brand

Ce noutăți auto sunt așteptate la Paris Motor Show

Ce noutăți auto sunt așteptate la Paris Motor Show

În perioada 17-23 octombrie avea loc în Franța o nouă ediție a Paris Motor Show, eveniment cunoscut și sub denumirea Mondial de l`Automobile, la centrul expozițional de la Porte de Versailles.

Cea de a 121-a ediție a evenimentului se pare că va fi una cu destul de multe noutăți, deși sunt mărci importante care au anunțat deja că nu vor participa. Este vorba despre BMW, Citroen, Hyundai, Kia și Volkswagen.

În schimb, se pare că producătorii francezi sunt pregătiți să facă un tur de forță cu noi lansări și concepte pentru a impresiona publicul european și nu numai.

Iată care sunt noutățile auto așteptate la Paris Motor Show, ediția 2022:

Marcă sportivă Alpine, parte din Grupul Renault, va prezenta noul prototip Alpine A110 E-ternité. Acesta va fi expus alături de noua gamă A110.

Grupul Renault va fi prezent de fapt cu mai mult noutăți. Vizitatorii evenimentului vor putea vedea noul concept Scenic Vision, noul Austral, Megane E-Tech, precum și un concept care marchează a 50-a aniversare a legendarului Renault 5, care în curând se va întoarce în versiune modernă, 100% electric!

Un brand mai puțin cunoscut, Hopium, tot un constructor francez specializat în vehicule pe hidrogen va prezenta modelul Machhina. Acesta se anunță un punct de atracție pentru vizitatorii salonului auto curioși să descopere un vehicul alimentat cu hidrogen care dezvoltă 500 CP și, conform producătorului, poate parcurge 1.000 km cu o singură alimentare.

Tot la capitolul automobile pe hidrogen trebuie menționat și un nou brand francez: NamX. Acesta va expune un SUV denumit HUV, care funcționează pe baza unor cartușe de hidrogen detașabile. Versiunea de serie se pare că ar urma să fie lansată abia în 2025.

Citroën nu va fi prezent la acest salon așa cum îl știm noi, dar va fi prezent cu brandul său premium DS. Atracțiile vor fi noul DS 7 și DS 3 Crossback.

Principala noutate de la Peugeot va fi noul crossover 40, primul SUV-coupe din istoria mărcii.

Dacia, deținută de grupul francez Renault, nu are în plan lansarea unui nou model însă își va prezenta noua imagine de brand. La Paris Motor Show 2022 vor putea fi văzute pentru prima dată modelele Dacia – Spring, Sandero, Jogger și Duster cu noul logo pe caroserie. De asemenea, pregătește o surpriză și prin dezvăluirea unui nou concept, Manifesto.