totul va merge rapid și eficient, vei primi banii instant și în acest fel îți poți rezolva nevoile în mod satisfăcător.