brand

Test drive Kia Sportage. Află de ce merită toți banii această mașină

Test drive Kia Sportage. Află de ce merită toți banii această mașină

SUV-urile sunt din ce în ce mai apreciate de șoferi și la nivel global acestea au o proporție considerabilă din întreaga piață. Miturile conform cărora SUV-urile ar consuma mult și ar fi greu de întreținut sunt de mult apuse și elemente ca siguranță, confort, raport calitate-preț imbatabil față de alte clase de mașini și eficiență au trecut pe primul plan atunci când vorbim depre acest tip de autoturisme.

Și pe piața din România SUV-urile au procente de vânzări performante, românii apreciindu-le în egală măsură atât pentru drumurile din oraș cât și pentru cele din exterior.

În ultimul an au apărut modele de SUV-uri din ce în ce mai interesante, toți producătorii importanți având în gama lor cel puțin un astfel de exemplar.

Echipa cautimasina.ro a testat unul din cele mai titrate SUV-uri din ultima perioadă, Kia Sportage, și în cele ce urmează, așa cum te-am obișnuit deja, îți vom spune exact ce ne-a plăcut și ce nu.

Ne-am plimbat cu SUV-ul avangardist și la munte și la mare tocmai pentru a-i testa capacitățile în toate mediile.

Deși prețul de pornire pentru cea mai ieftină variantă Kia Sportage 1.6 T-GDI 6MT 4x2 URBAN este unul extrem de bun în comparație cu alți competitori, 27.600 euro cu TVA, poți să te bucuri de o variantă de top programând un test drive la reprezentanță. Fără să plătești vreun ban, poți să te bucuri de experiența de a conduce unul din cele mai tari SUV-uri de pe piață doar completând un formular direct pe site-ul kia.ro.

Revenind însă la unul din cele mai bune autoturisme pe care le-am testat, Kia Sportage combină un design exterior elegant, dar musculos și modern, cu un interior premium de ultimă generație, dispunând de un afișaj curbat integrat care integrează cele mai noi progrese în tehnologia conectivității.

Prețul variantei hibrid Kia Sportage pe care am testat-o noi este de 43.254 euro.

Pentru a crea o experiență de condus dinamică, captivantă și optimă, noul Sportage debutează cu numeroase noutăți tehnologice. O suspensie controlată electronic (ECS - Electronic Controlled Suspension) de nouă generație oferă confort optim și niveluri de siguranță superioare în orice moment, datorită controlului continuu al amortizării în timp real.

De asemenea, noul Sportage este lider în siguranță, oferind atât sisteme pasive, cât și active de înaltă tehnologie DriveWise - inclusiv suita globală complet reînnoită de sisteme avansate de asistență a șoferului (ADAS) dezvoltată de Kia.

Ce ne-a plăcut la Kia Sportage?

 1. Mașina nu este doar extrem de confortabilă, ci și ușor de condus, fiind prevăzută cu multe sisteme care ajută la acest lucru.
 2. Autoturismul dispune de suspensii controlate electronic ce se ajustează în funcție de modul în care vrei să conduci (sunt confortabile pe ECO și ferme și sportive pe SPORT)
 3. Mașina poate fi controlată din telecomandă. Da, ai citit bine și doar cei de la BMW mai oferă asta la ora actuală. Poți controla mașina fără ca tu să te afli la volan, doar din telecomandă: o poți mișca față-spate și o poți scoate din parcare.
 4. La interior, mașina este construită cu materiale premium la cele mai importante locuri din cabina (volan, ușă, scaune).
 5. Este prevăzută cu scaune încălzite și răcite pt pasagerii din fata și scaune încălzite pt cei din spate
 6. Că tot am menționat BMW mai sus, la interior, Kia Sportage chiar are un aer un pic bavarez, și asta se vede inclusiv la modul în care sunt dispuse ecranele de pe consola centrală
 7. Autoturismul este prevăzut cu multe sisteme de siguranță, vezi mașinile inclusiv atunci când acestea să află în unghiul mort
 8. Sistemul audio Harman/Kardon este și el unul de bună calitate
 9. Ce ne-a atras cel mai mult la această mașină este consumul extrem de bun, cu care se și laudă de altfel cei de la Kia: pe traseul București - Brașov – București am înregistrat un consum mediu de 6.4 litri / 100 KM, iar pentru București - Mamaia – București unul de 9.4 litri / 100 KM.

Ce nu ne-a plăcut la Kia Sportage?

 1. Chiar dacă are un ecran digital în dreptul șoferului, acesta nu este foarte configurabil (controlul media și accesul la cele mai recente apeluri lipsesc din acesta, aceste features fiind în echiparea standard la majoritatea competitorilor Kia Sportage)
 2. Ergonomie butoanelor pentru scaunele încălzite/răcite lasă de dorit, ele fiind îndreptate spre pasager
 3. Apple CarPlay nu se vede pe tot ecranul de navigație
 4. Pentru Apple CarPlay ai nevoie de conectarea telefonului prin cablu (cablu USB clasic, ceea ce înseamnă ca pt modelele mai noi de smartphone vei avea nevoie de adaptor)

Cu câteva minusuri, dar cu extrem de multe plusuri, Kia Sportage poate fi unul dintre cele mai interesante, eficiente și calitative SUV-uri pe care le-ai putea achiziționa. De aceea, îți recomandăm acest model și așa cum îți spuneam și mai sus, dacă vrei să testezi înainte și să trăiești experiența de a conduce acest autoturism, poți solicita oricând un test drive de la reprezentanță.